Luna Noua in Scorpion

Acharya Leonard06/11/2018

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

“Exista speranta dupa disperare si

multi sori dupa intuneric…”

 Rumi

7 NOIEMBRIE 2018, ORA 18:02, ORA ROMANIEI

Fiecare moment de Luna Noua poarta cu el insusi amprenta unui nou inceput, a unui nou drum, a unei vieti noi, dam start, din nou, unor alegeri noi, sperante noi, proiecte noi, oameni si locuri noi. Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care credem cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  17:52  şi  18:12.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 6 spre 7 Noiembrie 2018, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Luna Noua din 7 Noiembrie 2018, ora 18:02, ora Romaniei, se formeaza prin fuziunea dintre Luna si Soare pe gradul 15.11 Scorpion si evidentiaza casa VI in harta acestui moment astral. Transformare, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, moarte si renastere, pasiune, sexualitate, magnetism, secret, insecuritate, razbunare, initiere, posesiune, dorinta - sunt cuvintele cheie ale Scorpionului pe care le vom conjuga cu temele casei VI respectiv munca si loc de munca, activitati cotidiene, sefi si colegi de serviciu, sanatate, rutina.

La cel mai inalt si mai spiritual nivel de constiinta al acestui semn al Scorpionului (celelalte doua fiind, scorpionul – cel de baza, primar, instinctual si sarpele – mai intelept si mai misterios, dornic de dezvoltare) îi corespunde Pasarea Phoenix, simbol al mortii si al renasterii.

Legenda povesteste de faptul ca atunci cand viata ei este pe terminate iar pasarea isi simte sfarsitul aproape, ea isi face un cuib din ramuri de plante aromatice si tamaie. Da apoi foc acestui cuib, in care, potrivit unor traditii, se intinde, arzand o data cu el, iar din cenusa sa se formeaza o alta pasare. Noua pasare Phoenix o ingroapa apoi pe cea precedenta, punandu-i ramasitele intr-un invelis de smirna si tamaie in forma de ou si ducandu-le, cu un cortegiu format din alte pasari ce zboara imprejurul sau, la sanctuarul din Heliopolis, unde preotii lui Helios vor incepe ritul funebru solemn. Dupa această aparitie trecătoare în Egipt, tanara pasare se intoarce in Arabia (sau Etiopia), unde isi duce lunga sa viata solitara hranindu-se cu perle de tamaie, pana cand va genera din cenusa sa un alt exemplar. (https://istoriiregasite.wordpress.com/)

Zilele ce urmeaza acestui moment de luna noua ne vor pune in situatia de a ne confrunta cu propriile nostre frici, suferinte, pierderi, atasamente, fie ca vorbim de planul material sau profesional dar rostul si sensul confruntarii nu este distrugerea cat propria noastra renastere, precum cea a pasarii Pheonix. Este indicat sa dam drumul acelor “legaturi” care nu ne mai folosesc, sa renuntam la simtul puternic al posesiunii, sau al razbunarii, specifice scorpionului si sa deschidem calea catre propria noastra eliberare. Avem 2 variante, sa ne lasam infranti, purtati de dorintele egotice ale Scorpionului, semn care inalta verbul A DORI la cel mai inalt rang, dar a carui putere il transforma in robul propriilor dorinte nesabuite, sau sa ne ridicam privirea catre cer, coborand-o de fapt in sufletul nostru, cu smerenie.

Pregatiti sa “dam foc” precum pasarea Phoenix dorintelor care ne inlantuie, vechiului Eu, care ne indeparteaza de Sinele nostru autentic, lasand trecutul acolo unde ii este locul, ne luam zborul cu avant, cu credinta in lumina si iubirea din care am fost creati si care ne va proteja vesnic.

Toate aceste transformari au ca loc de desfasurare scena casei VI – locul de munca, munca noastra sau insasi colegii sau sefii nostrii sunt cei care ne testeaza limitele in aceasta perioada, prin diverse probleme, suferinte, amanari sau dezamagiri, traume sau esecuri care acum ies la iveala cerandu-si tributul.

Depinde de noi cum vrem sa-l platim.

Ne putem razvrati, razbuna afundandu-ne tot mai mult in intuneric si in propriul nostru sentiment de neputinta sau putem ierta atat pe ceilalti cat si pe noi insine, este timpul marilor decizii, putem invata smerenia si acceptarea celorlalti asa cum sunt.

Suntem invitati la autoanaliza proprie si introspectie privind o eventuala reconfigurare a intereselor noastre profesionale, a relatiilor cu colectivul de munca, cu propria noastra munca dar si atentie sporita afectiunilor de sanatate pe care acum avem ocazia sa le descoperim mai bine si implicit sa le vindecam. Este o perioada in care putem incepe un nou tratament sau putem incerca o noua metoda de vindecare sau putem urma un regim diferit de cel de pana acum, toate acestea vor functiona doar daca suntem pregatiti cu adevarat pentru ele, sa nu uitam ca scorpionul ne ajuta sa coboram in cele mai ascunse colturi ale fiintei noastre pentru a putea urca ulterior la inaltimi de neimaginat, doar daca avem curajul de a accepta transformarea.

Un test al acestui moment astral poate fi considerata conjunctia dintre aceasta Luna noua si steaua fixa ZubenElgenubi sau Scara Sudului – stea situata in clestele sudic al Scorpionului care

poate aduce pentru unii dintre noi o datorie karmica de platit.

Putem fi acuzati pe nedrept, dezamagiti sau chiar manipulati de cei de langa noi, ne putem confrunta cu probleme din partea sexului opus, defavoare din partea superiorilor, erori in speculatii financiare.

Poate fi un test in care ne va fi testata rabdarea, intelepciunea si cel mai important capacitatea de a ierta dar sa nu uitam ca fix atunci cand ne este mai greu este momentul cel mai bun pentru a ne autodepasi.

Si, totusi, chiar si atunci cand suntem testati, in ciuda pierderilor si a dezamagirilor, suntem sustinuti din toate partile, trigonul cu Neptun si sextilul cu Pluton ne demonstreaza ca Universul ne este alaturi in clipele grele, sustinandu-ne cu inspiratie divina, intuitie, putere de patrundere mentala pentru a descoperi cauzele spirituale ale propriilor noastre probleme.

Printre “sustinatorii” aceasta luni noi, formand un trigon cu Luna noua din casa VI se afla centaurul Chiron retrograd in Pesti, cel care aduce vindecarea.

Cercetarea, ghidul, cheie, vindecare, mentor, catalizator, maestru, transcendenta si eliberare - sunt temele centrale ale lui Chiron care ne sustine acum pe calea vindecarii noastre prin faptul ca ne pastreaza credinta in suflet in momentele de cotitura ale vietii noastre, ne aduce aminte de originea noastra divina si de faptul ca rugaciunea este darul pretios lasat de cel de Sus pentru a ne salva si inalta sufletul.

Aceasta Luna Noua ne deschide calea catre un Nou Eu iar fiecare dintre noi va alege dupa propria sa simtire dar ce minunat este atunci cand alegem ca Noul Eu sa fie in acord cu Eu-l divin!

Virginia Olteanu

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross