Luna Nouă în Leu – 19 August 2020, 05:42 – ora Romaniei

Ananda Kali20/08/2020
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

Un nou moment de Luna Noua ne intampina miercuri dis de dimineata, 19 August 2020 marcand pentru fiecare dintre noi un nou inceput, noi proiecte, ganduri si idei sub auspiciile energiei de foc a Leului, o energie puternic masculina, dinamica si plina de stralucire.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  05:32 şi 05:52.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele. Este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 18 spre 19 August 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine. Dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice. Este înțelept să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei. Ea ne oferă ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Miercuri, 19 August – ora 05:42 – marcheaza momentul de Luna Noua in Leu prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Leu la gradul 26:35 dinamizand casa I a acestui moment astral si anume casa propriei noastre identitati, casa vietii si a vitalitatii.

Este un aspect de Luna Noua foarte intens, gazduit de o casa unghiulara, deci cu impact puternic asupra destinului si personalitatii noastre, o intensitate amplificata de energia solara a Leului care invita la descoperirea propriei maretii individuale. Se spune ca atunci cand Luna Noua ocupa casa I, acela este momentul cel mai propice pentru a initia, pentru a debuta sau a incepe un nou ciclu de activitati noi cu cele mai mari sanse de reusita, actiuni a caror scop este depasirea situatiei actuale prezente, atat la nivel social, intelectual sau spiritual.

Suntem impregnati cu o energie tipic solara, puternic masculina, o energie de Foc, stabila si intensa

a carui scop este atingerea propriilor obiective pentru a da stralucire si maretie acelui domeniu din viata noastra unde avem gradul 26 Leu in propria astrograma. Suntem plini de vitalitate si elan, ne este amplificata capacitatea de a ne organiza atat pe noi cat si pe cei din jurul nostru, cautam sa ne impunem dorinta si vointa intr-un mod destul de direct asupra altora, manifestand o oarecare tendinta de a conduce si implicit de a decide ce este mai bine. Iubirea si romantismul, creativitatea, relatia cu copiii nostri, educatia si pedagogia, procrearea si conceptia, bucuria si partile placute ale vietii, cadourile, arta si toate formele de divertisment, speculatiile financiare si jocurile de noroc, teatrele, restaurantele si locurile de distractii – toate acestea sunt guvernate de semnul zodiacal Leu si implicit devin principalele teme ale acestei lunatii.

Cu Luna Noua in semnul Leului si cu Ascedentul in acelasi semn, ni se amplifica dorinta de a fi in centrul atentiei,

de a straluci, de a ni se recunoaste meritele, de a primi recunostere si apreciere; sunt aduse in lumina capacitatea noastra de a iubi, de a darui, generozitatea, nobletea dar in acelasi timp si orgoliul si incapatanarea, mandria excesiva, extravaganta si incapacitatea de a ne recunoaste greselile. Este indicat sa fim prezenti si extrem de atenti la manifestarea acestei energii deoarece putem manifesta tendinta catre un ego excesiv, o mandrie amplificata, ambitie nemasurata, dominare si impunere nejustificata asupra celorlalti.

In schimb, ce putem face pentru a onora aceasta energie solara

este sa constientizam in primul rand ca Vointa noastra trebuie sa fie la unison cu Vointa Divina, doar atunci vom deveni cu adevarat creatori dupa chipul si asemanarea Celui care ne-a creat; Leul simbolizeaza ideea de “centru”, fiind si guvernatorul inimii si al coloanei vertebrale, el ne indica ca adevarata stralucire si maretie pe care o cautam in van in exteriorul nostru se afla in propriul nostru centru, in inima noastra spirituala iar capacitatea noastra de a darui si de a iubi este expresia directa a acestui centru. Maretia consta in iubirea pe care o daruim neconditionat, in abilitatea de a-i imputernici pe ceilalti, in puterea de a ne exprima talentele cu care am fost inzestrati de Divinitate prin creativitate, de aduce viata pe pamant, de a deveni co-creatorii vietii noastre. Putem deveni Lei pe pamant dar sa fim atunci Lei ai lui Dumnezeu, nu ai propriul ego.

Un alt simbol al Leului este cel al propriului copilul interior care asteapta iubirea si recunoasterea noastra

el reprezinta puritatea, autenticitatea si bucuria noastra pe care le putem onora din plin doar atunci cand relatiile noastre ne permit exprimarea acestui copil interior. Sursa bucuriei suntem noi insine asa cum sursa luminii solare este insusi Soarele, dar ea se manifesta intr-un mod autentic doar atunci cand permitem bucuriei si luminii ceresti sa curga prin noi, lumina pe care o putem revarsa ulterior peste ceilalti cu generozitate si daruire intrucat sursa este infinita.

Vom invata acum ca nu putem darui decat ce purtam in interior si ca degeaba ne impunem cu forta cerand din exterior recunoastere, apreciere, iubire sau supunere daca noi insine nu le-am descoperit in interior, in centrul nostru.

Aceasta invitatie la “maretie” simbolizata de Luna Noua in Leu este gazduita de casa I

casa identitatii noastre, o alta casa de foc, aceasta fiind casa Berbecului. Aceasta casa sustine focul Leului si prin trigonul pe care Marte, guvernatorul Berbecului il face cu acceasta Luna Noua ne amplifica curajul si spiritul de initiativa in demararea tuturor proiectelor care mentin bucuria si entuziasmul copilului nostru interior.

Verbul caracteristic casei I este “A FI” iar acum, acesta Luna Noua in Leu in aceasta casa, ne invita la exprimarea propriei noastre identitati prin manifestarea bucuriei, maretiei, a stralucirii interioare prin toate relatiile, parteneriatele, proiectele pe care urmeaza sa le demaram. Ce incepem acum este o actiune, un proiect, o relatie, o situatie familiala pe care sufletul nostru o asteapta demult ca pe un dar, ca pe o imputernicire care onoreaza “Leul” din sufletul nostru. Fie ca noi sa fim cu adevarat purtatorii maretiei divine pe pamant!

Aceste schimbari pe care ni le propunem vor cere de la noi si anumite sacrificii

eforturi, renuntari si mai ales depasirea fricilor, temerilor si a situatiile limitative in care ne-am complacut pana acum intrucat Pluton si Saturn din Capricorn se afla intr-o inconjunctie cu Luna Noua din Leu din casa I. Inconjunctia este o energie de tipul totul sau nimic, ea este foarte importanta in procesul de auto-cunoastere si evolutie spirituala si ne cere o transformare radicala a personalitatii, in care va trebui sa trebui sa ne lasam slefuiti exact ca un diamant in procesul nostru de devenire. Important este ca prin tot ceea ce suntem (casa I) si cautam sa manifestam in exterior prin creatia noastra (Leu), sa o facem cu smerenie, cu devotiune, cu puritate si cu intentia permanenta de a fi la unison cu Vointa Divina!

Virginia Oltenu - astrolog

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

  „ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross