Asa cum ne-am obisnuit la fiecare moment de Luna Noua ne setam noi obiective, ne facem noi proiecte, ne pregatim pentru un nou inceput iar acum, acest inceput se afla sub auspiciile Pestilor, un semn feminin, de apa, caracterizat prin impresionabilitate, visare si constiinta universala.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între 17:22 şi 17:42.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 22 spre 23 Februarie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 
Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Duminica, 23 Februarie – ora 17:32 – marcheaza momentul de Luna Noua in PESTI prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Pesti la gradul 4:26 in conjunctie cu Descendentul, in casa VII a acestui moment astral, o casa a uniunii, a tuturor formelor de parteneriat pe baza de contract.

O Luna Noua in Pesti este o invitatie catre a explora infinitul, catre tot ce este nelimitat, este un semn al credintei si al misticii; Pestii simbolizeaza inspiratia creatoare, imaginatia, intuitia si clarviziunea. Tot acestui semn ii este familiar sacrificiul, misterul, secretul, visarea, povestea, ezitarea si resemnarea, poate fi un taram al iluziei si al tradarii dar si al blandetii si al devotamentului.

Natura semnului este o natura duala

la fel ca si simbolul sau care reprezinta doi pesti indreptati in directii opuse; aceasta natura determina, pe de o parte, printr-o stare de dilatare a sufletului aspiratia de ne uni cu marea constiinta universala sau, pe de alta parte, tendinta de a ne crea un sistem de protectie si evadare in lumea confortului.

Luna Noua in Pesti ne va face receptivi la mesaje venite pe calea intuitiei sau a unor simturi mai subtile

ne va deschide interesul catre a explora tot ce este paranormal si ocult, ne va crea nevoia de frumos indreptandu-ne spre arta, fotografie, muzica, orice disciplina de elevare a constiintei, toate acestea le vom cauta in liniste simtind nevoia sa ne retragem parca intr-un spatiu al nostru departe de zgomotul exterior.

In acelasi timp fiind un semn marcat de emotii profunde

ne putem simti dezorientati, fara capacitate de a ne concentra foarte bine, emotiile sunt instabile si putem foarte usor trece de la o stare la alta, mergand la extreme, se pot accentua cu usurinta starile depresive sau cele negative daca nu reusim sa gestionam aceste influxuri astrale sau putem fi extrem de nehotarati stagnand in situatii pe care le percepem fara iesire.

Cea mai indicata cale de iesire este acum rugaciunea si cultivarea smereniei

astfel incat pe masura ce vom amplifica starea de devotiune si iubire fata de Sine cu atat conexiunea cu Divinul va fii mai puternica si ne va ajuta sa ramanem centrati in suflet fara a ne lasa influentati de instabilitatea exterioara. Nu vom miza pe structura mentala deoarece este posibil sa ne pierdem intr-un flux al gandurilor neclar, incert si destabilizator, este indicat sa mizam pe un simt mult mai subtil si mai interior, pe o chemare interioara si intuitiva care ne va ajuta sa ramanem centrati in sine.

“Cand ating pamantul in rugaciune
Nu am alt tel decat sa te ating pe Tine;

Orice cuvinte despre
Gradini, flori, privighetori, dans
Sunt doar pretexte…”

Rumi

Luna Noua in Pesti este gazduita de casa VII, o casa unghiulara si puternica, o casa care ne arata ce ne lipseste pentru a fii intregi,

completi iar acum conceptul de uniune si colaborare este pus in evidenta, trebuie sa invatam sa crestem prin relatii amplificand iertarea, compasiunea, empatia fata de celalalt; adevarul despre relatiile noastre este de multe ori ascuns in spatele prejudecatilor, criticilor si al analizei cu care suntem obisnuiti sa le evaluam iar aceasta luna noua ne indeamna sa incercam sa-l privim pe celalalt prin ochii sufletului cu iubire si iertare si sa constientizam ca la cel mai profund nivel suntem una cu el.

Avem sansa de a accesa pacea launtrica si vindecarea unor aspecte profunde ale fiintei noastre atunci cand il primim in suflet pe celalalt indiferent de cum este el, prin iertare si compasiune, deoarece odata cu acceptarea lui, ne vom ierta si ne vom accepta si noi insine acele parti/aspecte din noi pe care le respingeam deoarece nu se potriveau cu imaginea noastra despre noi.

Marte in Capricorn (in casa V a iubirii si a creativitatii) si Uranus in Taur (in casa IX a spiritualitatii, a religiei si studiilor inalte) formeaza cu ajutorul Lunii Noi un triunghi minor

care va permite exprimarea calitatilor creatoare si va ajuta sa concretizam proiectele pe care intentionam sa le demaram. Pe de o parte avem curaj, forta, vitalitate, putere de munca pentru a gestiona relatiile actuale intr-un mod constructiv si de asemenea putem capata o perspectiva mai inalta, mai originala asupra parteneriatelor noastre facand ceva cu totul nou, nonconformist, total diferit de ce am facut pana acum fiind deschisi la schimbare.

Insa, Mercur abia intrat in mers retrograd (din data de 17 februarie) trage un mare semnal de alarma avertizandu-ne ca nu este o perioada tocmai favorabila demararii unor noi proiecte

ci mai degraba putem folosi aceasta perioada de 3 saptamani cat dureaza retrogradarea pentru a regandi anumite proiecte sau relatii, a reface anumite colaborari sau aliante, a aduce anumite corectii unor contracte sau a modifica niste situatii contractuale astfel incat acestea sa ne fie de folos. Mai mult decat atat trebuie sa avem grija la comunicarea cu partenerul de viata deoarece poate fi o perioada confuza in relatii, pot exista neintelegeri, cuvinte care nu sunt intelese corect sau mesaje interpretate prost care pot crea probleme.

Nu este indicat sa rupem sau sa renuntam la relatiile actuale pe baza hotararilor luate in aceasta perioada

si, de asemenea este bine sa evitam semnarea contractelor pe cat posibil astfel incat sa evitam orice neintelegeri. Mai degraba putem folosi acest timp pentru a ne interioriza mai mult si pentru a incerca sa vedem din perspectiva sufletului care sunt cu adevarat aspectele care ne ingreuneaza relatia cu celalalt si ce putem face pentru a le vindeca.

Aceasta Luna Noua in Pesti are un mare potential de vindecare personala si relationala

daca ne putem raporta la relatiile trecute si prezente cu intelepciune, cu iertare si compasiune, daca suntem pregatiti sa accesam iubirea divina, neconditionata, specifica pestilor pentru a vindeca ranile generate de ceea ce nu am putut darui sau primi din partea celuilalt, daca suntem dispusi sa ne scufundam in adancul sufletului pentru a vedea daca noi insine ne-am iertat inainte de toate onorand in fiinta noastra iubirea neconditionata.

Luna Noua in Pesti poate fi un moment de revelatie, de vindecare profunda, daca ne dam voie, de trezire si eliberare de orice fel de constrangeri exterioare, ne putem trezi sufletul prin Gratia Divina daca aspiram cu smerenie si detasare catre asa ceva.

“Esti in cautarea sufletului tau?
Atunci paraseste-ti inchisoarea.
Lasa valul; uneste-te cu raul si revarsa-te în ocean.
Absorbit de aceasta lume
Ai facut din ea o povara.
Ridica-te deasupra lumii –
O alta viziune!”

Iubirea a spus – Cautarea

Traducere: Simona Trandafir

Virginia Olteanu – astrolog