• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  moonLuna noua este un aspect care ne confera multa energie potentiala, este un moment al renasterii care aduce un implus benefic noilor inceputuri. Aspectul de Luna Noua se formeaza pe data de 8 iunie 2013 la ora 18:56 ora Romaniei, pe gradul 18:01 Gemeni.

  Dupa cum bine stim, cand este Luna Noua, Soarele si Luna se intalnesc, pe acelasi grad al aceluiasi semn, omegenizandu-si energiile, si readucandu-le la un nou start. Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni,luarii unor decizii importante, este un timp in care energia schimbarii este iarasi de partea noastra, doar de noi depinde daca o vom folosi intr-un mod favorabil sau nu.

  Luna Noua in semnul Gemenilor , aduce multa activitate mentala, Gemenii sunt un semn al mintii,al curiozitatii, al flexibilitatii dar si al dualismului.

  Cu ascendentul in misteriosul Scorpion, aceasta Luna Noua se formeaza in casa a VII-a, vorbindu-ne despre relatii, parteneriate, si posibile asocieri.

  Accentul cade pe relatiile romantice, dar si pe cele de afarceri sau chiar si pe dusmanii nostri; iar semnul Gemenilor, un semn care guverneaza modul in care sunt difuzate informatiile, ne spune ca prin cuvant se pot construi imperii sau pot izbucni razboaie, cuvantul este o instrument cu care cladim sau rupem o relatie. “ La inceput  a fost cuvantul si cuvantul era Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul” ne spune Evanghelia dupa Ioan iar aceasta Luna Noua in Gemeni este in acord deplin cu acest mesaj evanghelic, ne spune clar ca cea mai puternica arma pe care o are omul este cuvantul, deci fiti cumpatati si pozitivi in manuirea cuvintelor.

  Simbolul Sabian pentru gradul 19 Gemeni ,  gradul Lunii Noi este :” O carte veche, voluminoasa, expusa in arhivele unui muzeu  “. Este un simbol in acord deplin cu Luna Noua in Gemeni in care spuneam ca “ La inceput a fost cuvantul …”.O carte veche este o sursa de cuvinte intelepte, de cunoastere pentru toti oamenii, este o sursa a unei intelepciuni dincolo de timp si spatiu. Cartile contin “ ideea –samanta “ iar aceasta Luna Noua ne pune la dispozitie energia necesara unui nou inceput pentru dezvoltarea cunoasterii noastre, pentru evolutie.

  Totodata, merita sa  ne reamintim ca noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem  ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca  aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam importante progrese spirituale

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...