ImageJ=1.43uLuna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vrem sa schimbam sau la ceea ce vrem sa aducem nou in viata voastra. Este un suflu astral ce ne invaluie pe toti si asta in functie de locul in care zodia Gemenilor se afla in harta noastra natala sau ce planeta avem pe gradul Lunii Noi din Gemeni.

Datorita conjunctiei dintre cele doua luminarii, Soarele si Luna, cand cele doua astre se suprapun, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar manifestand o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura. Rezultatul este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment de hiatus sau de suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru

Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, in cazul nostru noaptea de 26 spre 27 mai, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

…………………………

Aspecte specifice

Aspectul de Luna Noua se formeaza pe data de 28 mai 2014, ora 21:39, ora Romaniei, pe gradul 7:21 in zodia Gemenilor, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

Cu Luna Noua in Gemeni pe gradul 8, cei nascuti in jurul datei de 28 mai, august, noiembrie, februarie ( semnele mutabile : Gemeni, Fecioare, Sagetatori, Pesti ) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti, acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala pe gradele 8 Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant, miscare, mediul apropiat, inteligenta practica.

Semnul Gemeni este un semn mutabil aflat sub guvernarea lui Mercur , mereu fluctuant, in continua schimbare si avid de vesti, noutati, sau chiar smecherii. Scopul acestui semn mutabil este de a realiza o constientizare a relatiilor care exista intre oameni, locuri, lucruri; scopul mai inalt al sau este acela de a oferi un domeniu extins de exprimare pentru suflet, si de a dezvalui adevarata misiune a sufletului.

Luna Noua in Gemeni se formeaza in casa a VI, casa naturala a Fecioarei, adaugand mai multa claritate, si dand o directiva supratensiunilor mentale. Prosperitatea vine prin spontaneitate, un cuvant care lipeste cele doua energii.Totusi, casa VI poate fi prea serioasa, critica si exigenta pentru aceasta energie lunara nestatornica ceea ce poate conduce la stres, probleme.

Tot in casa VI, rutina ne indeamna la schimbare sau la transformarea ei. Aici, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Casa VI ne vorbeste despre grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria fie ca este vorba de munca, familie, partener, sau copii.

Aceasta Luna Noua in Gemeni este sustinuta de Marte in Balanta dar provocata de Neptun in Pesti. Marte in Balanta abia iesit din mers retrograd nu mai este “ marele razboinic “ dar macar si-a recapatat curajul sa lupte, si de aceea putem spune ca suntem cat de cat ajutati sa incepem sa luptam pentru dorintele, sau pasiunile noastre. Devenim mai indrazneti, mai curajosi , simtim cum “viata ne da viata “. Tot Luna Noua in Gemeni este provocata de Neptun in Pesti, asta inseamna ca motivatiile noastre sunt puternice dar confuze, astfel ca ele ne pot duce pe un drum fals. Pricipala provocare a acestui aspect este o lipsa a intelegerii a ceea ce este real versus ceea ce este ireal; aici, fantezia construieste orice, deci trebuie sa avem o atentie sporita pentru a nu cadea in reverii fara sfarsit, deoarece cand ne vom trezi, realitatea poate fi cu totul alta.

Simbolul Sabian pentru gradul 8 Gemeni, gradul Lunii Noi este :” In jurul unei fabrici inchise, grevistii merg in cerc, provocator”.

Este un simbol in acord deplin cu Luna Noua in Gemeni in casa VI, ne pune fata in fata cu numeroase crize personale. Totusi ele nu sunt in mod necesar rele, rolul lor este acela de a ne ajuta sa evitam repetarea unei greseli, sa intelegem ca greselile sunt de fapt experiente personale care ne invata sa crestem, chiar daca vorbim de obicei de stress , durere, sau suferinta.

 

 

sursa: http://adriana-astro.com