Luna Nouă în Rac 10 Iulie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Luna Nouă în Rac – 10 Iulie 2021, 4:17 – ora Romaniei

Sambata, 10 Iulie 2021 este un moment prielnic setarii de noi intentii, planuri sau idei

E un moment de insamantare si de demarare a acelor actiuni cu adevarat semnificative pentru noi.
E bine sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv in concordanta cu valorile cele mai inalte ale sufletului nostru si sa avem incredere in realizarea lor. Orice inceput se afla acum sub auspiciile semnului zodiacal Rac, un semn cardinal, protector si traditionalist.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste

De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  4:07 şi 4:27.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 8 spre 9 Iulie 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile

În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Sambata, 10 Iulie 2021 – ora 04:17 – suntem invitati la „o nunta cosmica” la care participa Soarele si Luna in semnul Racului la gradul 18:02 ocupand casa II a acestui moment astral si anume casa resurselor, a confortului material, tot ce inseamna posesiune, valoare sau achizitie.

Cu ce asociem aceasta energie a Racului?

O asociem cu casa, familia noastra, trecutul si radacinile noastre, patria, traditie si istorie, legaturi de familie, atasamente, tot ceea ce este reprezentativ pentru conceptul de siguranta emotionala. Tindem sa fim mai conectati la partea noastra materna, la nevoia de hranire si sustinere atat a noastra cat si a celorlalti, la propria intuitie si la nevoile interioare sufletesti.

O Luna Noua in semnul Racului ne amplifica nevoia de reconectare cu originile noastre si implicit cu sufletul nostru, de refacere a legaturilor cu familia noastra, cu fundatia noastra.

Care este atmosfera acestei perioade?

Intrucat Luna este in domiciliu in semnul Racului, influenta sa asupra noastra poate fi destul de intensa. Aceasta impregneaza universul nostru emotional cu o anumita profunzime sau chiar nostalgie. Este posibil chiar sa vedem ceva ce fusese pana acum ascuns in profunzimile fiintei noastre si sa intram pe teritorii necunoscute noua. Vom cauta sa vedem daca echilibrul nostru emotional este cladit pe fundamente sigure sau pe nisipuri miscatoare intrucat nevoia de siguranta emotionala este mare.

Putem fi usor impresionabili si impregnati cu o energie tipic lunara, feminina, cardinala, fecunda, dar in acelasi timp instabila. Aceasta energie ne conecteaza la lucrurile, fiintele, memoriile trecutului nostru, cu familia noastra si radacinile noastre.

Starea de calm aparenta pe care o simtim ascunde de fapt multa introspectie si scufundare in ape adanci. Suntem flegmatici si imaginativi. Suntem mai prezenti si mai constienti de universul nostru interior decat cel exterior, fapt care genereaza o nevoie de intimitate crescuta cu noi insine, intr-un spatiu in care sa ne simtim protejati si sustinuti.

Ce ne caracterizeaza in aceasta perioada?

Nevoia de protectie si securitate emotionala cat si cautarea unei realitati mai mult sau mai putin palpabile care sa sustina aceasta nevoie.

Orice inceput pe care ni-l propunem in aceasta perioada, indiferent daca este material, social sau partenerial va trebui sa corespunda acestei nevoi de sustinere, protectie, hranire. Cautam sa ne simtim in deplina „siguranta”, sa fim protejati si sustinuti in proiectele noastre iar aceasta nevoie este fundamentala acum si in deplina rezonanta cu verbul caracteristic Racului si anume A SIMTI.

In egala masura, simtirea Racului nu vine dintr-o analiza rationala

Se bazeaza pe ceva mult mai interior si mai subtil, pe intuitie si pe conectare emotionala. Aceasta ne va face sa fim mai intuitivi, mai conectati, mai empatici dar si mai vulnerabili emotional si mai sensibili decat de obicei. Avem nevoie sa ne comportam cu blandete, iubire si iertare fata de noi si fata de ceilalti dar, in acelasi timp, este bine sa fim fermi, realisti si sa nu lasam emotiile sa ne copleseasca.

Avem nevoie sa ne coboram privirea in adancul fiintei

si sa ne recunoastem nevoile, indiferent de natura lor. Cu unele avem nevoie sa facem pace si sa ne gasim resursele pentru a le indeplini, cu altele avem nevoie sa incheiem legaturile, deoarece nu ne mai sunt benefice, transformandu-se in atasamente.

