n mAspectul de luna noua se formeaza la inceputul acestei saptamani, pe data de 11 Martie 2013 la ora 21:50, ora Romaniei, si coincide cu intalnirea dintre cele doua luminarii, Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru. Este un moment astral favorabil noilor inceputuri in care este bine sa nu actionam, ci doar sa planificam, deoarece energia se afla la cote minime.

Acum este momentul cel mai bun pentru a reflecta la ceea ce ne dorim, sau la ceea ce vrem sa schimbam sau sa aducem noi in viata noastra.

Aceasta luna noua se formeaza in Semnul Pestilor, un semn mutabil de apa, feminin si intuitiv, avand un caracter schimbator in functie de conditiile exterioare, aici suntem pe taramul imaginatiei si al viselor care de cele mai multe ori nu au legatura cu obiectivele si evenimentele din lumea exterioara.

Acendentul momentului de Luna Noua este in Scorpion la gradul 2:55, este o energie fixa, de apa, avand un intens potential de regenerare interna. Putem deveni agresivi sau autoritari, asa ca ar fi bine sa ne controlam emotiile negative, deoarece acestea pot fi bariere deosebite in drumul nostru catre succes sau catre echilbru interior.

Intuitia este maxima, interesul catre ocultism, paranormal si mister, este deosebit de crescut; Pluto care este unul din guvernatorii acestui ascendent energizeaza casa a III a, casa calatoriilor scurte, a fratilor si surorilor, a comunicarii. Domeniul lui Pluto este transformarea si regenerarea, iar acest lucru se intampla indiferent de vointa noastra. Pluto actioneaza ca un catalizator, care ne conduce la un alt nivel al existentei noastre, ne obliga sa renuntam la acele aspecte ale vietii noastre care nu mai servesc procesului nostru de transformare, catre cel mai inalt potential al sufletului nostru.

O influenta importanta asupra aceste Luni Noi, o au Neptun care se afla tot in semnul Pestilor si Jupiter aflat in semnul Gemenilor. Neptun in Pesti este in conjunctie cu Mercur retrograd, acest fapt indicand ca iubirea neconditionata, compasiunea, sacrificiul in numele iubirii, relatia cu divinitatea si misterul, trebuie redefinite pentru multi dintre noi.

O raza de lumina, este adusa de asteriodul Chiron care se afla in conjuctie cu Mercur retrograd si care este bine aspectat de Pluto si Saturn, energia sa ne poate conduce catre cheia scopului nostru divin din aceasta viata, catre vindecare.

Simbolul Sabian pentru aceasta Luna Noua, se formeaza la gradul 22 in Pesti, si are urmatoarea semnificatie: “Jos, un munte simbolic al industriei ajunge un nou Moise”.

Muntele este simbolul universal al maretiei, al stabilitatii, al ritualurilor sacre dar si al pericolului. Muntele este singur, solitar, si ne poate ajuta sa capatam o perspectiva divina asupra vietii. “Jos” – se refera la integrarea in viata de zi cu zi, la relatiile sociale, este viata cu tot ce are ea de oferit, prin interactiunea cu oamenii, cu industria, cu natura. Moise este cel care a primit pe muntele Sinai, cele zece porunci,  scrise de degetul lui Dumnezeu pe o piatra. Aceste legi exprima vointa divina, iar Moise a facut tot ceea ce a putut pentru a face aceste legi cunoscute.

Aceasta Luna noua in Pesti, ne pune fata in fata cu o noua perspectiva asupra legaturii noastre cu Dumnezeu, poate fi o atentionare ca Dumnezeu este ghidul calatoriei noastre, aici, pe pamant.

Este un moment cu intuitii de exceptie, important este sa ne deschidem catre trairile si viziunile pe care le primim si sa avem curajul sa punem in aplicare ceea ce am primit. Este foarte probabil ca nu toti sa fie receptivi la “aceasta lege noua adusa jos”; cei mai influentati de acest aspect vor fi cei nascuti in jurul datei de 11 din fiecare semn zodiacal.