new-moon-sagittariusLuna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, sau ne provoaca cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre,  acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri, ea ne ofera posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi si de a incepe un nou ciclu in acord cu vibratia Sagetatorului.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 14:08 si 14:28.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc ocasatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Prin starea de constienta cultivata prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. In afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune ca destinul oamenilor este scris in stele si este foarte dificil pentru omul obisnuit sa manifeste liberul arbitru, independent de influentele corpurilor ceresti.

 

Shiva Ratri

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 28 noiembrie spre 29 noiembrie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

moon-sagiAspecte specifice

 

Luna noua se formeaza la data de 29 noiembrie, ora 14:18, ora Romaniei, pe  gradul 07:43, in zodia Sagetatorului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Sagetator pe gradul 7 cei nascuti in jurul datei de 29 (plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Sagetator, Pesti, Gemeni, Fecioara) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  7  din orice semn zodiacal.

Luna Noua in Sagetator ne ofera posibilitatea sa alegem ce fel de poveste vrem sa traim in urmatoarea perioada. Cum Sagetatorul este un semn mutabil, daca alegem frica, vom trai intr-o poveste trista care ne blocheaza in continuare. Daca alegem sa traim intr-o poveste creativa, inspirata, atunci viata noastra va deveni aceasta poveste. Daca vom alege speranta, bucuria, studiul, calatoria, atunci, vom trai exact asa. Sagetatorul energizeaza cautarea spirituala, adevarul, optimismul, iar aceasta Luna Noua in Sagetator ne ofera o noua intelegere, o noua poveste pentru locul nostru in Univers. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers. ce alegem, intentia sadita in acest moment al Lunii Noi va da roade.

Luna Noua in Sagetator  formeaza cu Neptun in Pesti gradul 7:02  si Nodul Sud in Pesti si Nodul Nord in Fecioara pe gradul 8 un careu in T, mutabil, un aspect ce mareste instabilitatea, tensiunea, se cauta o schimbare, si care sadeste dorinta de noi conditii de existenta.

Aceasta Luna Noua in Sagetator este guvernata de Jupiter, planeta norocului si expansiunii. Acum, Jupiter in Balanta in casa VI, in fuziune cu casa VII, analizeaza cu atentie toate detaliile in bine sau in rau intr-o relatie, asociere, uniune politica, lege, aplicarea legii, loc de munca, angajator, angajati. Luna Noua in Sagetator favorizeaza cautarea adevarului, o minte deschisa si conectata la cunostinte superioare, idealuri inalte. Este o energie de foc, mutabila ce ne induce entuziasm pentru evenimentele imediate, o actionare directa, hotarata dar si o lipsa de prudenta.

Este cel mai bun moment pentru a gasi raspunsurile la propriile intrebari, este o energie ce ofera posibilitati de extindere, viata poate deveni mai imprevizibila, mai incitanta.

 Scopul acestei Lunatii in Sagetator este de a ne dezvolta prin adevar si intelepciune, prin eliminarea conceptiilor invechite si cautarea intelepciunii zeilor, ce poate oferi acces la adevarurile spirituale.

 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/