„Arderea” de karma prin meditație- ocazie astrologică - Luna Noua in Capricorn si Eclipsa inelara de Soare

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Luna Noua in Capricorn si Eclipsa inelara de Soare – 26 Decembrie 2019, 07:12 – ora Romaniei

Atât luna nouă cât mai ales eclipsa de inelară de soare sunt momente speciale în care putem „arde” karma prin meditațiile Abheda.

Cum?

Meditând, în preajma sau chiar pe maximul de Shiva Ratri și, mai ales, cu o oră înainte și după eclipsa de Soare sau de Lună, indiferent dacă eclipsa este vizibilă pe teritoriul în care ne aflăm sau dacă este totală sau parțială.

Ce fel de meditații putem practica?

Orice meditație, dar mai ales

  • meditație fundamentală Anuttara,
  • meditație cu lumina alb-strplucitaore și
  • meditație Ucchara sau Japa cu mantra AUM.

Asa cum ne-am obisnuit la fiecare moment de Luna Noua ne setam noi obiective, ne facem noi proiecte, ne pregatim pentru un nou inceput iar acum, acest inceput se afla sub auspiciile Capricornului, un semn de pamant al asumarii si al maturizarii.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  07:02 şi 07:22.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 25 spre 26 Decembrie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.
Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Joi, 26 Decembrie – ora 07:12 – marcheaza momentul de Luna noua in Capricorn cat si Eclipsa inelara de Soare, invizibila in Romania. O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar.

Eclipsa inelara de Soare din data de 26 decembrie 2019 are loc in momentul de Luna Noua in Capricorn, cu Soarele si Luna ocupand acelasi grad zodiacacal, 4:07 Capricorn in apropierea Nodului Lunar Sud pe gradul 8:23 Capricorn.

O Eclipsa inelară apare atunci când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui, din Soare se mai vede doar marginea, în formă de inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată.

Schimbarea generata de Eclipsa de Soare si de momentul de Luna Noua este o schimbare sortita in acord cu destinul fiecaruia dintre noi, faptul ca aceasta are loc in apropierea Nodului Lunar Sud inseamna ca poate veni cu o constientizare puternica, pe care nu o putem evita in domeniul de viata energizat cu scopul de a purifica, clarifica si restabili ordinea fireasca si echilibrul necesar evolutiei noastre. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit cu un puternic marcaj kamic, ea poate genera un nou inceput sau poate trasa o noua directie atat la nivel social cat si personal cu singura mentiune ca, acest inceput este posibil doar in urma unei recalibrari personale in acord cu cerintele Capricornului si ale casei I in acest caz.

Luna Noua in Capricorn din 26 decembrie este gazduita de casa I a acestui moment astral, casa unghiulara, a propriei noastre identitati, ceea ce presupune faptul ca individualitatea noastra va deveni obiectul propriei constientizari

Cine suntem sau ce am fost pana acum, ce ne reprezinta sau ce ne defineste cu adevarat sunt aspecte supuse acum unui puternic proces de constientizare cu o miza extrem de importanta iar Nodul Sud are misiunea de a arata exact locul unde doare, unde ne repetam la nesfarsit, unde tindem sa cream acelasi dezechlibru, unde continuam sa gresim din trecut si pana in prezent.

Nodul Sud in Capricorn in apropierea caruia se afla Luna Noua ne indica faptul ca vulnerabilitatea noastra vine din nevoia de a controla situatii sau oameni cu orice pret, de a stii exact ce trebuie sa facem sau sa spunem astfel incat sa ne pastram reputatia intacta, sa fim bine vazuti, apreciati si recunoscuti ca adevarati profesionisti in ce facem si ce suntem, astfel incat sa nu existe vreo critica la adresa noastra. Atunci cand manifestam din dezechilibrele acestui semn al Capricornului, devenim rigizi, reci si duri si nu ne ingaduim sa simtim deoarece percem emotiile ca pe o slabiciune, ne dezumanizam si suntem dispusi sa contruim imperii si sa sacificam tot ce este nevoie pentru a reusi, chiar si pe noi insine. Am tot platit tribut societatii/lumii in care am trait atat de mult incat “a fii cum trebuie” a ramas intiparit in noi si a devenit obisnuinta generand o gandire si un comportament aproape compulsiv, acela de a implini nevoile exterioare in detrimentul celor interioare, si toate astea le-am facut platind un pret enorm, acela de a uita de cine suntem si de propriul suflet.

