luna nouaFenomenul astrologic de luna noua, are loc in aceasta luna pe data de 10 februarie 2013, ora 09:20 ora Romaniei, la gradul 21:43 in Varsator.

La fel ca si Luna Plina, influenta Lunii Noi, se simte cu cateva ore inainte si dupa acest moment (adica cu aproximativ 18 ore). Este bine de retinut ca in aceasta zi energia se afla la cote minime asa ca este bine sa nu actionam ci doar sa planificam, sa stabilim cu claritate ceea ce ne dorim, pentru a putea  valorifica din plin acest moment, iar in momentul in care luna va fi in crestere (in urmatoarele doua saptamani, pana la faza de Luna Plina)  vom putea actiona sustinuti de energia acesteia.

Totodata, merita sa  ne reamintim ca noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem  ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca  aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam importante progrese spirituale.

Acesta Luna noua in Varsator ne aduce inca o sansa de a ne eleva, in special in plan mental. Limitarile de orice gen, trebuie depasite si eliminate. Desi inchistati de frigul iernii, am putea inca de pe acum sa ne ridicam si sa atingem infinitul plafon de idei, preluand cunoastrerea prin intermediul careia sa avansam. Varsatorul, ca semn zodiacal, este cel conectat direct cu viitorul. Energiile sale ne conduc catre progres, in toate domeniile de la cel tehnologic pana la cel spiritual, catre inovatie si descoperiri uluitoare. Conditia pentru a accesa aceste energii este eliminarea a tot ceea ce este static, prafuit sau depasit, pentru a putea accede la un nou inceput!

Este totodata o buna perioada pentru a ne exprima viziunile, oricat e exagerate sau extravagante ar putea parea celorlalti, si un timp minunat pentru a demara proiecte care au ca subiect filantropia si umanitatea; traim un moment propice pentru a ne “hrani” cu energia paradoxala a acestui semn zodiacal, individualitatea fiind la fel de importanta ca si comunitatea in care traim.

Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Berbec gradul 12:30 , vorbim de un  semn cardinal de  foc  ce  poate aduce conditii noi de viata , o schimbare importanta , noi initiative ,  nerabdare , simtim efectiv cum “viata freamata ‘in aceasta perioada.

Aspectele importante care trebuie mentionate in legatura cu acest eveniment astral mai sunt: careul, sau aspectul de 90 de grade cu axa nodurilor lunare, Nodul Nord in Scorpion si Nodul Sud in Taur, aceasta insemnand ca perioada respectiva ne poate aduce o abatere de la scopul vietii si asta prin asumarea unor experiente riscante ce pot duce la frustrari si deceptii, fragilizand planul emotional. Totusi tensiunea implicata de acest aspect care este unul dinamic, ne poate forta sa actionam pentru a schimba conditiile ce nu ne mai satisfac. Aspectul de careu este un aspect care cere o implicare personala iar teama poate fi principalul nostru dusman.

In plus, asteriodul Pshyche aflat si el tot in Scorpion, se afla in conjunctie,  cu Nodul Nord, determinand o multitudine de provocari in viata noastra. Este momentul in care ne putem confrunta cu abilitatile noastre creative dar si cu capacitatea noastra de a indura, de a face fata provocarilor, toate acestea ne invita sau ne obliga sa ne schimbam si sa ne transformam. Cu Psyche in Scorpion provocarile fac parte din viata noastra , sufletul  tanjeste dupa marea pasiune  care sa trezeasca la  viata fiecare celula a fiintei  noastre , partenerul de suflet este intens ,complicat , dificil, spiritual , creativ ,indraznet si profund . Scopul final al lui Psyche in Scorpion este dragostea iar aceasta Luna Noua poate aduce provocari legate de sufletul pereche de care avem nevoie  pentru o adevarata fuziune .