Luna Noua de Luni, 20 Iulie reprezinta cea de-a doua Luna Noua din Rac, prima fiind Elipsa de Luna din 21 Iunie. Ca orice Luna Noua, ea marcheaza un nou inceput, noi proiecte, ganduri si planuri se contureaza pentru fiecare dintre noi, toate acestea puternic amprentate de energia semnului zodiacal Rac, o energie fertila, creativa, materna, dornica mereu sa sustina si sa protejeze.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  20:23 şi 20:43.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile

În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 19 spre 20 Iulie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Luni, 20 Iulie – ora 20:33 – marcheaza momentul de Luna Noua in Rac prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Rac la gradul 28:27 dinamizand casa VII a acestui moment astral, casa reprezentativa pentru toate tipurile de parteneriate si asocieri pe baza de contract, casa a proceselor, a tratatelor, a adversarilor si a judecatilor civile.

Ne confruntam cu un aspect de Luna Noua foarte intens, gazduit de o casa unghiulara, deci cu impact puternic asupra noastra, o lunatie care se produce pe gradul Lunii si intr-o zi de Luni, al carei guvernator este tot Luna, ceea ce va genera o sensibilitate crescuta, reactii instinctuale, comportamente usor exagerate si multa emotivitate.

Universul nostru emotional capata o profunzime si o greutate suplimentara

este posibil chiar sa vedem ceva ce fusese pana acum ascuns in profunzimile fiintei noastre interioare si sa intram pe teritorii nefamiliare noua. Suntem impregnati cu o energie tipic lunara, feminina, cardinala, fecunda dar in acelasi timp instabila, energie care ne conecteaza la lucrurile, fiintele, memoriile trecutului nostru, cu familia noastra si radacinile noastre. Putem manifesta un caracter calm , indulgent, flegmatic si imaginativ, suntem mai prezenti si mai constienti de universul nostru interior decat cel exterior, fapt care genereaza o nevoie de intimitate crescuta cu noi insine, intr-un spatiu in care sa ne simtim protejati si sustinuti.

Temele semnului zodiacal Rac sunt acum amplificate si dinamizate

casa, familia noastra, trecutul si radacinile noastre, tara noastra, traditie si istorie, legaturi de familie, atasamente, tot ceea ce este reprezentativ pentru conceptul de securitate emotionala. Suntem mult mai conectati la partea noastra materna, la nevoia de hranire si sustinere atat a noastra cat si a celorlalti, la propria intuitie si nevoile interioare sufletesti.

Verbul caracteristic Racului este A SIMTI

ceea ce va genera in noi o nevoie de a ne raporta preponderent la exterior prin prisma emotiilor si instinctelor sufletesti, putem deveni contemplativi si usor sentimentali fata de experientele noastre trecute si prezente, dezvoltand o anumita susceptibilitate. Aceasta deschidere fata de trecut si fata de interiorul nostru ne poate sensibiliza si intr-o anumita masura chiar vulnerabiliza, in functie de intensitatea propriilor trairi. Semnul Racului naste in noi nevoia de protectie, de hrana, de casa, de securitate emotionala si toate situatiile prezente care nu ne implinesc acum aceasta nevoie ne pot crea dificultati. Avem nevoie sa constientizam lucrurile sau situatiile de care ne agatam, sa ne recunoastem fricile sau complexele nascute din lipsa de iubire, sa ne vedem atasamentele pe care le avem, atasamente nascute chiar din aceasta nevoie de securitate si sa ne dam voie sa “curgem”intr-un mod natural si sa descoperim ca adevarata securitate vine din interior.

“Hrana” pe care ne-o oferim atat fizic cat si mental, convingerile si crezurile noastre, sustinerea si ocrotirea pe care o manifestam fata noi insine, relatiile pe care le acceptam in viata noastra, calitatea interactiunilor noastre, toate acestea ne ajuta acum sa ne dam seama daca cerintele si asteptarile noastre exterioare sunt implinite sau nu de noi insine. Daca noi nu ne iubim si nu ne acceptam asa cum suntem, daca noi nu devenim un parinte iubitor pentru copilul nostru interior, daca noi nu ne oferim o hrana fizica, mentala si spirituala sanatoasa, daca noi nu ne protejam, permitand altora sa abuzeze de noi, atunci degeaba ne simtim suparati, nervosi sau neindreptatiti atunci cand ceilalti nu ne implinesc nevoile. Daca noi nu ne oferim noua insine aceste lucruri cum le putem cere de la cei din jurul nostru?

