new moon taurusFaza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri si al initieriilor. Este momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 17  spre 18 mai 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

……………………….

Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 18 mai, ora 07:13, ora Romaniei, pe  gradul  26:56, in zodia Taurului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Taur pe gradul 27, cei nascuti in jurul datei de 18( plus, minus trei zile) din semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 27 din orice semn zodiacal.

 Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de pamant al Taurului, aceste ‘inceputuri” sunt legate de bani, stabilitate financiara si emotionala, de  lucruri concrete, palpabile care sa ne faca viata mai frumoasa, mai stabila.

 Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care ne vorbeste despra ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Taurul concepe, stabileste, ingrijeste si fructifica o idee, un ban, o bucata de pamant, o relatie. Acest semn ajuta la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul.

Fiind un semn de pamant, Taurul ne vorbeste despre realitati, lucruri tangibile, el nu tolereaza falsurile ci iubeste originalul. Din punct de vedere ezoteric, Taurul este semnul cel mai legat de transformarea dorintei personale in aspiratie spirituala.

Luna Noua in Taur pe gradul 26:56 activeaza casa XII, o casa naturala a lui Neptun ceea ce arata ca inceputurile pot fi destul de neclare, ne putem pacali sau suntem inselati, ademeniti, vrajiti. Acum, trebuie sa fim prudenti, avem nevoie de o lumina divina care sa ne calauzeasca prin ceata acestui moment astral.

In aceasta faza de Luna Noua, Venus se afla  in Rac si face un aspect de opozitie cu Pluto in Capricorn, ceea ce arata ca aceasta luna noua poate aduce o intalnire semnificativa. Cartea de vizita a acestui aspect provocator este destul de sugestiva:” ceea ce nu te ucide te face mai puternic”, deci fiti atenti in ce relatii intrati in aceasta perioada.  Acum trebuie sa invatam  sa ne temperam nevoia de a-i controla pe ceilalti; a venit timpul sa intelegem ca viata nu poate fi controlata de noi ci doar de divinitate.

Alt eveniment astral important este intrarea lui Mercur aflat in Gemeni in miscare retrograda incepand cu data de 19 mai, el face un inventar al trecutului, al secretelor, al problemelor rezolvate gresit, pentru a le aduce in lumina in urmatoarea perioada.

In timpul acestei lunatii, se formeaza un aspect denumit Yod sau degetul lui Dumnezeu. Orice aspect Yod are forma unui triunghi isoscel alungit  in care planetele de la baza sunt in armonie (sextil) iar varful triunghiului este focarul acestui aspect ce arata scopul, calea de urmat. In cazul configuratiei noastre, Mercur in Gemeni  este in sextil cu Jupiter si Juno in Leu( un aspect al sufletelor pereche)  si ambele planete fac aspecte de inconjunctie ( 150 grade ) cu Pluto in Capricorn. Planeta focar ne arata scopul de atins, iar in cazul nostru vorbim de Pluto retrograd  in Capricorn in casa VIII, deci transformarea majora este cheia acestui aspect. Fiecare dintre noi poate fi o Pasare Phoenix care se regenereaza din propria-i cenusa, deznadejde, durere, si care se inalta spre lumina si spre o noua viata.

 

sursa: http://adriana-astro.com/