Luna Nouă este asociată noilor începuturi, această lună nouă are însă o semnificație deosebită, fiind foarte aproape de ziua Echinocțiului de Toamnă ( 22 septembrie ), un alt eveniment astral special, atunci când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180 de grade, iar ziua devine egală cu noaptea. Este un moment al echilibrului, dar și al bilanțurilor, marcând totodată începutul toamnei astronomice.

Faza de Lună Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Fecioarei, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului mutabil, de pământ al Fecioarei.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 08:20 și 08:40.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să gasim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabileÎn afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 19 spre 20 septembrie 2017, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva RatriNoaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 20 septembrie 2017, ora 08:30, ora Romaniei, pe gradul 28, în zodia Fecioarei și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele doua energii contrare în echilibru perfect.

Luna nouă în Fecioară anunță noi începuturi care sunt în acord cu acest semn astrologic: un nou stil de viață, o reordonare a programului și activităților zilnice, o schimbare în modul în care ne hrănim dar și în atitudinea față de corpul nostru și față de sănătate.

Chiron, vindecătorul rănit se opune acestei energii noi, Luna Nouă în Fecioara. Chiron este podul dintre trecut (Saturn ) și viitor (Uranus) dar pentru asta trebuie să conștientizăm, vindecăm rănile sufletești, dependența de relații negative. Așa cum Fecioara găsește tot timpul soluții la orice problemă, această Lună Nouă în Fecioară ne ajută să găsim soluția necesară vindecării minții, corpului și spiritului nostru. Trecutul este istorie, viitorul este un mister dar prezentul este un dar.  

Este o perioadă de vindecare prin renunțare la obiceiuri toxice, la lucruri care ne ocupă prea mult spațiu și nu mai sunt utile, la un punct de vedere nesănătos, la a avea dreptate despre o situație din trecut și chiar la o suferință. Cu cât ne desprindem mai ușor de ceea ce a fost, cu cât avem disponibilitatea mai mare către a accepta și îngădui ceea ce nu putem schimba, lăsând cumva toate astea în mâinile lui Dumnezeu, cu atât mai multă ușurință vom avea.

Cu Luna Nouă în Fecioară pe gradul 28, cei născuți în jurul datei de 20 septembrie, 19 decembrie, 18 martie, 18 iunie ( semnele mutabile Fecioară, Pești, Gemeni, Săgetator) vor simți influența acestei energii mult mai puternic decât ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul, casa partenerului-descendentul, casa carierei-MC, casa familiei-casa IV sau orice planetă personală în jurul gradului 28 din orice semn zodiacal.

 

sursa : http://adriana-astro.com/