Luna Nouă în Leu – 8 August 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Duminica, 8 August 2021 este un moment prielnic setarii de noi intentii, planuri sau idei. E un moment de insamantare si de demarare a acelor actiuni cu adevarat semnificative pentru noi.
E bine sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv in concordanta cu valorile cele mai inalte ale sufletului nostru si sa avem incredere in realizarea lor. Orice inceput se afla acum sub auspiciile semnului zodiacal Leu, un semn de foc al stralucirii, iubirii si unicitatii.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine - Shiva Ratri

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 7 spre 8 August 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum (16:50 – ora Romaniei), cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  16:40 şi 17:00.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Duminica, 8 August 2021 – ora 16:50 – suntem invitati la „o nunta cosmica” la care participa Soarele si Luna in semnul Leului la gradul 16:14 ocupand casa VIII a acestui moment astral si anume casa transformarii, regenerarii, a lucrurilor ascunse si a maturizarii.

Cu ce asociem aceasta energie a Leului?

O asociem cu maretie, regalitate, vitalitate deosebita si elan. Leul reprezinta locul de domiciliu al Soarelui. De asemenea, sub egida Leului stau creativitatea, generozitatea, copiii, iubirea si romantismul, abilitatea de a ne bucura de viata, artele, sporturile, placerile, distractiile publice, principiul organizatoric.

Care este atmosfera acestei perioade?

Suntem impregnati cu o energie tipic solara, puternic masculina, emisiva, o energie de Foc, stabila si intensa. Scopul ei este atingerea propriilor obiective pentru a pune in valoarea acel domeniu din viata noastra unde avem gradul 16 Leu in propria harta natala. Intrucat Soarele se afla in propriul domiciliu in semnul Leului, ne este amplificata capacitatea de a ne organiza atat pe noi cat si pe cei din jurul nostru. Cautam sa ne impunem dorinta si vointa intr-un mod destul de direct asupra altora, manifestand o tendinta de a conduce si de a domina. Putem simti nevoia sa ne bucuram mai mult de o relatie, de o vacanta binemeritata, de relatia cu proprii copii, de o perioada dedicata unui hobby pe care il avem sau sa ne implicam in orice fel de proiect creativ.

Ce ne caracterizeaza in aceasta perioada?

Nevoia de a primi recunoastere si apreciere, de a fi in centrul atentiei, de a straluci, de a ni se recunoaste meritele si mai presus de toate, de a fi iubiti si adorati.

Pot deveni mai pregnante

dorinta de iubire, generozitatea, nobletea dar, in acelasi timp, si orgoliul si incapatanarea, mandria excesiva, extravaganta si incapacitatea de a ne recunoaste greselile.

Se cere de la noi

sa fim precauti in manifestarea acestei energii deoarece aspectele de umbra ale acestui semn al Leului constau in tendinta catre un ego excesiv, mandrie, aroganta, vanitate, ambitie nemasurata, dominare si impunere usor „fortata” asupra celorlalti.

Orice inceput pe care ni-l propunem in aceasta perioada poate avea legatura cu relatia dintre noi si copiii nostri, cu relatiile de iubire. Poate avea legatura si cu orice aspect al vietii noastre care ne determina sa ne punem in valoarea propria creativitate, cu posibile speculatii financiare sau bursiere. Dar si cu nevoia de a ne bucura mai mult de acele activitati care ne pun in valoare si ne dau ocazia de a fi mai entuziasti si mai plini de viata.

Relatia cu copilul nostru interior

care este o expresie a acestei bucurii de viata, este un simbol al Leului, relatie la care putem „lucra” prin recunoasterea propriilor nevoi emotionale, onorandu-le, permitand puritatii si autenticitatii noastre sa se manifeste atat in interior cat si in relatiile exterioare.