Cel mai indicat este sa pastram tot ceea ce ne „hraneste” sufletul

si ne implineste nevoile cele mai autentice si mai pure, sa ne construim o fundatie eterna, vesnica, pe care o putem realiza doar prin legatura cu Divinul, caci atunci cand il punem pe Dumnezeu pe primul loc toate celelalte vor veni.

Aceasta Luna Noua in Rac este gazduita de casa II –a, o casa care pune accent pe...

resurse, confort, posesiuni, castiguri realizate prin eforturi proprii, pe ceea ce „posed”. Aici focusul cade pe conceptul de valoare, indiferent de natura ei si modalitatile prin care ne putem satisface aceste nevoi, dar mai ales cea de securitate, tipica acestei case.

Care este valoarea noastra?”

si „Ce putem face pentru a ne creste valoarea personala/ financiara/sociala? - pot fi intrebari specifice acestui moment. Raspunsul la ele va fi cel care va determina si actiunile noastre viitoare. Fiecare dintre noi va tinde sa demareze acele actiuni care sa-i amplifice aceasta „valoare” in functie de nevoile si necesitatile sale.

Intrucat aceasta casa II este si o casa a valorilor financiare si materiale...

putem fi destul de preocupati de acele proiecte, planuri sau parteneriate, care sa ne ofere atat siguranta materiala cat si sentimentala.
Cautam sa ne imbunatatim situatia financiara, fie printr-un proiect nou, printr-o ocupatie noua, prin achizitionarea unei proprietati, teren, prin acumularea de resurse noi. Intr-un cuvant, cautam sa investim in ceea ce credem noi ca ne aduce securitate si valoare (casa II) dar si sustinere/confort emotional (Racul).

Din punct de vedere sentimental

vom tinde sa analizam relatiile in care suntem implicati pentru a vedea daca acestea aduc intr-adevar valoare vietii noastre. Cautam sa vedem daca comportamentele/nevoile si aspiratiile fiecaruia sunt in rezonanta si sa „simtim” daca aceste relatii sunt intr-adevar ceea ce avem cu adevarat nevoie.

Tinand cont de faptul ca aceasta casa II este si o casa a talentelor si a aptitudinilor native

ne putem descoperi noi talente, abilitati, calitati pe care nu am stiut ca le avem sau carora nu le-am dat importanta cuvenita, talente prin care sufletul nostru se poate manifesta mai liber si mai autentic in planul fizic.

Cine sustine aceasta Luna Noua in Rac?

Uranus din Taur este cel care sustine acest moment de inceput printr-un sextil, generand o atmosfera tipica lui, respectiv una plina de surprize, contexte neasteptate, revelatii, constientizari legate de lucrurile sau aspectele carora le dam importanta sau valoare in viata noastra. El ne ofera un alt unghi de a privi, ne scoate din zona de comfort, ne ofera altceva decat ne-am fi asteptat si ne invata alte metode, mai noi, mai progresiste, mai neconventionale de a ne descoperi valorile.

Nevoia de securitate emotionala, specifica Racului si de stabilitate materiala, tipica casei II vor fi rescrise intr-un mod total neconventional de catre Uranus, care ne arata ca necunoscute pot fi caile Domnului, daca ne dam voie sa experimentam.

Neptun din Pesti sustine si el

aceasta Luna Noua in Rac printr-un aspect de trigon, generand sustinere, protectie si ghidare Divina in tot ceea ce vrem sa demaram atata timp cat suntem constienti de conexiunea noastra cu Divinul in tot ce suntem, detinem sau implinim.

In incheiere, un mesaj simplu si usor de retinut al acestei Luni Noi in Rac ar fi urmatorul:

Adevarata „protectie” de care avem nevoie este cea Divina. Ca si copii ai lui Dumnezeu, ne putem bucura oricand de ea. In aceeasi masura „siguranta” la care aspiram nu este si nu va fi niciodata una exterioara ci una interioara. Ea e construita pe legatura cu sufletul nostru. Acea Lumina interioara care atunci cand este aprinsa, ne face sa ne constientizam adevarata natura si implicit adevarata valoare, eterna, vesnica si pe care nimeni de pe acest pamant nu ne-o poate lua.

 

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross