Luna Nouă este asociată noilor începuturi, această lună nouă are însă o semnificație deosebită, fiind foarte aproape de ziua Solstițiului de vară, un alt eveniment astral special, atunci când Soarele se află la apogeul său, și are loc ziua cea mai lungă din an. Această zi simbolizează victoria astrului ceresc, fiind o sărbătoare a Luminii, care se reflectă atât în lumea fizică cât și în cea spirituală.

De asemenea, pe 24 iunie se celebrează în tradiția populară sărbătoarea de Sânziene, o tradiție care se corelează cu momentul Solstițiului, marcând în mod simbolic apogeul ciclului anual al astrului solar. Cu ocazia acestei sărbători, care marca momentul strângerii recoltei, fiind un prilej de mare bucurie și sărbătoare, se aprindeau focuri pe locurile cele mai înalte din sate. Oamenii danasau în jurul focului de Sânziene, fiind încinși cu brâuri de pelin, pe care apoi le aruncau în foc, pentru ca, odată cu ele, să ardă și toate posibilele necazuri care aveau să vie.

Tradiția și superstițiile au rădăcini străvechi, deoarece, cea mai lungă zi a anului a fost considerată un punct de răscruce, de schimbare a anului, când există un anume moment aproape sacru, sau de hiatus, în care toate stihiile stau în cumpănă, fiind o zi a absolutului înscrisă sub semnul focului care este simbolul Soarelui.

Faza de Lună Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Racului, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului de cardinal, de apă al Racului.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 05:20 și 05:40.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să gasim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 23 spre 24 iunie 2017, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 24 iunie 2017, ora 05:30, ora Romaniei, pe gradul 02:47, în zodia Racului și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele doua energii contrare în echilibru perfect.

Cu Luna Nouă în Rac pe gradul 3 cei născuți în jurul datei de 24 (plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Rac, Balanță, Capricorn și Berbec) vor resimți influența acestei energii mult mai puternic decât celealte semne, acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale, adică ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planetă personală în jurul gradului 4 din orice semn zodiacal.

Luna în semnul Racului se află în semnul ei preferat și are o influență deosebită asupra emoțiilor și energiilor de tip feminin.

Este un moment în care obiectivele personale trebuie să fie în accord deplin cu semnul Racului, un semn feminin, de apă, cardinal, fecund și instabil ce împinge totul spre casă, familie, țară, neam, patriotism, rădăcini, chemând parcă “ intoarce-te acasa“. Racul ne transformă în visători contemplativi și conservatori prin excelență, ne agață de trecut și de tainele lui scumpe. Cea mai mare calitate indusă de acest semn este tenacitatea în urmărirea planurilor propuse.

Cu Luna Nouă în Rac în fuziune cu Mercur în Rac, accentul este pus și pe comunicare, documente, oferte de muncă, de afaceri, parteneriate personale și profesionale. “Semințele“ acestei lunații vor da roade prin tot ce ține de comunicare, scris, studii, negocieri, rude, frați, surori, călătorii, transpot, mass-media. Cum Racul își schimbă starea de spirit rapid, iar gândurile și cuvintele îi sunt stropite din plin cu emoții, sensibilități, este posibil ca în următoarea perioadă, noile începuturi să aibă ca piatra de temelie o conversație, o negociere, o veste, o discuție în familie, cu mama. Puteți cumpăra la un preț bun o mașină sau alte instrumente ce țin de transport și comunicare. Mercur în Rac este o antenă astrală care ne permite să intuim ce gândesc ceilalți fără să fie spus nici un cuvânt. Devenim extrem de intuitivi și ar trebui să profităm de acest ajutor ceresc, deoarece, așa putem face față la tot ceea ce este ascuns, secret, și devenim greu de păcălit.

Această Luna Noua are o energie ce poate fi folosită pentru dezvoltarea personala, știind atât de bine să dea startul unor noi începuturi.
Folosți-vă intuiția și nu mai trăiți în trecut!”este îndemnul acestei Luni Noi, ea ne oferă oportunitatea de a ne elibera de restricțiile trecutului și de a ne construi “ un nou mâine”.

Sursa: http://adriana-astro.com