Luna Nouă este un moment astral favorabil noilor începuturi, de care putem profita acum, plantând noi ”semințe” în planul ideilor, semințe care vor crește și vor germina fiind susținute de energia lunară aflată în creștere.

Faza de Lună Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Taurului, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere stabilitatea și pragmatismul, specifice semnului de pământ al Taurului.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 15;06 și 15:26.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc ocăsătorie cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Acest moment mai este denumit și hiatus sau suspendare când energia lunară se află la minimum, permițând să se manifeste energia tainică a începutului, o forță Universală ce favorizează folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Dacă acum, urmărim să gasim un acord perfect între vointa noastra și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 25 spre 26 aprilie 2017, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Merită să menționăm importanța acestui moment astral așa cum este el revelat de tradiția spirituală orientală, că sarbatoarea nopții tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sărbători, în faimoasa lucrare Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 26 aprilie 2017, ora 15:16, ora Romaniei, pe  gradul 06:27, în zodia Taurului, și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele doua energii contrare în echilibru perfect.

Cu Luna Nouă în Berbec pe gradul 6 cei nascuti în jurul datei de 26 (plus, minus trei zile) din semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) vor simți influența acestei energii mult mai puternic decât ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planetă personală în jurul gradului 6 din orice semn zodiacal.

Luna în semnul Taurului este în exaltare și induce încredere, emoții calde, perseverență, răbdare, stabilitate, siguranță dar și rigiditate. Este o energie ce crește interesul pentru bani și dragoste, amplifică romantismul iar sentimentele calde oferă protecție pentru cei din jur dar și pentru interesele personale.

Taurul guvernează valorile de bază, cât valorăm, cât ne apreciem, cât ne respectăm dar și tenacitatea, pragmatismul, răbdarea, încăpățânarea. Această Luna Nouă în Taur ne pune să ne întrebăm: Ce vrem cu adevarat? Ce talente, abilități personale le putem folosi astfel încât viața noastră să devină stabilă? Ce vrem în relațiile noastre?

Luna Nouă pe gradul 6:27 în Taur activează casa a IX-a și oferă ajutor divin pentru proiecte și activități care ne extind mintea, ne înalță sufletul. Ne putem simți reînnoiți printr-o perspectivă nouă asupra vieții noastre, asupra societății în care trăim. Casa a IX -a este o casă cadentă, o casă ce ne pregătește pentru schimbare dar schimbarea vine prin ceilalți, prin străinătate, prin credință, adevăr, prin schimbarea percepției asupra banilor, prin modul în care ne raportăm la Dumnezeu.

Casa a IX -a ne reamintește că am venit aici pe pământ cu un scop divin pe care trebuie să îl îndeplinim.

Un aspect foarte interesant care vine să susțină această Lună Nouă este o Piramidă de Foc care se formează între Saturn retrograd în Săgetător, Mercur retrograd și Uranus în Berbec și asteroidul Proserpina aflat în Leu, putem spune că este un dar cosmic, o șansă pentru vindecare. Piramida de foc aduce o mare vitalitate, o șansă, o puternică motivație, dar și dificultăți în a stăpâni și canaliza această energie.

Conducătorul astral al acestei lunații este Venus în Pești pe gradul 29, care se află în semnul ei de exaltare dar este în acelasi timp pe un grad anaretic sugerând că încă există probleme nerezolvate în relatii și care au nevoie de o decizie clară. Prin influența lui Venus, guvernatorul acestui semn, ne întalnim atât cu iubirea pământească, iubirea cerească dar și cu dorința carnală și aspirația spirituală. Prin influența venusiană, Taurul întruchipează cele două raze ale iubirii și înțelepciunii. În cele din urmă, sarcina majoră a semnului taur este de a stăpâni legea atracției astfel încât să nu mai fie sclavul dorințelor inferioare ( posesiuni, sexualitate, gelozie, manipulare, etc.).

Cu această Lună Nouă în Taur, căpătăm noi înțelegeri asupra teoriilor și conceptelor care ne guvernează existența, înțelegerea mai clară a vieții și a legilor naturii prin spiritualitate.

Această Lună Nouă în Taur în casa a IX -a deschide ușa prin care Voința Divină se poate manifesta în viața noastră dacă suntem dispuși să ne deschidem către ea. Ego-ul poate refuza să răspundă acestei chemări divine dar poate ar trebui în sfârșit să învațăm să repetăm sincer în inima noastră “ Facă-se voia ta, Doamne!”.

Sursa: http://adriana-astro.com