nmvirgoLuna noua reprezinta un aspect astrologic de conjunctie intre cele doua Luminarii, astfel incat Soarele si Luna se vor intalni pe gradul 13 din zodia Fecioarei, semn al analizei, puritatii, muncii si autodisciplinei, pe data de 5 septembrie 2013, ora 14:35, ora Romaniei.

Acest moment reprezinta o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, tot in aceasta peroada pot aparea diverse perturbari in natura si se poate simti din plin forta pamantului.

Fiecare Luna Noua ne aduce noi inceputuri, si poate fi un timp de initiere, in care Universul trimite asupra noastra o energie specifica care se manifesta prin noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei si afaceri.

Luna Noua din Fecioara ne aduce aminte de ceea ce inseamna devotamentul, sacrificiul, munca in folosul altora, disciplina si nevoia de curatenie morala. Fecioara transforma sarcina de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, si analizarea fiecarui detaliu. Simbolizand casa a VI-a, sau casa serviciului, sanatatii si obligatiilor zilnice, vom simti nevoia de a cauta ordinea fireasca a lucrurilor, incercand sa intelegem viata si modul in care ne incadram in ea.

Cu Luna Noua in Fecioara pe gradul 13:04, inceputurile devin mai practice, flexibile, gandurile si ideile noastre sunt mai cu ‘picioarele pe pamant”.

Guvernatorul Lunii Noi in Fecioara  este Mercur in Fecioara cu care face o conjunctie mai larga dar totusi benefica. Mercur se afla pe gradul 23:29 in Fecioara iar Luna Noua pe gradul 13:04, aceasta inseamna ca Luna poate aduce pentru noi un mesaj divin, iar mesajul  are legatura cu domeniul energizat de harta fiecaruia.  Pentru Mercur in Fecioara dragostea este o treaba foarte serioasa, aici accentul punandu-se pe respect demnitate, si relatii adevarate.

Mercur in Fecioara este in exaltare, aceasta inseamna o energie puternica care se amplifica mai ales in gandire si comunicare, care permite dezvoltarea unor opinii clare si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp, ofera si capacitatea de asamblare ordonata a acestor detalii.

Energia lui Mercur ne ofera logica, obiectivitate, abilitate analitica, claritate si concizie, invatundu-ne sa etichetam totul de la gesturi, lucruri, persoane la idei, experiente senzitive, iar aceasta eticheta trebuie sa contina ideea de “util, confortabil, perfect”.

Aceasta  Luna Noua in Fecioara  face un frumos aspect de trigon cu Pluto in Capricorn si de sextil cu Jupiter in Rac.

Aceasta combinatie Luna Noua (noi inceputuri) cu Pluto retrograd ( reparari , transformari karmice )  induce  o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua  sau care necesita o transformare. Aceasta luna noua poate fi privita prin ajutorul dat de planeta Pluto –intermediarul ecestei energii ca un reparator karmic al unor inceputuri din trecut.

Jupiter in Rac in sextil (aspect benefic ) cu  Luna Noua aduce protectie, realizarea unor proiecte cu efort minim, solutii clare si facile ce pot asigura succesul , ordonarea gandurilor, abordari filosofice ale vietii, intuitie imensa.

 Tot Luna Noua in Fecioara face un aspect benefic cu Nodul Nord in Scorpion. Nodul Nord reprezinta menirea noastra in aceasta viata si energia lui ne impinge sa crestem si sa ne indeplinim visele. Aceasta poate fi o provocare si poate avea legatura cu ceva cu care nu suntem  obisnuiti, familiarizati iar acest moment de Luna Noua poate fi o energie ccare be  obliga sa imbratisam o experienta necesara evolutiei noastre.

Semnificatia Simbolului Sabian pentru aceasta Luna Nou este: UN ARBORE GENEALOGIC!

Exista o nevoie speciala de a apela la cunoasterea profunda si inerenta din interiorul nostru. Ceea ce s-a invatat din experienta trecutului, posibil din radacinile noastre ancestrale, ne va ajuta sa ne gasim cea mai mare tarie. Acest fapt implica o puternica mostenire de familie, taria data de traditie si de pastrarea ei.

Noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, in cazul nostru noaptea de 4 spre 5 septembrie,  este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie cat mai usoara, sa reducem  ritmul activitatilor zilnice, si sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca  aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam progrese spirituale deosebite.