Dintr-o perspectiva spirituala, Leul simbolizeaza ideea de “centru”, fiind si guvernatorul inimii si al coloanei vertebrale

El ne indica ca adevarata stralucire si maretie pe care o cautam in van in exteriorul nostru se afla in propriul nostru centru, in inima noastra spirituala. Capacitatea noastra de a darui si de a iubi este expresia directa a acestui centru. Maretia consta in iubirea pe care o daruim neconditionat, in abilitatea de a-i imputernici pe ceilalti, in puterea de a ne exprima talentele cu care am fost inzestrati de Divinitate prin creativitate, de aduce viata pe pamant, de a deveni co-creatorii vietii noastre. Putem deveni adevarati „Lei” pe pamant dar, sa fim atunci Lei in slujba Divinului, nu ai propriului Ego.

Aceasta Luna Noua in Leu este gazduita de casa VIII, o casa psihica, care ne vorbeste despre lucrurile ascunse...

pierderi, teama, anxietate, sexualitate, ea guverneaza regenerarea si transformarea. Pe de alta parte ea reprezinta si mostenirile, banii publici, taxele, subventiile si, in general, alti bani decat personali, adica banii partenerului de viata, ajutoarele sociale, pensiile alimentare, testamentele.

Aici suntem pusi in situatia de a lua hotararile cele mai profunde si mai vitale pentru noi. Acum aceste hotarari tin de relatiile noastre de iubire, de ceea ce noi cream, de abilitatea de a ne beneficia de rezultatele sau fructele unei colaborari, a unor credite sau mosteniri. Orice inceput apare acum in viata noastra vine pe fondul eliberarii unor forte, a infruntarii unor frici sau temeri, a abilitatii noastre de a renunta la ce nu ne mai foloseste, de a transforma o temere intr-o resursa. Intr-un cuvant, inceputul poate presupune sa ne asumam responsabilitatea, puterea, pentru ceea ce dorim sa realizam, oricat de inconfortabil poate parea.

Luna Noua intr-un element de Foc este gazduita acum de o casa VIII, specifica elementului Apa

deci asumarea puterii pentru ceea ce vrem sa realizam poate sa nu fie neaparata usoara, ea avand un pret.

In confruntarea dintre Apa si Foc, doar unul singur poate castiga
– Fie Focul face sa se evapore Apa ceea ce presupune ca dorinta noastra (Leul) este atat de puternica incat sa invinga orice teama,
– Fie Apa va stinge Focul, ceea ce presupune ca emotia infruntarii unor frici sau a renuntarii la ceva anume va fi mai puternica zadarnicind astfel eforturile noastre.

Exista posibilitatea unei renuntari la ceva anume

comportament, idee, convingere, suma de bani care sa faca loc unui nou inceput. Aceasta poate crea frustrare, anxietate, neplacere Ego-ului nostru, care se vede nevoit a suporta transformarea. Poate fi un moment prilelnic sa ne reamintim ca puterea noastra rezida in abilitatea de a ne schimba permanent si de a da drumul iluziei ca am detine controlul, iar aceasta putere se acceseaza printr-o permanenta conexiune cu sufletul nostru.

Solutia pentru situatia in care ne aflam este

detasarea si abilitatea de a abandona Vointa noastra (Leul) in fata Vointei Divine, care ne conduce pe drumul potrivit astfel incat sa folosim fiecare situatie ca pe un prilej de crestere si evolutie.

Testele vin

atat prin Saturn in Varsator care se afla in opozitie cat si prin Uranus din Taur care se afla intr-un careu cu Luna Noua din casa VIII. Restrictii, limitari si blocaje mai vechi, probleme cu „autoritatea” pe care nu le-am rezolvat tipic saturniene cat si posibile schimbari bruste, imprevizibile, generatoare de instabilitate, neprevazut, rupturi sau separari de ceva anume, tipic Uraniene vor genera un climat destul de transformator pentru orice fel de inceput de drum asumat in aceasta perioada, dar care poate fi recompensat pe masura efortului depus.

In concluzie

aceasta Luna Noua in Leu este pentru cei pregatiti sa se transforme, pentru cei ce sunt dispusi sa-si foloseasca Ego-ul ca instrument in slujba Sinelui si nu altfel. Pentru cei ce au taria necesara de a constientiza ca adevarata putere a Leului interior nu apartine fiintei limitate ci lui Dumnezeu, doar atunci vor putea deveni fiintele minunate, unice, stralucitoare care aspira sa devina.

 

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross