new-moonLuna Noua reprezinta, dupa cum bine stim, un aspect de conjunctie intre cele doua Luminarii ( Soarele si Luna) in acelasi semn zodiacal; este momentul in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt incetinite, si se poate simti din plin forta naturii.

Luna noua este de asemenea asociata cu noi inceputuri, iar aceasta Luna Noua se formeaza in semnul de foc al zodiei Leului. Aceste inceputuri trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete pline de amprenta regalitatii acestei zodii. Aspectul de Luna Noua se formeaza pe data de 7 august 2013 la ora 00:51, ora Romaniei, pe gradul 14:35 din zoia Leului. Acest fapt va influenta pe toti cei nascuti in jurul datei de 7 (plus minus trei zile) din semnele fixe ( Taur, Leu, Scorpion, Varsator) care vor simti din plin aceste energii, acest lucru este valabil si daca aveti axele principale, adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice alta planeta personala in jurul gradului 15.

Fiecare Luna Noua, aduce pentru noi, un timp de initiere, astfel Universul trimite catre noi, o energie care ne infuzeaza cu noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei, afaceri, practici, oameni, toate noi, rasarind in calea noastra pentru a ne ajuta sa evoluam intr-un mod cand mai adecvat.

In functie de pozitionarea zodiei Leului in harta noastra astrala personala, putem accesa cu mai multa usurinta domeniul din viata noastra care este in acest moment evidentiat.

Leul reprezinta  caldura estivala si totodata timpul maturizarii fructelor, este un punct culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii atunci cand Soarele, stapanul zodiei Leului, straluceste cel mai puternic.

Leul mai poate simboliza copilul din noi, artistul absorbit de munca sa, este semnul luminii spirituale, este practic lumina divina.

Un aspect important astral care se realizeaza in acest moment, este trigonul dintre Luna din Leu, cu Uranus din Berbec. Un aspect de trigon este un aspect ce curge usor, fara tensiuni aparente sau stari de neliniste. Deoarece acest aspect il implica pe Uranus retrograd, aceasta Luna Noua poate aduce anumite bonusuri karmice prin familie, prieteni, protectori, grupuri, astrologie, esoterism, cariera.

Se pot gasi solutionari ale unor probleme mai vechi, care treneaza de mult timp, putandu-ne astepta la rasturnari neasptate de situatie, dar care vor aduce cu ele clarificarile mult dorite.

Uranus este retrograd in Berbec, iar mesajul sau poate fi acela de a ne reinventa propria personalitate, de a fi deschisi la schimbarile care plutesc in aer si care apar ca din senin. Originalitatea si iingeniozitatea lui Uranus se combina cu usurinta si forta creatoare a Leului si astfel pot aparea castiguri financiare neasteptate, noi prieteni sau asocieri dinamice care permit obtinerea unor castiguri neasteptate!

Semnificatia Simbolului  Sabian al aceste Luni Noi este:

,,Un alai grandios inaintand pe o strade plina de lume.”

Unele mari realizari pot sa fi creat dorinta de a le celebra intr-un mare spectacol. Omenii te vor ajuta si vor lua parte la festivitati. Mergi inainte, ai facut ceva bun si meriti recompensele.  [Demonstratie a bucuriei. Afisare spectaculoasa si dramatica a solidaritatii in sentimente, sau doar un afisaj superficial.]

In sens negativ: Afisare ostentativa a realizarilor egocentrice. A-ti canta singur osanale. A renunta la anumite domenii ale vietii tale, suprasolicitand in alte domenii.

Noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, in cazul nostru noaptea de 5 spre 6 august,  este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie cat mai usoara, sa reducem  ritmul activitatilor zilnice, si sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca  aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam importante progrese spirituale.