In cazul de fata cu Nodul Sud in casa I in semnul Capricornului ne putem confrunta cu evenimente neasteptate

precum o separare de lucruri sau oameni care nu ne mai sunt necesari in evolutia noastra, putem incheia niste relatii atat personale cat si profesioanale care nu ne mai sustin, putem fi fortati sa renuntam la anumite proiecte la care lucram dar care nu ne reprezinta sau putem realiza ca avem nevoie de o noua abordare a propriei noastre individualitati care sa fie in acord cu cerintele sufletului nostru.

Se naste momentul unui nou inceput pentru noi

Este timpul sa ne cream o noua structura personala, sa ne reconstruim propria identitate avand ca centru propriul suflet sau mai bine spus propria esenta divina, a venit momentul sa incepem sa lucram la propria noastra fundatie asa cum Capricornul isi doreste dar cu aspiratii inalte. A sosit clipa in care ni se cere sa ne autodepasim caci suntem ajutati si sustinuti in a face. Sa nu uitam ca in momentul in care omul va face un singur pas catre Dumnezeu, Dumnezeu va face o mie de pasi catre el.

Folosind atuurile acestui semn de pamant al Capricornului

ne putem organiza intr-un mod extrem de eficient, ne putem asuma raspunderea pentru cine suntem si dintr-o perspectiva spirituala, ne putem organiza eficient si administra resursele interioare si exterioare intr-o maniera responsabila si asumata, putem cultiva rabdarea, perseverenta si putem aspira catre a crea ceva durabil si in acord cu cerintele propriului suflet astfel incat sa putem deveni arhitectii propriei noastre vieti.

La cel mai inalt nivel Capricornul isi doreste sa aduca creatia cereasca pe pamant, asa cum este in Cer asa si pe Pamant, iar menirea noastra este sa devenim la nivel micro expresia manifestarii Marelui architect al Universului, care este fara indoiala Supremul Divin.

“Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa poti sa vezi foarte departe, Si merita sa incerci sa faci Totul in speranta ca vei putea odata sa intri in Imparatia sferelor celor inalte.
Du-te! Imbratiseaza Columna Infinirii (Coloana Infinitului) cu palmele mainilor deschise. Apoi, inaltandu-ti ochii, priveste-o si vei cunoaste, astfel, intr-adevar, Sinele cerului…” 

Constantin Zarnescu – Aforisme si textele lui Brancusi, Ed. Cartimpex Cluj, 1998

Ascendentul acestui moment astral este in Sagetator care sustine procesul regasirii si revelarii propriei noastre identitati

prin aspiratie, credinta si prin cultivarea acelui simt al binelui si al sacrului din jurul nostru iar propriul sau guvernator, Jupiter este in conjunctie cu Luna Noua ceea ce denota sustinerea si ajutorul divin pe care il primim acum pentru a incepe aceasta lucrare cu noi insine.

Acest moment de Luna Noua in Capricorn poate indica un nou drum pentru noi, cel autentic sau mai bine spus ne poate ajuta sa punem prima caramida la baza fundatiei propriei individualitati, ne poate sustine in a valorifica si a da o noua semnificatie lui A FII (casa I) atunci cand devenim creatorii propriei vieti si folosim cu intelepciune si discernamant A UTILIZA ( Capricornul), caci cu adevarat, ne indeplinim menirea atunci cand manifestam in mic ce Dumnezeu face in mare.

Virginia Olteanu – astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross