Luna Nouă în Scorpion – 15 Noiembrie 2020, 7:07 – ora Romaniei

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Luna Noua de Duminica, 15 Noiembrie 2020 este un moment puternic transformator gazduit de semnul zodiacal al Scorpionului, deschizand pentru fiecare dintre noi o cale catre un nou inceput, noi proiecte, ganduri si idei centrate pe ideea de putere, renastere, transformare.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  06:53 şi 07:17.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodiacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr-o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 14 spre 15 Noiembrie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine, iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Duminica, 15 Noiembrie 2020 – ora 7:07 – marcheaza momentul de Luna Noua in Scorpion prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Scorpion la gradul 23:17 dinamizand casa I a acestui moment astral si anume casa propriei noastre identitati.

„Singura permanenţă a Universului este nepermanenţa” (Florin Onitza, astrolog roman) – aceasta fraza pare sa descrie cel mai bine acest moment de Luna Noua in Scorpion, moment care ne invita sa ne dezbracam de acele aspecte din noi care nu ne mai folosesc si sa imbracam o noua haina, mai autentica, in acord cu cerintele sinelui nostru. Totul pe acest pamant este supus schimbarii iar aceasta Luna Noua reprezinta o invitatie la transformare, la a intampina noul, lasand vechiul in urma.

O Luna Noua in Scorpion va amplifica toate temele specifice acestui semn asociat cu

cele mai mari mistere ale vietii noastre, cu moartea si regenerarea, sexualitatea, puterea, magia, transformarea. Din punct de vedere medical, Scorpionul guverneaza coloana vertebrala sacro-coccigiana, rectul, anusul, regiunea perineala, nasul, sinusurile, organele genitale interne si externe. Putem descoperi anumite remedii sau noi metode de tratament pentru aceste zone.

Atmosfera astrala se caracterizeaza prin multa intensitate, pasiune, mister

stari interioare contradictorii, o tendinta de a fi mereu in garda ca si cum undeva, cumva suntem asteptati la lupta, manifestam o rezistenta greu de imaginat in analizarea fiecarei laturi a problemelor si o vointa puternica de a nu renunta. Putem fi destul de critici si transanti atat cu noi insine cat si cu ceilalti, suntem dispusi sa scoatem la suprafata lucruri ascunse pana acum daca le putem folosi ca atuuri in interactiunile noastre, ne lasam cu greu descoperiti iar adevaratele intentii tindem sa le pastram doar pentru noi.

Domeniul de viata ocupat de semnul Scorpionului in harta noastra natala va fi locul unde vom simti ca „murim si inviem”, aici se va manifesta forta puternic transformatoare a acestui semn. Acesta va fi domeniul de viata in care vom simti nevoia sa actionam cu mai mult afront si determinare decat pana acum, aici ne vom stradui sa eliminam ganduri, tipare, obiceiuri sau comportamente nocive, aici vom dezvolta anduranta si ne vom stradui sa intram in profunzimea acestui aspect al vietii noastre pentru a-l supune transformarii.

Ca orice semn fix, toate comportamentele specifice casei ocupate de semnul Scorpionului din harta noastra natala nu vor fi usor de schimbat intrucat schimbarea nu este specifica semnelor fixe, acolo pot exista multe idei, tipare si comportamente inradacinate puternic in noi care ne-au dat senzatia de putere. Acel domeniu este marcat de un test al puterii, toate aspectele acelui sector de viata au ca motivatie, constienta sau inconstienta, nevoia de putere si control, nevoie care trebuie constientizata cu orice pret, deoarece in lipsa constientizarii vom devenii sclavii propriilor noastre nevoi si atasamente.

Accesand energia acestui semn intr-un mod armonios, vom avea puterea sa urcam pana la cer sau sa ne scufundam in cel mai adanc abis

vom descoperi curajul si determinarea de a renunta la zona de comfort si a ne pregati pentru schimbare, vom gasi resursele sa demaram acel gen de actiuni care ne sunt acum necesare pentru a evolua, ne vom avanta in lupta pentru a ne recupera adevarata putere, cea in acord cu Divinul din noi. Vom sapa in profunzimea fiintei noastre, in cele mai adanci colturi, curatand si eliminand tot ce era fix si neschimbabil, tot ce ne tinea in frica sau teama, renuntand la nevoia de control si manipulare.

