Luna Nouă este un moment astral favorabil noilor începuturi, de care putem profita acum, plantând noi ”semințe” în planul ideilor, semințe care vor crește și vor germina fiind susținute de energia lunară aflată în creștere.

Faza de Lună Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Gemenilor, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului de mutabil de aer al Gemenilor.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 22:35 și 22:55.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Acest moment mai este denumit și hiatus sau suspendare când energia lunară se află la minimum, permițând să se manifeste energia tainică a începutului, o forță Universală ce favorizează folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Dacă acum, urmărim să gasim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 24 spre 25 mai 2017, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Merită să menționăm importanța acestui moment astral așa cum este el revelat de tradiția spirituală orientală, că sărbătoarea nopții tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sărbători, în faimoasa lucrare Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 25 mai 2017, ora 22:45, ora Romaniei, pe gradul 04:47, în zodia Gemenilor, și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele doua energii contrare în echilibru perfect.

Cu Luna Nouă în Gemeni pe gradul 5 cei născuți în jurul datei de 25 (plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) vor resimți influența acestei energii mult mai puternic decât celealte semne, acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale, adică ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planetă personală în jurul gradului 5 din orice semn zodiacal.

Luna în semnul Gemenilor are o influență deosebită asupra mentalului nostru, ne ajută să stabilim anumite limite, să examinăm cu atenție modul în care lucrăm cu informațiile, cum le folosim, cum le lăsăm să ne afecteze viața. În acest moment abilitatea noastră de a ne folosi de idei, de gânduri dar și de a învăța sunt maxime. Activitatea semnului Gemeni este intens mentală, unii își folosesc mintea creând și gândind, alții repetă și utilizează ideile altora.

Această lună nouă trezește și pune în valoare curiozitatea mentală dar este așa de frenetică în expresia ei încât arareori poate fi disciplinată să reprezinte vreo valoare practică. În sens negativ, energia acestui semn se poate consuma într-o agitație sterilă și dezordonată, implicarea în mai multe activitati deodată care nu-și pot atinge țelul. Abilitate și adaptabilitate, dibăcie dar și nestatornicie, gata pentru servicii de orice fel, spirit fin și pătrunzător,iată ce ne oferă această lunație.

Din punct de vedere sentimental, obiectivele sunt des schimbate atât de barbați cât și de femei. Poarta prin care se strecoară afecțiunea este prețuirea intelectuală și sufletească, mai mult decât erotismul. Sub influența vibrațiilor rapide ale lui Mercur, această nuntă cosmică este asemeni naturii frământate din perioada lunii mai, cu multă agitație, neastâmpăr și neliniște, întotdeauna avidă de ceva nou, fie în bine, fie în rău.

Niciodată în repaus, este motto-ul acestei lunații. Cum semnul Gemeni este un semn mutabil, un semn ce schimbă regulile, această Lună Nouă ne ajută să ne învingem rezistențele interioare și să lucrăm la teama noastră de schimbare, devenind mai flexibili în gândire și comportament.

Sursa: http://adriana-astro.com