Aceasta Luna Noua in Rac ne preda lectia iubirii si iertarii fata de noi insine

in primul rand, de acceptare si de revendicare a puterii personale pe care am dat-o altora, de onorare a aspectului matern manifestand blandete si rabdare fata de noi, de vindecare a acelor parti din noi care au fost ranite, de reconectare cu nevoile sufletesti pentru a ne reintregi.

Casa energizata de semnul Racului si implicit de Luna Noua din harta natala a fiecaruia ne indica locul unde ne putem constientiza acum sensibilitatea si vulnerabilitatea si avem sansa revendicarii propriei puteri personale, prin iubire, acceptare si blandete.

Aceasta nevoie de iubire si conexiune, de creare a unui spatiu protector, securizant emotional se resimte acum mai ales in relatiile noastre

in parteneriatele si asocierile fiecaruia intrucat casa VII este cea care gazduieste aceasta lunatie. Relatiile cu partenerii, indiferent ca vorbim de parteneri de cuplu, de casatorie, parteneri de proiect, asociati sau chiar dusmani, raportarea noastra la aceste relatii si comportamentul nostru fata de ele sunt acum puse in lumina de aceasta Luna Noua.

Cresterea noastra este posibila doar datorita faptului ca exista cooperare si impartasire cu ceilalti

suntem in raporturi de interdependenta fata de ceilalti iar lectiile prin care trecem alaturi de ei sunt cele mai importante pentru evolutia noastra. Tipul de relatie pe care il intretinem si modul in care o facem este alegerea noastra personala iar daca acum suntem in relatii care ne implinesc si ne ajuta sa crestem inseamna ca manifestam partea de iubire, acceptare si onorare fata de noi insine; in schimb daca relatiile noastre sunt toxice, restrictive, limitatoare si abuzive, acest mod de relationare vine dintr-o rana pe care trebuie sa o vindecam.

“Celalalt” poate să fie oglinda noastra

indiferent daca nu place sau nu acest lucru, calitatea interactiunii este dictata de noi insine iar lectia acestei lunatii in casa VII este regasirea identitatii noastre relationale, identitate care sa respecte cele mai pure si mai autentice valori ale sufletului nostru, nu ale ego-ului nostru.

O relatie pe care o traim cu sufletul ne inalta si ne onoreaza, ne sustine respectul si iubirea de sine, ne face mai intelepti si ne aduce mai aproape de uniunea cu Divinul in timp ce o relatie bazata pe indeplinirea nevoilor egotice va genera lupte de putere traite constient sau nu, satisfacere a ego-urilor individuale, manipulare si implicit suferinta.

Acest proces de echilibrare relationala nu va veni de la sine si nici fara eforturi din partea noastra

intrucat Luna Noua din Rac este tensionata de opozitia cu plantele din Capricorn si mai ales de cea cu Saturn retrograd de pe gradul 28 in Capricorn. Suntem invitati sa ne reanalizam relatiile cu tot ce este reprezentativ pentru conceptul de autoritate din viata noastra, parinti, familie, cariera, institutii, sa ne asumam raspunderea intr-un mod intelept, tipic saturnian pentru toate actiunile gresite, necugetate, pentru toate angajamentele neonorate si pentru toate faptele incorecte chiar abuzive. Sunt teste pe care trebuie sa le trecem, asumandu-ne atat partea buna cat si mai putin buna din noi, iertandu-ne pe noi si pe ceilalti, deoarece facand astfel ne imputernicim intr-un mod constructiv, cu smerenie si cu iubire.

Fie ca mantra acestor zile sa fie…

propria noastra regasire de sine in mijlocul relatiilor in care suntem ancorati, fie ca noi sa ne regasim pacea, siguranta interioara si fiecare clipa petrecuta cu celalalt sa fie un prilej de reconectare la sufletul nostru, onorand de asemenea Divinul din el.

Virginia Olteanu – astrolog