Dimpotriva, atunci cand totusi manifestam aceasta energie a Scorpionului intr-un mod dizarmonios

ne vom pastra identificarea cu propriul Ego a carei principala frica este cea de moarte sau de schimbare, ramanand prinsi de iluzia notiunii de putere careia ii cadem prizonieri la fiecare pas. Ne putem impotrivi schimbarii din toate puterile, putem continua sa controlam, sa manipulam, sa ignoram etica sau simtul moralitatii ramanand axati pe ideea de a invinge cu orice pret indiferent de mijloacele folosite doar pentru a ne demonstra puterea sau influenta, indiferent ca vorbim despre o putere sentimentala, financiara sau spirituala. Daca nu se va lua nici o initiativa, nimic nu se va schimba in viata noastra, deoarece numai vointa este capabila sa faca loc renovarii si transformarii.

„Se spune ca atunci cand Luna Noua va cadea in casa I, va trebui sa incepem cu totii ceva, in sensul unei depasiri a situatiei noastre sociale, intelectuale, spirituale, economice, etc, o elaborare generala a intregii noastre vieti.”

Astrologia Lunara

Casa I este cea care gazduieste aceasta Luna Noua si indica tipul de experienta prin care noi vom descoperi cel mai bine cine suntem ca indivizi

unici, ne indica modul cel mai semnificativ de a elibera acel set de potentialitati care exista intr-o stare latenta in noi insine. Fiecare experienta pe care o vom trai profund in aceasta perioada de 2 saptamani va ajuta la conturarea si refacerea imaginii despre noi insine, despre impactul nostru in relatiile in care suntem implicati, ne va ajuta sa observam acele fatete ale personalitatii noastre care au fost fie ascunse, reprimate sau negate pentru a vedea acum dincolo de ele.

Putem vedea mai clar cu ce anume ne identificam pana in acest moment

dar si ce nu ne mai reprezinta intr-un mod destul de direct si destul de greu de acceptat pentru unii dintre noi; ne putem constientiza tipare relationale vechi, obiceiuri toxice, comportamente abuzive sau tehnici de manipulare subtila, scheme sau convingeri preluate din familie, programe la nivel emotional care erau intretinute prin frica sau teama, prin care fie incercam sa dominam fie ne lasam dominati, deoarece toate acestea erau intretinute pe baza unui raport de putere. A venit momentul sa realizam ca puterea adevarata nu este asa cum am inteles-o sau am cautat-o pana acum, nu puterea acestei lumi ne imputerniceste ci puterea Sacrului din noi este cea autentica.

Aceasta Luna Noua in Scorpion vine sa ne reaminteasca pentru o perioada scurta de timp de cine am putea sa fim daca renuntam la cine am fost pana acum

este o fereastra deschisa oferita doar celor pregatiti si dorinici de purificare si transformare; Scopul este „sa ne golim de noi” oferindu-i Sinelui Nostru suveranitatea. „Am renuntat la marginitul Eu, nemarginindu-ma-n tine.” (Ionut Caragea)

Jupiter si Pluton din Capricorn sustin aceasta Luna Noua

printr-un aspect de sextil, energia de pamant a Capricornului vine sa concretizeze si sa materializeze potentialul Lunii Noi. Jupiter in Capricorn aduce seriozitate, prudenta, ratiune, gandire constructiva si inzestrata cu capacitate creatoare, el ne creste si ne expansioneaza ideile si proiectele in timp ce Pluton in Capricorn vine cu o vointa puternica de realizare, determinare si o intelegere profunda a ceea ce ne motiveaza si ne impulsioneaza din interior, facand loc transformarii si regenerarii.

Mesajul acestei Luni Noi in Scorpion este pe cat de simplu pe atat de transformator

cere sa ne nastem din nou, exact ca pasarea Phoenix din propria-i cenusa, cere sa eliminam vechiul din toate structurile noastre, sa ne transcendem limitele deoarece doar celui care se abandoneaza Divinului i se ofera totul.

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross