leo-new-moonLuna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 23:35 si 23:55.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc o „casatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie si echilibru.

 

 Shiva Ratri

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 1 spre 2 august , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

nmleo08112 Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 2 august 2016, ora 23:45, ora Romaniei, pe  gradul  10:58 , in Leu si energizeaza casa V in harta acestui moment astral.

Intalnirea Soarelui cu Luna in semnul Leului, poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Leului in harta natala a fiecaruia.

 Cu Luna Noua in Leu pe gradul 11, cei nascuti in jurul datei de 2  (plus, minus trei zile) din semnele fixe ( Leu, Scorpion, Varsator si Taur)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 11 din orice semn zodiacal.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste inceputuri  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Leul reprezinta caldura estivala si timpul maturizarii fructului, este un punct culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii cand Soarele, stapanul acestui semn este cel mai puternic. Leul este copilul din noi, este artistul  absorbit de munca lui, este semnul luminii spirituale, este lumina divina. Asemeni lui Hercule ce se lupta cu Leul din Nemeea si apoi se imbraca cu pielea acestuia, acest semn ne da posibilitatea sa trecem peste obstacole gasind in noi un potential infinit pe care trebuie sa-l utilizam. Leul este guvernat de Soare, o energie ce sustine viata, aduce lumina, putere, maretie.

 Luna Noua in Leu in casa V, o casa naturala a Leului, accentueaza mesajul acestei lunatii legat de iubire, povesti de dagoste, placeri, copii, distractie, creativitate personala, speculatii, mandrie, faima, educatie, moralitate, dragostea in afara casatoriei.  Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne implinim Dharma.

Aceasta lunatie permite o puternica emisie de energie indreptata catre realizari personale, simplitate, inocenta, povesti de dragoste, complicatii sentimentale, distractii, copii, o creatie personala regala, izbanda in speculatii sau in jocuri de noroc.

Luna Noua in Leu pe gradul 10:58 face un aspect de trigon(benefic)cu Saturn retrograd in Sagetator  dar si un aspec de inconjunctie( aspect karmic de reajustare de 150 grade) cu Neptun retrograd in Pesti.

 Leul se exprima  prin verbul” a voi” iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina. 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/