Luna Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Peștilor, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului dual, de apă al Peștilor.

Ea ne va aduce în plus, energia proaspătă a unui nou început – generat și de energia sosirii primăverii, alt nou început!

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 15:02 și 15:22.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 16 spre 17 martie 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 17 martie, ora 15:12, ora României, pe gradul 27, în zodia Peștilor și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

Această nuntă cosmică dintre lumină (Soare) și întuneric(Lună) aduce daruri noi pentru cei născuți în jurul datei de 17 în semnele mutabile  Pești, Gemeni, Fecioară și  Săgetător care vor simți influența acestei energii mult mai puternic decât ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul , casa partenerului, casa carierei (MC ) sau orice planetă personală în jurul gradului 27 din aceste semne zodiacale.

Această Lună Nouă în Pești poate fi un moment de trezire, un moment în care fiecare dintre noi suntem îndrumați către acel sanctuar care să refacă legatura cu Dumnezeu. Aici ne putem vindeca, aici ne putem ierta păcatele. Și până la urmă, un păcat este o abatere omenească de la legea lui Dumnezeu iar acum, această Lună Nouă ne spune că urmează o perioada de căutari pentru a găsi acel loc benefic iertării sufletului nostru.

Luna Nouă în Pești  pe gradul  27  este susținută de Chiron în Pești, Chiron fiind și marele vindicator. Pentru cei ce nu cunosc legenda centaurului Chiron, iată pe scurt povestea lui:

Abandonat de părinții lui la naștere, accidentat și rănit mortal, Chiron nu a putut să se vindece în ciuda cunoștițelor pe care le poseda. Grav rănit   de o săgeata cu otravă a lui Hercules, el a renunțat la nemurirea lui în favoarea lui Prometeu care fusese legat de o stâncă fiindcă a dat “ focul” omenirii. Deci Chiron, nu a suferit la infinit, el a găsit tot timpul o cale de iețire din suferința lui. Rănile lui Chiron sunt accidentale, nu intenționate. El a fost părăsit la naștere dar  nu și-a plans de milă, a învațat la scoala lui Apollo și a devenit un mare profesor , un vindecător. El a căpătat înțelepciune prin studii și prin cunoștințtele acumulate. Chiron în Pești poate accentua teama de a fi rănit, lipsa de încredere în potențialul personal, suspiciunea, sensibilitatea, atragerea unor parteneri care în loc să ajute la vindecare pot să mai pună și ei un pic durere. În sens pozitiv, Chiron în Pești este întoarcerea la credință, la Dumnezeu,vom capata încredere dacă avem încredere,vom obține vindecare dacă vrem cu adevarat să ne vindecăm.

Lună Nouă în Pești este doar o singura dată pe an. Doar o dată avem ocazia de a ne cufunda în apele Peștilor, să explorăm un întreg univers, misterios și fără de final, de aceea ar fi bine să ne acordăm puțin timp și spațiu pentru a ne reconecta cu universul nostru interior și pentru a putea să ne vindecăm de rănile pe care le purtăm fiecare dintre noi, asemenea centaurului Chiron!