Un nou inceput, un nou drum, alegeri si proiecte noi, oameni si experiente noi se contureaza in viata noastra odata cu momentul de Luna Noua, moment care ne invita la prezenta, constienta, proiectare pozitiva si demarare a acelor actiuni in conformitate cu cele mai inalte adevaruri ale fiintei noastre. Acest moment de luna noua este cu atat mai puternic cu cat este insotit de data aceasta de o eclipsa totala de soare, eclipsa cu un impact transformator asupra noastra.

Pret de cateva minute Pamantul se va afla in umbra intrucat Luna, find acum foarte aproape de acesta, va trece intre Pamant si Soare “blocand” astfel in totalitate lumina de la Soare, lasand Pamantul in intuneric total. Aceasta eclipsa va fi vizibila doar din regiunea Pacificului, Argentina si Chile.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între 22:06 şi 22:26.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 1 spre 2 Iulie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice.

O eclipsa de soare are loc atunci cand fenomenul de Luna Noua se formeaza in apropierea unui Nod Nord Lunar iar Eclipsa totala de Soare din 2 Iulie se formeaza la gradul 10:37 in Rac in apropierea Nodului Nord din Rac, la gradul 17.37.

Luna Noua in semnul Racului va aduce in prim plan aspecte legate de familie, camin, atasamente, patrie, radacini, suflet si nu in ultimul rand emotiile, care vor fi acum extrem de puternice.

Racul este un semn de expresie a elementului Apa si are calitatea de Cardinal. Influenta lui este emotionala, imaginativa, sociabila si precauta, exprimata prin cuvinte precum afectuos, impresionant, feminin, fertil, romantic, pasiv, puternic sentimental, psihic, senzitiv, flegmatic. In exces sau in conditii de stres, Racul se poate comporta motivat subconstient de frica fundamentala de a fi dat afara din cochilia sa.

Luna noua presupune inceputul unei lucrari sau a unui proiect, acum acest proiect tine chiar de fiinta noastra, de nevoile noastre cele mai intime, vom cauta sa construim o temelie emotionala puternica si solida astfel incat sufletul nostru sa-si gaseasca linistea si pacea; este un moment prielnic pentru fiecare dintre noi sa descopere insemnatatea cuvantului “acasa”.

Se va cere de la noi “acea” transformare atat de necesara pentru intoarcerea noastra acasa, “acel” test care ne permite reconectarea la sufletul nostru, intrucat multi dintre noi ne-am lasat angrenati in ceea ce trebuie sa facem si nu in ceea ce simtim sa implinim.

Transformarile vor tine de eliberarea de atasamentele trecutului, de nevoia imperioasa de a implini asteptarile altora si mai putin pe cele ale propriului suflet, de a ne pastra cu orice pret imaginea in societate pentru a fi placuti si acceptati si mai putin de a ne exprima asa cum suntem, de renuntarea la acele relatii nocive care nu mai servesc cresterii si dezvoltarii noastre, de a transcende sentimentele de nesiguranta, vulnerabilitate, timiditate excesiva, frica de abandon sau de a apartine cuiva cu orice pret, de atasament fata de orice lucru sau fiinta care ne poate proteja, emotii specifice racului si a ne asuma responsabilitatea pentru propria noastra fiinta.

A venit momentul sa nu mai cautam sa fim salvati de ceva din exteriorul nostru, caruia i-am dat predat intreaga noastra putere, ci sa constientizam ca salvarea este chiar in sufletul nostru prin insasi esenta noastra divina, prin conexiunea cu Dumnezeu, prin credinta.

Credinta este adevarata sanatate a sufletului, este Inviere, este rasplata pentru lupta dusa cu limitele si neputintele noastre, iar taria credintei noastre este data de puterea de a iubi. Dumnezeu ne-a iubit atat de mult incat ne-a transformat in proprii nostrii “salvatori” dandu-ne cel mai important instrument in salvarea noastra si anume capacitatea de a iubi iar aceasta Eclipsa ne poate ajuta sa descoperim exact acest lucru daca ne dorim cu adevarat.

Casa a VI a acestui moment astral este locul unde vom resimti efectele eclipsei, este o casa cadenta, a serviciului in slujba cuiva, a sanatatii, a dietei si a igienei. Ne putem confrunta cu tot felul de crize si obstacole la munca sau in sectorul in care ne desfasuram activitatea, pot aparea probleme de sanatate care sa ne dea intreg ritmul peste cap, pot exista persoane care sa puna la indoiala contributia noastra sau chiar munca noastra de pana acum. Toate aceste teste vin acum sa ne ajute sa facem schimbarile neceasare pentru cresterea noastra, schimbari pe care de altfel nu le-am fi facut pe cont propriu.

Aceasta eclipsa ne intreaba acum in slujba cui suntem dispusi sa ne punem viata? O punem in serviciul sufletului nostru onorand talentele si abilitatile cu care am fost inzestrati construindu-ne astfel cu adevarat temelia fiintei noastre sau ne complacem in situatii/activitati/relatii/locuri de munca care sunt departe de cine suntem cu adevarat?

Insasi gradul sabian al acestei eclipse, respectiv gradul 10 Rac ne ofera raspunsul la intrebarea noastra: “Un diamant mare in primele faze ale procesului de slefuire”.

Este nevoie de o munca atenta si precisa pentru a da o forma perfecta potentialului tau creator. Talentele si aptitudinile tale brute pot fi puse in valoare cel mai bine daca sunt antrenate si slefuite pana la punctul in care oricine se poate bucura de stralucirea si binefacerile aduse de ele. Orice om ascunde in fiinta sa o piatra pretioasa, dar trebuie sa lucreze ca sa o scoata la iveala. (Simbolurile Sabiene – Adim)

Mesajul acestei eclipse pentru noi este ca adevarata “casa” a fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie Dumnezeu, iar siguranta si protectia pe care o cautam cu totii sta in puterea noastra de a iubi, de a crede si de a ne pune viata in slujba Iubirii din care am fost creati.

Acum, aşadar, rămîn acestea trei: Credinţa, Speranţa, Iubirea; dar cea mai mare dintre acestea este Iubirea.“ (1 Corinteni 13:13) – Apostolul Pavel

Virginia Olteanu