nmFaza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri si al initieriilor ea ne ofera posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi si de a incepe un nou ciclu in acord cu vibratia Scorpionului.

Luna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 19:28 si 19:48.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc ocasatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Prin starea de constienta cultivata prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. In afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune ca destinul oamenilor este scris in stele si este foarte dificil pentru omul obisnuit sa manifeste liberul arbitru, independent de influentele corpurilor ceresti.

 

Shiva Ratri

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 29 octombrie spre 30 octombrie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

nmsAspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 30 octombrie, ora 19:38, ora Romaniei, pe  gradul 07:44, in zodia Scorpionului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Scorpion pe gradul 7 cei nascuti in jurul datei de 30 ( plus, minus trei zile) din semnele fixe (Scorpion, Varsator, Taur, Leu) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  7  din orice semn zodiacal.

Luna Noua in Scorpion pe gradul 7:44 activeaza casa V. In mod natural, casa V este casa Soarelui si este simbolul puterii, maretiei, iubirii,  speculatii si jocuri, daruri si cadouri, educatie si invatamant, maretie, faima.

Mercur in Scorpion in fuziune cu Luna Noua in Scorpion devine mesagerul acestui moment astral si amplifica preocuparile pentru tot ce este secret, tabu, putere ascunsa, lupta pentru putere, bani multi, afaceri.

Neptun retrograd in Pesti( trecut) in fuziune cu Nodul Sud in Pesti( obisnuinta, iluzia, compasiunea, credinte)  si in aspect de trigon (benefic ) cu Luna Noua in Scorpion vorbesc despre salvatori, ne spun ca este timpul sa fim realisti, sa dam deoparte iluziile create de sefi, putere lumeasca, rolul si utilizarea puterii atat la nivel personal cat si la nivelul societatii in care traim.

Mercur in Scorpion in aspect de trigon cu Neptun retrograd in Pesti da o minte vizionara, o intelegere intuitiva ce poate oferi solutii surprinzatoare la dilemele personale. Putem percepe in mod clar si in linii mari o varietate de opinii, atitudini si convingeri, care au o larga perspectiva asupra vietii.

Fiecare Luna Noua planteaza noi “seminte“ pentru viitorul nostru iar in semnul Scorpionului, entitatile spirituale solare si lunare vor sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra.

Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca dorinta in sine nu este ceva gresit ci ea devine o piedica uriasa prin atasamente, ignoranta, lipsa controlului de sine care conduce la dependente. Cand ne putem stapani dorintele acestea devin un instrument vital de crestere spirituala si evolutie. Calea de mijloc este o lectie majora a acestei lunatii.

 

Sursa: http://adriana-astro.com/