Abheda Yoga Academy > Astrologie  > Luna Noua in Varsator – 24 Ianuarie 2020, 23:42 – ora Romaniei

Luna Noua in Varsator – 24 Ianuarie 2020, 23:42 – ora Romaniei

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Asa cum ne-am obisnuit la fiecare moment de Luna Noua ne setam noi obiective, ne facem noi proiecte, ne pregatim pentru un nou inceput iar acum, acest inceput se afla sub auspiciile  Varsatorului, un semn masculin, de aer reprezentat de un batran care varsa dintr-un vas purtat la subtioara apa peste intreg pamantul, apa nesfarsitei cunoasteri si a unei permanente griji fata de ceilalti.

  Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

  Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

  Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

  Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  23:32 şi 23:52.

  Cum medităm: 

  Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
  Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
  Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

  Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

  Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

  Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

  Shiva Ratri

  Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 23 spre 24 Ianuarie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

  Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
  Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

  Aspecte astrologice specifice

  Vineri, 24 Ianuarie – ora 23:42 – marcheaza momentul de Luna Noua in Varsator prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Varsator la gradul 4:22 in casa IV a acestui moment astral, o casa a radacinilor noastre, a familiei, a reintoarcerii la Sine, ea devenind acum locul unde vom tinde sa ne cautam libertatea si originalitatea.

  Din punct de vedere medical Varsatorul guverneaza gambele si articulatia gleznelor, de aceea este indicat sa evitam tot ce ar putea ingreuna gamba in aceasta perioada; de asemenea in cele 2 zile si jumatate cat Luna va tranzita Varsatorul, respectiv de Vineri dupa –amiaza pana Duminica, se poate manifesta o predispozitie catre inflamarea venelor, de aceea este indicata intinderea cu picioarele tinute in sus si masarea lor cu un unguent medicinal de tataneasa; pentru persoanele cu predispozitii catre vene varicoase trebuie evitat mai ales statul mult in picioare in acelasi loc. (“Puterea Lunii”- Johanna Paungger, Thomas Poppe)

  Energia cu care vom fi impregnati acum este o energie efervescenta, nonconfomista, de tipul totul sau nimic, se va trece imediat la esenta unei chestiuni si se vor cauta solutiile cele mai inteligente si mai eficiente, nu se va pierde timpul cu detalii ci se vor analiza toate aspectele dintr-o perspectiva destul de detasata.
  Ca semn fix, Varsatorul are o puternica convingere cu privire la justetea propriilor opinii, vom avea in primul rand o stare spirituala de intelegere adanca a limitelor si a neputintei omenesti unita cu un simt altruist foarte dezvoltat, vom putea simti o deschidere catre a ne accepta dusmanii, de a rasplati raul cu binele si de a lucra intr-un scop benefic, constructiv si chiar avangardist.

  Aceasta Luna Noua in Varsator ne determina sa ne implicam in orice proiect nou, idee noua, experiente noi sau modalitati de largire a propriilor orizonturi, obiective noi cu o atitudine complet diferita de ce am cunoscut pana acum, suntem mai excentrici, mai deschisi la nou, mai dispusi sa ne descoperim propria originalitate prin fiecare actiune pe care o facem.  Intrucat modul in care simtim este mai degraba intuitiv decat rational, tindem sa manifestam o mai mare libertate in a lua decizii, o mai mare ingaduinta si toleranta fata de ceilalti si o detasare de ceea ce pana acum parea greu de inteles.

  Odata cu aceasta energie a Varsatorului, termenul de fraternitate prinde radacini in noi si vom incerca sa ne raportam la ceilalti ca la fratii nostrii, devenim mai altruisti, mai dornici sa ajutam si sa ne implicam in proiecte umanitare care sa serveasca binelui comun, indiferent de nivelul sau modul in care alegem sa ajutam. Energia acestui moment este una puternic mentala si este indicat sa cautam sa o folosim la un nivel mai inalt conectandu-ne unii cu altii, oferindu-ne sustinere, ajutor si ghidare pentru a ajuta la evolutia fiecaruia dintre noi ca intr-o fraternitate spirituala.

  Unul dintre verbele caracteristice semnului Varstator este A SE REUNI, A SE RECUNOASTE

  iar acest moment de Luna Noua ne ofera cadrul necesar pentru a experimenta din plin acest sentiment al uniunii, al fraternitatii accesand din plin esenta divina din noi, prin recunoasterea divinului din celalalt.

  Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si eu Eu in mijlocul lor.”

  Evanghelia dupa Matei, cap 18 – verset 20

  Aceasta Luna Noua este un moment prielnic pentru a lucra cu instrumente precum meditatia sau rugaciunea

  pentru a ne transcende mintea si mai ales fluctuatiile mentale uzuale, este un moment in care intuitiv putem accesa spatiul de dincolo de minte, eliberandu-ne de constrangerile si limitarile normale, poate fi un moment de libertate si de reconectare la un nivel mai inalt de constiinta, simtindu-ne una cu tot ce exista.

  “Devii o lumina, iar oamenii incep sa-si gaseasca propria lor cale cu ajutorul luminii tale”.

  OSHO

  In casa a IV a, cea care gazduieste momentul de Luna Noua, fiinta ar trebui sa atinga experienta propriului ei “centru”, adica comuniunea cu esenta divina din ea; aceasta casa reprezinta cel mai adanc punct de sustinere si temelia cea mai solida pentru orice fel de constructie .

  In Bhagavad – Gita, Krishna spune:

  “Acolo, in inima oricarei creaturi, salasluieste Stapanul Ishvara care, prin puterea sa magica, permite tuturor lucrurilor si creaturilor sa se roteasca, calare pe roata universala a Timpului. Ia-L cu dragoste in sanctuarul tau doar pe El, din tot sufletul; prin gratia sa vei obtine fericirea suprema, locul etern”.  

  Fiecare persoana cu adevarat individualizata va intui faptul ca nu exista o fundatie mai solida decat atunci cand a atins o stare de centrare de nezdruncinat, iar prezenta Lunii Noi in aceasta casa ne va testa cu adevarat fiinta ajutandu-ne sa constientizam cat de puternica si de solida este propria noastra fundatie.

  Intr-o casa naturala a Racului si pe un grad al Lunii, respectiv gradul 4, nu va fii deloc usor sa ne distantam de propriile emotii si sentimente, de sensibilitatea noastra care se va resimti prin toti porii fiintei; casa a IV este o casa puternic unghiulara a radacinilor noastre, a familiei, o casa a traditiilor si a trecutului nostru, casa a obiceiurilor si a caminului nostru, o casa in care ar trebui sa intelegem semnificatia lui “Acasa”.

  Schimbarile care vin acum spre noi

  prin prisma aspectului de careu care se formeaza intre Luna Noua si Uranus, propriul guvernator al Varsatorului vor avea menirea sa schimbe destul de transant vechea ordine cu una noua, vor tinti catre o noua fundatie mai solida in acord cu cerintele unei constiinte mai inalte, dar acest lucru va fii posibil doar atunci cand vom fi dispusi sa renuntam la tot bagajul care ne ingreuneaza, la toate relatiile invechite, la falsa siguranta bazata pe obiceiuri, comportamente si mentalitati ale lumii materiale, efemere. Schimbarile pot veni acum din partea familiei, a celor apropiati, pot privi propria casa sau resurse imobiliare care ne apartin, pot fi relatii trecute, chiar si de amicitie care nu s-au incheiat corespunzator sau tot felul de secrete ale familiei care acum ies la suprafata.

  Incercarile acestei Luni Noi in Varsator vin la momentul potrivit sa ne ajute sa constientizam ca singura fundatie solida si permanenta a fiintei este legatura noastra cu Divinul, ca nimic din ce acumulam pe acest pamant nu ne apartine, ca suntem simpli pasageri aici dar cu misiunea de a contribui fiecare, dupa putinta si vointa la lucrarea lui Dumnezeu pe pamant prin propria noastra unicitate, devenind astel fiinte libere si pe deplin constiente.

  Virginia olteanu – astrolog

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.