Luna noua in Sagetator – 13 decembrie 2012 – semnificatii astrologice

Acharya Leonard11/12/2012
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

Aspectul de luna noua va avea loc pe data de 13 decembrie 2012 la ora 10:40, ora Romaniei. Luna noua este asociata in special cu noile inceputuri, este momentul optim in care putem sa ne reorganizam viata, sa schimbam ceea ce ne dorim, sau sa ducem un suflu nou in viata noastra. Putem initia orice actiune care necesita evolutie sau crestere, cum ar fi: un proiect, o afacere, construirea unei case, plantarea seminteleor, etc.

Momentul de luna noua reprezinta din punct de vedere astrologic, conjunctia dintre Soare si Luna, atunci cand Soarele si Luna impart propriu-zis acelasi grad zodiacal, suprapunandu-se, reiterand nunta cosmica dintre cele doua luminarii, asa cum mai sunt denumite in astrologia veche, sau uniunea dintre masculin si feminin, generand astfel un moment de repaus, un punct de echilibrare a energiilor solare cu cele lunare, in care apare starea neutra. Acest moment de hiatus ne aduce la punctul zero, si ne da posibilitatea sa ne conectam la energia inceputului, in astrologia hindusa noaptea de luna noua poarta denumirea de Shivaratri, sau noaptea transcendetei lui Shiva.

Luna noua din decembrie, se formeaza in zodia Sagetatorului la gradul 21:44, avand ascendentul in Varsator. Sagetatorul este un semn mutabil de foc, care cauta adevarul cu orice pret adevarul, iar Varsatorul este un semn fix, de aer care ne face receptivi la ideile noi si progresiste. Un ascendent in Varsator induce schimbari bruste, socante, chiar riscante, putem deveni indrazneti, gata sa luptam pentru ideile noastre, sau revoltandu-ne impotriva celor care fac presiuni nejustificate.

De asemenea putem vorbi de un timp al preocuparilor legate de afirmare pe plan social si mai putin interes pentru iubire sau pentru latura afectiva. Luna aflata in Sagetator aduce optimism, voiosie, viziune, dar si putere de lupta, amplificata de emotii precum furia si mania, ea energizeaza de asmenea casa a XI-a, adica pune un accent deosebit pe sperantele si prieteniile noastre. La nivelul intregii Romanii, Luna in casa a XI-a accentueaza relatiile sociale si internationale.

Soarele in Sagetator, amplifica dorinta de dreptate, adevar,independenta,  legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciunea si clarvederea. Energia care caracterizeaza acest semn este aceea a schimbarii, a actiunii, necesara in aboradarea noilor domenii si cunostinte. Ne simtim optimisti, neastamparati, opunandu-ne dominatiei tuturor, dorindu-ne sa fim cat mai independenti pentru a ne putea folos din plin de spiritul aventurier al acestui semn de foc.

Guvernatorul zodiei Sagetator, este Jupiter, care se afla acum in miscare retorgrada in zodia Gemenilor, fiind totodata si planeta focar, a unei configuratii astrale numite Yod, sau degetul lui Dumnezeu. Cu Jupiter retrograd suntem ajutati sa reevaluam situatiile din jurul nostru, sa reparam unele greseli legate de radacini, tara, legi, conducatori, idealuri, adevar, bogatii.

Luna noua face un aspect de conjuctie cu asteroidul Hylonome. Legenda spune ca Hylonome a fost femeia centaur, iubita centaurului Cyllarus, care s-a sinucis pentru a ramane uniti chiar si in moarte, atunci cand Cyllarus a fost ucis in batalie. Aceasta luna noua, va accentua cat de mult suntem dispusi sa ne sacrificam pentru a ne indeplini sperantele si visele noastre. Si acesta este chiar momentul in care, in ciuda faptului ca ne aflam in miezul iernii, in care intreaga natura hiberneaza, retragandu-se in sine, putem sa ne plantam semintele viselor si dorintelor noastre , fertilizandu-le cu dragoste si cu speranta intr-un viitor posibil cat mai bun si mai luminos.

In afara de asteroidul Hylonome, luna noua  mai face conjuctie si cu asteroidul Afrodita. In astrologie, acest asteroid are o influenta veusiana, amplificand energiile legate de dragoste, sex, copii, frumusete, vitatlitate, dar si de vanitate, gelozie, inselaciune si barfa.  Putem spune ca aceasta conjuctie cu luna noua, infuzeaza acest moment ca si un afrosidiac, aducand o energie radianta, stralucitoare, creatoare.

In mitologie, Afrodita este considerata zeita iubirii si a frumusetii, nascuta din spuma marii, ea aduce un suflu nou, un sentiment de prospetime, de reinnoire si speranta, iar conjuctia acestui asteroid cu Luna noua in Sagetator, dubleaza mesajul acestei energii noi, proaspete si revigorante.

Nu putem incheia fara sa amintim semnificatia Simbolul Sabian, care guverneaza aceasta luna noua, aflat la 22 de grade Sagetator :,, O spalatorie chinezeasca .

Poti gasi ca acum nu esti luat in serios si esti asteptat sa actionezi intr-un mod stereotip. Se poate si sa-ti fi inchis mintea in fata altor optiuni. Fii atent sa nu te abati de la tine insuti.

Aceasta poate ilustra si o situatie unde cativa oameni conlucreaza foarte strans, vorbind acelasi limbaj, desi chiar si in aceasta situatie poate exista instrainare si singuratate. (Asteptari restrictive)

Negativ: A ceda in fata prejudecatilor. Sentiment de inferioritate, autoinsuflat.

 

 

 

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross