New Moon Aquarius

 

Luna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 16:30 si 16:50.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc o „casatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

 

 Shiva Ratri

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 6 spre 7 februarie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

 Aspecte specifice

images

Luna noua se formeaza la data de 8 februarie 2016, ora 16:40, ora Romaniei, pe  gradul  19:16 , in Varsator, moment in care Luna si Soarele se afla in fuziune pe acest grad, energizand casa a VII  in harta acestui moment astral, ceea ce inseamna ca “semintele” acestei lunatii vor da roade prin parteneriate, casnicie, asocieri, un partener, un asociat, angajamente, inamici, procese, schimbari neprevazute in acorduri semnate, stampilate.

Casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam la celalalt iar aceasta energie va pune un accent deosebit pe parteneriate, casnicii, uniuni, aliante, negocieri, acorduri semnate, afaceri interne si tratate internationale. Un acord semnat este tema casei VII dar cu energia Varsatorului prezenta, imprevizibilul domneste si  construieste ceea ce vrea indiferent de dorintele noastre.

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Varsatorului in harta natala a fiecaruia.

  Cu Luna Noua in Varsator pe gradul 19, cei nascuti in jurul datei de 8  (plus, minus trei zile) din semnele fixe (Varsatpr, Taur, Leu, Scorpion)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 19 din orice semn zodiacal.

 Varsatorul  este un semn de aer, fix (stabilitate), masculin (extrovertit), condus atat de zeul traditiei (Saturn) cat si de zeul inovatiei (Uranus) fiind o marturisire a complexitatii si diversitatii de expresie a acestei energii. Atat Uranus in Berbec cat si Saturn in Sagetator sunt asistentii benefici ai acestei lunatii dar aici binele are un limbaj cosmic ce poate fi inteles gresit de oameni.

Uranus  aflat in Berbec ne vorbeste acum despre inovatii, progres, revolutie, inspiratie  geniala, indrazneala, Saturn stie atat de bine sa taie (Uranus a fost taiat de Saturn in mitologie) idealurile inalte, sa le confere limite pamantesti, sa ne pedepseasca. Saturn in Sagetator in sextil cu Luna Noua din Varsator indeamna catre conservatorism, seriozitate, sobrietate, realitate.

Provocarea acestei nunti cosmice vine prin Marte in Scorpion, luptatorul din umbra al acestui moment astral. Marte aflat in Scorpion reprezinta o atitudine de genul “ totul sau nimic” iar aspectul provocator cu aceasta lunatie ne poate palmui in fiecare minut fiindca nu prea intelegem ce inseamna acest “ tot”

Luna Noua in Varsator activeaza casa a VII -a, o casa naturala a Balantei condusa in mod natural de Venus, care se concentreaza pe realitatile vietii iar placerea o gaseste in munca bine facuta, in angajamente serioase si durabile,  Dar Venus in Capricorn( iubire rece, serioasa, durabila) este de mana cu Mercur in Capricorn( o minte ce nu crede pana obtine dovezi palpabile)  si Pluto in Capricorn (transformari profunde).

Avand in vedere aceste aspecte astrale destul de provocatoare care insotesc momentul de Luna Noua, va trebui sa ne folosim puterea de intelegere si sa devenim mai intelepti in alegerile noastre.

“A intelege “ este verbul magic al acestei lunatii, verb pe care ar trebui sa-l conjugam atat pentru noi cat si pentru ceilalti dar cu multa noblete. Este momentul sa ne intrebam ce anume vrem sa schimbam la noi si in lume, si ce putem darui celorlalti intr-un mod dezinteresat astfel  ca viata sa devina mai buna.

 

sursa: http://adriana-astro.com/