Asset 1

Luna Noua in Varsator – 28 ianuarie 2017, ora 02:07 – semnificatii astrologice

Este momentul sa-i uram bun venit primei Luni Noi din acest an, este un moment astral favorabil noilor inceputuri, de care putem profita acum,  plantand noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri, ea ne ofera posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi si de a incepe un nou ciclu in acord cu vibratia Varsatorului, iar aceste “inceputuri” trebuie sa ofere creativitatea si originalitatea specifice semnului de aer al Varsatorului.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 01;57 si 02:17.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc ocasatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Prin starea de constienta cultivata prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. In afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune ca destinul oamenilor este scris in stele si este foarte dificil pentru omul obisnuit sa manifeste liberul arbitru, independent de influentele corpurilor ceresti.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 27 ianuarie spre 28 ianuarie 2017 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

 Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 28 ianuarie 2017, ora 02:07, ora Romaniei, pe  gradul 08:15, in zodia Varsatorului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Varsator pe gradul 8 cei nascuti in jurul datei de 28 (plus, minus trei zile) din semnele fixe (Varsator, Taur, Leu, Scorpion) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  8  din orice semn zodiacal.

Energia Varsatorului este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Aceasta “apa astrala”  a Varsatorului este un simbol al iubirii universale care raspunde tot timpul la nevoile celorlati, este fraternitatea, este dorinta de a considera fiecare fiinta pe care o intalnim ca pe o sora sau un frate care au nevoie de ajutor si iubire. Energia Varsatorului pune un accent deosebit pe individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, atrage noul, promoveaza schimbarea radicala.

Aceasta lunatie, activeaza casa III, favorizand astfel relatiile utile, prieteniile folositoare, demersurile facute in vederea primirii unui sprijin important au intotdeauna norocul sa se implineasca, pareri legate de evenimentele trecute si cercetarea lor, relatii misterioase sau secrete, schimbari necontenite in domeniul opiniilor.

Saturn care este guvernatorul traditional al Varsatorului tranziteaza acum semnul Sagetator. Saturn este Marele Pazitor al pragurilor, este Cel care sta in prag si nu te lasa sa treci mai departe. Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului. In Sagetator, Saturn ne invata limitele tolerantei, libertatii, justitiei, vrea sa faca ordine in sistemul de idei, credinta, sisteme religioase, invatamant superior, sisteme filosofice, teologice, metafizice, politica, internet, mass-media.

Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre, sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine. Prin aceasta lunatie, Universul face trimitere la grupuri sociale, companii, asociatii, interese de grup, responsabilitatea individuala fata de grup, prietenii, inovatii, altruism, stiinte oculte in special, astrologie si aduce in prim plan idei avansate intuind noi formule sociale.

 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/

Asset 1