Luna Noua de Vineri, 22 Mai marcheaza un nou inceput, noi proiecte, ganduri si planuri se contureaza pentru fiecare dintre noi, toate acestea puternic amprentate de energia semnului zodiacal Gemeni, o energie specifica elementului aer, adaptabila, versatila si deschisa la nou.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent

prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  20:29 şi 20:49.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.
Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.
Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 21 spre 22 Mai 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Vineri, 22 Mai – ora 20:39 – marcheaza momentul de Luna Noua in Gemeni prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Gemeni la gradul 2:05 dinamizand cuspida dintre casele a VI –a si a VII- a acestui moment astral, case representative atat pentru munca si sanatate cat si pentru toate tipurile de parteneriate.

Suntem impregnati acum cu energia elementului aer, masculina si duala

energie indreptata puternic spre partea mentala, o energie extrem de oscilanta, persistenta si persuasiunea nefiind punctele ei tari. Gandurile ne zboara razlet, tindem sa devenim introspecti cu privire la tot ce ne inconjoara, cautam raspunsuri la orice, ne creste mobilitatea fie in plan fizic fie in plan mental. Datorita dualitatii semnului tindem sa nu ne ducem la bun sfarsit ideile, deoarece altele noi sunt pe cale sa apara, iar noi suntem axati pe satisfacerea curiozitatii mai mult decat pe aprofundare. Daca nu cautam sa cultivam un pic atentia si centrarea, tindem sa ne pierdem in propria frenezie mentala care poate fi destul de nedisciplinata riscand sa nu realizam nimic concret sau practic.

Energia acestor zile ne impacteaza intens prin intermediul cuvintelor rostite sau gandite

semnul Gemenilor indicand nu numai cuvintele cat si toate formele de comunicare, de deplasare, studii, relatiile curente, cotidiene, relatiile cu fratii, surorile sau anturajul apropiat. Exista o mare nevoie de socializare, de comunicare, de interconectare cu oamenii si o dorinta mare de asimiliare de noi informatii si idei, nevoie justificata de verbele caracteristice Gemenilor si anume “ A STUDIA”, “A SE INFORMA” A GANDI”.

Aceasta Luna Noua in Gemeni dinamizeaza cuspida dintre casele VI si VII ceea ce presupune ca influenta ei se va resimti atat in munca noastra, sanatatea noastra, relatiile cu colegii de munca si obiceiurile si tabieturile noastre cat si in relatiile noastre

de casatorie, de parteneriat, in contractele semnate sau in procesele in care suntem implicati. Asa cum orice tip de munca sau serviciu care iti incalca valorile sau in care nu te simti apreciat sau valorizat, te nemultumeste sau chiar iti poate crea probleme de sanatate, la fel orice relatie, indiferent de natura ei, care nu este constructiva si benefica poate genera probleme devenind un element stagnant in evolutia ta. Suntem astfel invitati sa folosim instrumentele Gemenilor respectiv studiul, gandirea si capacitatea de analiza pentru a descoperi daca rolurile pe care le jucam ca si parteneri, asociati, prieteni, sau colegi de munca servesc intr-un mod autentic scopului pentru care suntem aici sau le-am jucat servind altor interese.

Nu orice gen de munca sau serviciu, cum altfel nici orice gen de relatie nu ne completeaza perfect, ba unele ne pot chiar indeparta de la scopul nostru, alegeri pe care le facem pe baza fricilor sau ranilor noastre iar acum este datoria noastra sa fim sinceri cu noi si cu cei de langa noi si sa facem alegeri, cu adevarat “din suflet”.

Vom tinde sa incepem mai multe activitati deodata

sa ne implicam in mai multe proiecte in acelasi timp, sa dam atentie mai multor surse si sa ne dispersam gandurile in toate directiile; in timp ce excesul acestei energii poate genera o agitatie sterila si dezordonata, o incapacitate de a ne concentra pe un obiectiv anume sau de a concretiza ceva, o utilizare corecta a elementului aer ne va aduce o capacitate fantastica de adaptare la situatii extrem de diferite, inventivitate, asimilare rapida de informatii, ne va inzesta cu un spirit fin si patrunzator si o deschidere mentala catre orice experienta noua care ne poate imbogati viata.

“Freamatul” acestor zile ne va trezi un pic la viata dupa perioada stagnanta, inchisa si izolata

in care am fost nevoiti sa convietuim, ne vom simti ca niste copii care in sfarsit sunt lasati la joaca, agitati, neastamparati si destul de nelinistiti.

Forta “cuvantului” este amplificata in aceste zile si va depinde de fiecare dintre noi ce alegem sa insamantam prin intermediul cuvintelor noastre

putem “ara” pamantul mintii noastre sau al celor de langa noi cu ganduri bune, constructive si de bun augur sau dimpotriva putem folosi cuvantul intr-un mod distructiv.

In concordanta cu simbolul Gemenilor, putem deveni “purtatori de cuvant”, devenim mesageri, asemenea lui Mercur, stapanul acestui semn al Gemenilor, fie mesageri ai adevarului sufletului nostru, adevarul pur si autentic, fie mesagerii adevarului propriului nostru ego.

Conjunctia dintre Mercur si Venus, care este in mers aparent retrograd raspunde la intrebarea “La ce se refera acest Adevar?”

– acest Adevar aduce in prim plan acum toate formele de colaborare, de parteneriat, de relatii, casatoriile, procesele si contractele semnate pentru a fi puse sub lupa, pentru a fi reanalizate, regandite astfel incat tot ce nu se mai aliniaza cu scopul si menirea sufletului nostru sa se incheie. Este un moment al adevarului care ne poate ajuta sa corectam greselile si care ne da sansa unui nou inceput, in alta directie, pe alt drum, cel potrivit cu ce avem de invatat pentru a creste. Putem constientiza mai usor ce anume ne “completeaza” in activitatea noastra, sau ce ne lipseste si avem nevoie sa aducem ca si completare intr-o asociere, parteneriat sau relatie.

Ca si metode de lucru cu noi insine in aceasta perioada, putem lucra cu acele afirmatii sau sugestii care ajuta sa intelegem mai bine rolul relatiilor in viata noastra sau cele care ne ajuta sa definim exact genul de relatie de care avem nevoie, ne ajuta sa citim carti pe tematica relatiilor, sa participam la cursuri noi de dezvoltare personala si relationala.

De asemenea, intrucat Gemenii guverneaza partial plamanii, exercitiile de pranayama pot fi extrem de benefice

imbunatatind nu doar activitatea plamanilor ca si organe ci generand un nou aport de prana capabila sa hraneasca mintea intr-un mod corect si sanatos.

Aceasta Luna Noua in Gemeni ne reaminteste ca noi suntem si devenim in fiecare clipa creatorii propriei noastre vieti, in primul rand prin gandul si cuvantul nostru, iar atunci cand vom fi pregatiti sa punem cuvantul nostru in slujba sufletului nostru, vom manifesta cu adevarat Divinitatea din noi.

Virginia Olteanu – astrolog