Luna Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Capricornului, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului mutabil, de foc al Capricornului.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 04:07 și 04:27.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 16 spre 17 ianuarie 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 17 ianuarie, ora 04:17, ora României, pe gradul 27, în zodia Capricornului și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

Această nuntă cosmică dintre lumină (Soare) și întuneric(Lună) aduce daruri noi pentru cei născuți în jurul datei de 17 în semnele cardinale Capricorn, Berbec, Balanță și Rac care vor simți influența acestei energii mult mai puternic decât ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul , casa partenerului, casa carierei (MC ) sau orice planetă personală în jurul gradului 27 din aceste semne zodiacale.

Luna Nouă este o energie benefică unor noi începuturi, acesta este un moment bun pentru “ creștere” prin focalizarea cu răbdare pe carieră, imagine publică, statut social, faimă, relații importante la nivel înalt, ambiții profesionale.

O întreagă armată de planete se află în Capricorn, iluminând sectorul carierei. Probabil vă ganditi foarte mult la proiectele profesionale, afaceri, încercați să comunicați mai mult, veți fi destul de autoritari și mai responsabili în susținerea ideilor voastre. Acuma, găsiți mai uțor informațiile, documentele de care aveți nevoie pentru a lua decizii importante.

Venus în sectorul carierei aduce oportunități pentru proiectele profesionale, doar nu întâmplător ea este numită micul benefic. Este o perioadă favorabilă pentru negocieri sau activități sociale legate de afaceri, este posibil să aveți oportunități romantice sau pur și simplu mai multe șanse de a socializa. Succesul poate veni prin calitățile voastre manageriale, printr-o formă de talent artistic sau prin partenerul de viață.

Pașii pot fi mari sau plini de presiune și probleme în carieră datorită lui Saturn în Capricorn și asta depinde de ceea ce ați dezvoltat până acum.

Marte, ghidul vostru astral se află în Scorpion și vă sustine să rezolvați anumite probleme financiare, să descoperiți anumite secrete sau planuri secrete. Această energie creează o vibrație extrem de pasională ața că, fiți foarte atenți în relațiile voastre. și în lipsa unor obiective majore profesionale, puteți simți că imaginea voastră publică, popularitatea voastră, sunt în atenția oamenilor.

Incercați să vă controlați comportamentul impulsiv deoarece Uranus se confruntă cu aceasta lunație. Fiți foarte atenți la ceea ce spuneți, nu actionați în grabă, gasiți o modalitate de a vă liniști, încercați să luați din focul care vă cuprinde doar acea scânteie benefica succesului, planurilor voastre de viitor.

Această Luna Nouă în Capricorn este o ocazie rară, un sprijin divin deosebit pentru carieră, planuri de viitor, afaceri, vindecare și iertare. Acordați o atenție deosebită mesajelor din această perioadă deoarece evenimentele aduse de această lunație au un ton de rambursate karmică.

Pentru cei nascuti î jurul datei de 17 aprilie, aspectul de careu dintre Luna Noua și Soarele natal accentuează situațiile instabile, încordate, câștigurile și pierderile alternative, tulburările sistemului nervos, nevrozele.

sursa: https://adriana-astro.com