• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  new_moon_sagittariusLuna Noua aduce pentru fiecare dintre noi un timp al noilor inceputuri; ea reprezinta momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le in echilibru. Putem spune ca momentul in care cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, reprezinta o casatorie cosmica, care asociaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

  Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 21 spre 22 noiembrie 2014, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale (precum meditatia) putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie cat mai usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

  …………………………

  Aspecte specifice

   Aspectul de Luna Noua se formeaza la data de 22 noiembrie 2014, ora 14:32, ora Romaniei, pe gradul 1 in zodia Sagetatorului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

   Cu Luna Noua in Balanta pe gradul 1, cei nascuti in jurul datei de 22 ( plus, minus trei zile ) din semnele mutabile ( Sagetator, Gemeni, Fecioara si Pesti) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 1 din orice semn zodiacal.

  nmsSemnul Sagetatorului este un semn dublu, iar aceasta Luna Noua ne ofera posibilitatea extinderii, cresterii  noastre atat prin simturile fizice ale personalitatii cat si prin simturile spirituale ale sufletului. Suntem condusi (sageata) catre acea parte care trebuie si ea dezvoltata (unii catre dorintele si nevoile fizice, catre acceptarea corpului fizic si a functiilor lui, altii catre spiritualitate) asfel incat echilibrul sa fie restabilit in viata noastra.

  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vrem sa schimbam sau la ceea ce vrem sa aducem nou in viata noastra. Este o faza a Lunii asociata in mod traditional cu renasterea, cu posibilitatea de a ne elibera de vechi si inceperea unui nou ciclu in acord cu vibratia Sagetatorului.

  Aceasta Luna Noua in Sagetator are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 00:07 in Sagetator. Este o Luna Noua intr-un semn mutabil de foc ce induce optimism, voiosie, vise si viziuni profetice, putere de lupta dar si o anumita doza de neprevazut.  Jupiter, guvernatorul Sagetatorului vine sa  sustina aceasta luna noua din pozita sa in zodia Leului, insa Mercur aflat in Scorpion, cu care face un aspect dificil (de careu),  exact in apropierea acestui moment, vine cu vesti destul de spectaculoase din sfera afacerilor de anvergura, a aventurilor sentimentale sau a vietii liderilor aflati in pozitii de conducere,  dezvaluind elemente concrete mai mult sau mai putin murdare sau imorale legate de acestia.

  Sagetatorul energizeaza cautarea spirituala, adevarul, si optimismul. Dupa moartea si renasterea noastra in semnul precedent al Scorpionului, aceasta Luna Noua in Sagetator ne ofera o noua intelegere, o noua poveste pentru locul nostru in Univers. Vechea noastra viziune asupra lumii a fost distorsionata de ranile noastre emotionale, o noua viziune apare daca vom lasa ca aceste rani emotionale sa lucreze in favoarea noastra, sa le intelegem adevarata valoare. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi si limitative , sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cum simbolul Sagetatorului este Sageata , ajutorul, ghidarea noastra se afla acolo sus in cer, si daca vom cere ajutorul ghizilor nostri spirituali cu siguranta ca il vom primi.

   

  surse: www.adria-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...