Luna Noua in Taur – 23 Aprilie 2020, 05:26 – ora Romaniei

Ananda Kali23/04/2020

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Luna Noua de Joi, 23 Aprilie marcheaza un nou inceput, noi proiecte, ganduri si planuri se contureaza pentru fiecare dintre noi, toate acestea puternic amprentate de energia semnului zodiacal Taur, un semn de Pamant, feminin, artistic, cu o mare putere de realizare.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  05:16 şi 05:36.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 22 spre 23 Aprilie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Joi, 23 Aprilie – ora 05:26 – marcheaza momentul de Luna Noua in Taur prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Taur la gradul 3:24 dinamizand casa I a acestui moment astral, Casa Vietii, casa vitalitatii si a sanatatii. Aceasta casa cardinala si unghiulara reprezinta punctul central al personalitatii noastre si a modului nostru de exprimare, ea indica nivelul personal de vitalitate si da rezistenta sau putere.

Suntem impregnati acum cu o energie a pamantului, o energie densa, palpabila si puternic concentrata pe valori materiale, pe resursele noastre, planul material este foarte important acum si suntem dispusi sa muncim cu truda pentru a-l cuceri. Taurul este intr-o permanenta cautare a unei realitati palpabile, iar siguranta si satisfactia muncii sunt doua elemente foarte importante pentru el, el se bucura de viata, apreciaza confortul si tot ce este frumos si valoros in viata.

Provocarile acestui moment

tin de depasirea aspectelor care reprezinta insasi lectia acestui semn zodiacal al Taurului respectiv simtul posesiunii extrem de dezvoltat, indiferent daca obiectul posesiunii este o un obiect material sau un partener, atasamentul puternic fata de planul material, fixitatea si rigiditatea sa, lipsa de adaptare sau de flexibilitate in fata schimbarii, aviditate, incapatanare.

Ne confruntam cu o energie concentrata foarte mult pe planul material

concret, palpabil care datorita verbului caracteristic ei “A POSEDA”, ne poate induce in eroare prin sentimentul identificarii cu ea, identificarii cu ce avem sau posedam la nivel material, cu finantele sau resursele noastre materiale, deci putem cadea in tentatia prioritizarii valorilor efemere in detrimentul celor eterne.

Contextul social actual poate deveni o adevarata lectie

pentru cei care se identifica cu ceea ce ce detin ca si valori materiale, pentru cei carora le este frica sa piarda ceea ce au achizitionat cu multa truda pana acum sacrificandu-se pe ei insisi, lectie care are totusi ca scop sa salveze sufletul lor din capcana materiei indicandandu-le unica posesiune si anume cea spirituala, caci doar valorile spiritului sunt unicele valori care ne apartin cu adevarat.

Non atasamentul, libertatea si detasarea de orice ne inlantuie, indiferent ca vorbim de un lucru material, de o valoare anume, de o relatie sau un anumit parteneriat, deschiderea spirituala catre valorile eterne ale fiintei umane in detrimentul celor efemere devin temele principale ale acestei Luni noi in Taur care ne invata un nou mod de a fi si de a percepe realitate.

“Individul ar trebui sa confere posesiunilor sale o semnificatie individuala si nu doar una colectiva. El ar trebui sa-si faca semnificativa proprietatea in functie de caracterul si destinul sau individual. El ar trebui sa dedice ceea ce “are” lui ceea ce “este”el, pentru ca doar ceea ce este poate conferi semnificatie lui a avea. Nimic nu este mai inutil si din punct de vedere spiritual mai gol decat a avea fara a fi si aceasta este adevarat pentru orice tip de posesiuni.”( Casele astrologice – Dane Rudhyar)

( Casele astrologice – Dane Rudhyar)

Luna noua in Taur este gazduita de casa I a acestui moment astral, casa propriei noastre personalitati si a modalitatii de expresie

aceasta casa vorbeste despre propria noastra vointa, despre cine suntem si despre cum ne vedem pe noi insine. Prezenta Lunii noi aici ne ajuta sa ne redefinim pe noi insine prin schimbarea sistemului nostru de valori, prin schimbarea mentalitatii si a convingerilor noastre limitative despre cine suntem atat individual cat si social.

Elementul surpriza si factorul declansator al marilor schimbari este Uranus care este la gradul 6:24 in Taur conjunct cu Luna Noua. El va dicta modalitatea schimbarii noastre indiferent ce va presupune aceasta pentru fiecare in parte, fie o ruptura contractuala sau sentimentala, fie o rearanjare a unor aspecte materiale, fie o redefinire a unor mentalitati sau concepte, fie renuntarea la anumite comportamente sau atasamente. Indiferent de ce va aduce si indiferent daca ne dorim sau nu aceste schimbari, el va impregna totul cu un aer de nou, de proaspat, de nonconformism si de autenticitate, el nu va face decat sa ne ajute sa ne aliniem cu cine suntem cu adevarat chiar daca nu ne convine pretul care ni se cere.

Celalalt element supriza vine prin prisma aspectului tensionant pe care Saturn in Varsator il face cu Luna Noua, aspect care poate duce multe obstacole si intarzieri in planurile noastre, poate crea un sentiment de neputinta sau frustrare datorat faptului ca nu suntem inca pregatiti sa dam drumul trecutului si lucrurilor cu care suntem obisnuiti, nu putem sa devenim o fiinta noua atata timp cat nu am renuntat la cea veche. Saturn, ca un batran intelept, ne indeamna la instrospectie si contemplare, ne indreapta sa “meditam” cu adevarat asupra propriei noastre fiinte pentru a ne ajuta sa vedem cine suntem dupa ce a inlaturat cine nu suntem.

Ceea ce sustine actiunea Lunii Noi in Taur este Nodul Nord din Rac, este sufletul nostru care ne indeamna sa ne privim doar prin ochii lui pentru ne valida propria valoare. Valorile Racului tin de sensibilitate, maternitate, grija si iubire fata de tine si de ceilalti, protectie si siguranta, camin si familie, iubire de sine, iar in acest moment exact aceste valori sunt cele care creaza mediul cel mai adecvat cresterii valorii noastre (Taur) pentru a descoperi autenticul din noi. (casa I)

Mesajul acestei Luni Noi in Taur

este un mesaj de regasire a identitatii pierdute, de accesare a valorilor eterne, cu adevarat semnificative pentru evolutia sufletului nostru, de a deveni mai blanzi, mai simpli, mai apropriati si mai deschisi catre cei sau ce anume conteaza pentru fiecare dintre noi, fara sa uitam totusi, ca nu detinem pe nimeni sau nimic in aceasta lume, ne apartine doar ce purtam in sufletele noastre iar acesta va fi singurul nostru dar catre Dumnezeu.

“Ați fost născuți dintr-o rază
a măreției lui Dumnezeu
și sunteți binecuvântați de stele norocoase.
De ce suferiți din cauza unor lucruri
care nu există?
Veniți, întoarceți-vă la rădăcina rădăcinii
Sinelui vostru.” 

(“Iubirea a spus – Harul” – Rumi)

http://poetii-nostri.ro/rumi-autor-99/

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross