Capricorn

Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri si al initieriilor ea ne ofera posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi si de a incepe un nou ciclu in acord cu vibratia Capricornului.

Este momentul in care cele doua Luminarii, respectiv Sorele si Luna isi unesc energiile, aducandu-le la echilibru. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Un eveniment astral important in acest inceput de an este intrarea lui Mercur in miscare aparent retrograda. O planeta retrograda este un profesor exigent care stie sa ofere lectii valoroase, ne poate ajuta sa ne redirectionam atentia spre zone unde este posibil sa fi uitat ceva. Astfel, ni se permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita

Mercur va fi retrograd  de pe data de 5 ianuarie 2016, ora 15:06 pe gradul 1: 02 Varsator si va termina aceasta alunecare in trecut pe 25 ianuarie 2016 pe gradul 14:55 Capricorn.

Energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda, este un moment de incetinire a activitatilor si un bun timp de introspectie sau de a stabili planuri pentru noul an.

 

Shivaratri

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 8 spre 9 ianuarie 2016, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shivaratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Va sugeram sa incepeti o practica meditativa care efectuata in acest moment special are efecte extrem de benefice.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

 new-moon-in-CapricornAspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 10 ianuarie, ora 3:30, ora Romaniei, pe  gradul 19:13 , in zodia Capricornului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Capricorn pe gradul 19, cei nascuti in jurul datei de 10 ( plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Capricorn, Berbec, Rac, Balanta) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  19  din orice semn zodiacal.

Luna Noua in Capricorn, un semn cardinal de pamant aduce preocupari legate de trecut, camin, traditie, cariera, functii inalte, dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine, autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate, pe planificare si control iar sufletul este destul de sensibil si vulnerabil.

Aceasta Luna Noua in Capricorn pe gradul 19: 13, activeaza casa II, o casa ce vorbeste despre valori, bani, proprietati, daruri native, deci oportunitatile par initial legate de aceste lucruri.

In acest moment, Pluto care este planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru se afla in semnul Capricornului, iar aceasta energie are de a face cu reguli, regulamente, constructii, modalitati demodate ce trebuiesc transformate. Pluto aflat in conjuctie cu Luna din Capricorn, va intoarce cu rabdare fiecare piatra pentru a descoperi secretele in tot ce tine de putere, afaceri, politica, valori,

Jupiter aflat in Fecioara aduce noroc prin sinceritate, practicism, ordine, atentie la detalii, obiective si planuri puternice care sa aduca rezultate concrete.

Saturn aflat in conjunctie cu Venus in Sagetator verifica dorintele noastre, relatiile noastre, utilitatea lor. Daca Venus in Sagetator vrea sa mearga peste tot, Saturn restrange, limiteaza acest zbor. Saturn are un mod unic de a identifica legaturile si fundatiile slabe,

Putem spune ca povestea acestei lunatii noi din Capricorn este despre trecut, ambitie, independenta, scopuri inalte, perfectiune materiala, castiguri fabuloase, griji pentru viitor, insa ea ne invita totodata sa fim atenti la mesajele pe care le primim si sa ne urmam intuitia atunci cand glasule ei subtil se face auzit.

 

Sursa: http://adriana-astro.com/