Ne propunem noi obiective, ne facem noi proiecte, ne pregatim pentru un nou inceput caci plecam din nou la drum asa cum ne-am obisnuit la fiecare moment de Luna Noua, iar de data aceasta o facem sub indrumarea Sagetatorului care ne va ghida pasii pentru urmatoarele 2 saptamani cu credinta si speranta.
Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  16:56  şi  17:16.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 25 spre 26 Noiembrie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Marti, 26 Noiembrie 2019 – ora 17:06, ora Romaniei, marcheaza momentul de Luna Noua in Sagetator la gradul 4:03 si activeaza casa VI in harta acestui moment astral, o casa a muncii, a sanatatii si a serviciului in slujba celorlalti.

Asadar oriunde avem in harta natala gradul 4 in semnul Sagetator, acela este locul care ne va provoca acum sa invatam lucruri noi, sa incercam noi experiente, sa ne asumam un nou proiect in concordanta cu cerintele Sagetatorului.

Luna Noua in Sagetator ne umple sufletul cu entuziasmul debordant specific acestui semn de foc si ne pastreaza in permanenta miscare, suntem animati de idealuri mai mult sau mai putin inalte in slujba carora am vrea acum sa ne punem, ne implicam in tot felul de proiecte la locul de munca sau in timpul liber care ne pot largi orizontul cunoasterii, putem incepe cursuri care duc la perfectionarea noastra, putem pleca intr-o calatorie de suflet, un pelerinaj pe care ni-l doream demult.

Verbul caracteristic Sagetatorului este “A INTELEGE” iar el prinde acum contur in fiinta noastra, deoarece vom fi indrumati sa cautam a ne intelege propriul drum, propriul suflet si nevoile noastre sufletesti cele mai profunde; Pentru a simti implinirea si bucuria la modul cel mai autentic si mai pur, vom incerca sa ne intelegem propriile aspiratii si vom cauta drumul catre implinirea lor.

O poveste tare draga mie spune ca atunci cand Dumnezeu a creat cele 12 zodii,

privindu-si copiii, s-a gandit oare ce le mai lipseste si, astfel a realizat instant ca au nevoie de o misiune, asadar fiii au pasit pentru a-si primi darul divin. Sagetatorului i s-a spus astfel:

“Tu, Sagetatorule, tu ai misiunea de a-i face pe oameni sa rada caci atunci cand vor fi prinsi in mijlocul neintelegerii lor despre Mine si a Ideii despre Mine, ei vor deveni amari, posaci. Prin zambet le vei reaminti ca exista Speranta si, prin intermediul sperantei, le vei intoarce ochii catre Mine. Vei atinge multe vieti chiar daca va fii doar pentru o clipa si vei cunoaste zbuciumul si nelinistea fiecarei vieti pe care ai atins-o. Tie, Sagetatorule, iti ofer darul Abundentei Infinite pe care sa o reversi pretutindeni, ajungand chiar si in cele mai intunecate colturi, iar acolo, Tu sa fii Lumina!”

Aceasta este si misiunea fiecareia dintre noi pe parcursul acestor 2 saptamani iar aceasta misiune este acum gazduita de casa VI a acestui moment astral, o casa care va cere de la noi o readaptare personala astfel incat sa ne descoperim modalitatea in care ne putem pune cel mai bine in slujba celorlalti, chiar daca asta poate insemna o criza a perceptiei sau chiar o revolutie a constiintei proprii.

Semnificatia fundamental a Casei a VI este aceea a cresterii personale,

chiar daca aceasta crestere inseamna transformare sau schimbarea conditiei, este o casa care ne invata notiunea de serviciu si care se refera, de asemenea, la toate experientele vindecarii.

Cu Luna Noua in casa VI ni se cere sa fim gata pentru transformare si sa intampinam orice tip de provocare s-ar cere de la noi pentru a sustine aceasta transformare deoarece fix aceste momente de criza devin adevarate sanse pentru o metamorfoza reala si autentica.

Aspectul de inconjunctie care se formeaza intre Uranus din Taur si Luna Noua din Sagetator este un aspect extrem de tensionant si care cere de la noi un salt spiritual remarcabil intrucat inconjunctia este o energie de tipul totul sau nimic, este saltul cel mai necesar in acest moment pentru propia noastra evolutie in actuala existenta.

Uranus este mereu imprevizibil si ne va confrunta cu ceva ce nu cunoastem sau cu ceva la care nu ne asteptam, cu ceva concret, palpabil de care va fi dificil sa ne detasam sau, va scoate din propriul nostru psihic (Uranus se afla in Casa XII – casa psihica, de finalitate) acele limitari, acele frici, acele atasamente de natura materiala si emotionala de care ne tinem stransi cu indarjire si care nu fac altceva decat decat sa ne faca sa stagnam in zona de confort a propriilor noastre neputinte.

Din perspectiva spirituala discipolul trebuie sa fie mereu gata sa slujeasca si sa se supuna pentru ca serviciul asumat cu adevarat si cu devotiune reprezinta singurul tratament impotriva egocentrismului sau al propriului ego iar acum propriul nostru suflet este Maestrul nostru adevarat. Si, ce cere acum Maestrul de la propriul sau discipol?

Maestrul (Sufletul)cere discipolului sa constientizeze daca drumul pe care a mers pana acum, in special munca sau serviciul sau, este unul autentic in concordanta cu cerintele sufletului sau daca cumva s-a indepartat de el urmand sfaturile si dorintele mult prea superficiale, ale lumii, ale mediului, ale sale…. In slujba cui ne punem? In slujba ego-ului sau in slujba Sufletului/Maestrului?

Casa a VI vorbeste despre problemele de sanatate cu care ne putem confrunta, cu crizele de care ne lovim atunci cand ne incapatanam sa nu evoluam in directia ceruta de propriul suflet, ne arata propriile limitari, suferinte, frustrari si esecuri pentru ca scopul vietii este transformarea suprema a omului in Dumnezeu.

“Durerea reprezinta paznicul comorilor noastre nedescoperite… Oamenii nu reprezinta inca “Omul” complet. Ei inainteaza catre Maiestrie, catre utilizarea corecta a puterilor “umane”… Suferinta reprezinta taburetul divinitatii noastre”.

Dane Rudhyar – “Casele astrologice”

Impregnati cu energia Sagetatorului, Maestrul (Sufletul) cere discipolului sa tina aprins focul Credintei si sa-si faca din Speranta sora, ii cere sa se puna in totalitate, cu devotament, incredere si bucurie in slujba divinului din el si sa mearga prin taramul transformarilor ca un invingator reamintindu-i ca, abilitatea de a rezista cu credinta vibranta si ferma testelor, va genera propria-i renastere devenind el insusi una cu Divinul din el.

Te-ai nascut cu potential
Te-ai nascut cu Bunatate si Incredere
Te-ai nascut cu Idealuri si Vise
Te-ai nascut cu Maretie
Te-ai nascut cu Aripi
Nu ai fost creat sa te tarasti, asa ca n-o face.
Ai aripi. Invata sa le folosesti si Zboara!

Rumi

Virginia Olteanu – astrolog