Luna Noua în Scorpion- 28 Octombrie 2019, ORA 05:38, ora României

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
5 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Un nou inceput, un nou drum, noi alegeri, ganduri sau simtiri, noi sanse ni se ofera incepand cu 28 Octombrie 2019 cu ocazia momentului de Luna Noua din zodia Scorpionului. Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv , sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat si sa fim pregatiti sa ne transformam.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  05:28 şi 05:48.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. 

În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 26 spre 27 Octombrie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Luni, 28 Octombrie 2019 – ora 05:38, ora Romaniei , marcheaza momentul de Luna Noua in Scorpion la gradul 04:25 si activeaza casa I in harta acestui moment astral. Verbul A SE TRANSFORMA/A ELIMINA specific naturii Scorpionului se pune in slujba temelor principale ale casei I, respectiv personalitate, vitalitate, constitutie, casa vietii.

Casa I defineste cine sunt eu

Gradul sabian al lunii noi spune asa: “Un tanar tinand o lumanare aprinsa intr-un ritual devotional” – Exista momente cand trebuie sa inveti sa tii aprinsa lumina idealului tau. Oricat de sumbre ar parea conditiile vietii si oricat de greu ar parea sa-ti urmezi calea, trebuie sa inveti sa-ti pastrezi sensul si sa depasesti obstacolele cu lumina emanata din propriul tau suflet. Parerile celorlalti pot sa se opuna, in aparenta, sau pot sa apara piedici, dar daca idealul tau este curat si cu adevarat valoros, atunci vei gasi resurse in tine insuti, pentru a merge departe in lumina. (Simbolurile Sabiene –Adim).

Idealul la care se refera acest grad sabian este, in cazul de fata, aflarea adevarului despre identitatea noastra si despre modul de exprimare al acestei identitati care, doar atunci cand isi manifesta cu adevarat si intr-un mod pur si autentic scopul si menirea, devine integrata in ordinea divina. Asadar manati de o chemare mai presus de noi, ghidata de ce este sfant si sacru plecam la drum in a ne descoperi pe noi insine.

Casa I care gazduieste aceasta luna noua indica tipul de experienta prin care noi vom descoperi cel mai bine cine suntem ca indivizi unici, ne indica modul cel mai semnificativ de a elibera acel set de potentialitati care exista intr-o stare latenta in noi insine.

Fiecare experienta pe care o vom trai profund si total in aceasta perioada de 2 saptamani va ajuta la conturarea imaginii despre noi insine, despre impactul nostru in relatiile in care suntem implicati, ne va releva acele fatete ale personalitatii noastre care au fost fie ascunse fie reprimate tocmai pentru a vedea acum dincolo de ele.

Vom descoperi ce anume ne defineste dar si ce nu ne mai reprezinta intr-un mod destul de direct si poate greu de digerat pentru unii dintre noi, caci tipare relationale vechi, scheme mentale preluate din familie, obiceiuri toxice sau comportamente abuzive , mentalitati gresite, programe la nivel emotional, cu toate ne vom confrunta acum, ele sunt elementele care vin sa ne arate Ce sau Cine am fost pana acum.
Acum insa, ele ies la suprafata dintr-o chemare catre purificare a fiintei iar scopul este sa ne “golim” de ele pentru a accesa preaplinul lui Dumnezeu din noi, transformandu-ne intr-un vas curat si sfant demn de ceea ce contine.

Momente ca acesta, cand Luna Noua pica in casa I a cerului, sunt momente speciale cand ni se acorda sansa unei autodepasiri a propriilor limitari, fie impuse de altii fie setate inconstient de noi, sunt momente de transformare profunda si moarte a unor aspecte din noi insine care se cer purificate.

Unul dintre simbolurile Scorpionului este pasarea Phoenix

care renaste din propria-i cenusa, simbol care descrie excelent capacitatea omului de a se transforma intr-un mod total si complet, transformare esentiala si fara de care renasterea noului om nu ar fi posibila. Iar aici poetul Rumi ne reaminteste:

“Mori, mori, nu te speria
de moartea a ceea ce este cunoscut!
Daca vei muri fata de tot ceea ce este trecator
vei deveni etern.”

Rumi

Intensitatea Scorpionului ca si energie si mod de manifestare poate parea destul de dura pentru unii dintre noi caci ea ne cheama la transformare profunda, la eliminari destul de transante, la separari dificile iar in plus, aspectul de opozitie pe care-l face luna noua cu Uranus din casa VII vine cu rasturnari de situatie socante si imprevizibile.

Directia din care se poate naste imprevizibilul este parteneriatul sau orice forma de asociere bazata pe contract indiferent de natura ei, contracte de colaborare ,pot aparea procese sau neintelegeri, judecati civile toate avand la baza valori sau bunuri materiale, proprietati sau resurse financiare si nu numai.
Cel mai probabil, acest aspect tensionant este cel mai bun instrument care sa creeze cadrul propice in directia propriei transformari care nu s-ar fi produs altfel din propria noastra initiativa.

Luna noua face un aspect de inconjunctie cu Chiron, ghidul si vindecatorul nostru,

aspect ce indica 2 energii, scorpionul in care se afla luna noua si berbecul care-l gazduieste pe Chiron, care depind una de alta si intre care trebuie gasita o ajustare subtila. Capacitatea noastra de tranformare, de regenerare, puterea noastra se poate pune in serviciul ghidului nostru interior, in slujba vindecarii noastre si a reconectarii la divinul din noi doar daca suntem dispusi sa intoarcem privirea in aceasta directie, deoarece acest aspect este activat doar atunci cand ne repliem, ne reorganizam, ne recalibram fiinta la aspectul sacru din noi insine.

In concluzie,ce cere aceasta Luna noua de la noi?

Cere sa vedem cu adevarat cine suntem, cere sa sapam adanc in noi si sa ne purificam fiinta, cere sa fim autentici si sa inlaturam impuritatile ca sa vedem comoara din interior, cere sa ne golim de noi insine ca sa-l primim pe Dumnezeu, cere ca vechiul Eu sa fie transformat astfel incat noul Eu sa se poata naste.

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross