Noi inceputuri, noi drumuri sau noi alegeri, sperante si proiecte noi se contureaza pentru noi odata cu momentul de Luna Noua de Vineri, 5 Aprilie. Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv si sa demaram acele actiuni in care credem cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  11:40  şi  12:00.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 4 spre 5 Aprilie 2019, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Shiva Ratri. 

Noaptea dedinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice:

Luna Noua de Vineri, 5 Aprilie se defasoara sub auspiciile semnului Berbec pe gradul 15:17 si activeaza casa X , o casa a carierei si a statului social.

Simbolul sabian al gradului 15 Berbec (gradul la care se produce Luna Noua) este: “Un Indian confectionand o patura.”

Interpretare: “Munca ta nu trebuie sa fie doar un gest de rutina, mecanic, dintr-o obisnuinta de a face ceva doar ca sa ai de unde obtine un venit, ci trebuie sa fie o lucrare indeplinita cu placere, bucurie si creativitate. Ea trebuie sa te reprezinte pe tine, cu aspiratiile si idealurile tale si sa te conduca permanent spre implinirea acestora. Este calea prin care fiecare zi – chiar daca este o zi de munca sustinuta – iti va face viata mai frumoasa si mai bogata. Daca nu ai inca o asemenea munca, nimic nu te opreste sa o cauti.”

In deplin acord cu mesajul acestui grad este si cerinta acestei Luni Noi care cere de la noi in acest moment sa ne afirmam identitatea, autenticitatea, sa spunem cine suntem “aruncandu-ne” intr-o noua si interesanta aventura pentru urmatoarele luni, aventura propriei descoperiri de sine ale carei roade le vom culege la momentul de Luna Plina in Berbec din 13 Octombrie 2019.

Lucrarile precedente si planurile de pana acum isi vor fi facut cunoscute efectele iar odata cu momentul de Luna Noua din casa X se naste si posibilitatea de a actiona. Insa, nu trebuie sa ne asteptam ca totul vine pe negandite ca o mana cereasca si ne bate la usa. Noi insine vom fi cei care, atunci cand Luna Noua este gazduita de aceasta casa, ne vom indrepta pasii in directia potrivita pentru noi sau catre personajele importante capabile sa ne ajute la materializarea proiectului.

Berbecul este un semn masculin, de foc, dinamic si pozitiv, el marcheaza solstitiul de primavara, o rascruce a anotimpurilor, fiind din aceasta perspectiva un semn cardinal. Reprezinta focul in plina activitate si indica insusiri foarte intense:  dorinta puternica, spirit de pioner, forta de comanda si calitati precum ambitie, combatitivitate, independenta si dorinta de a fi pe primul plan. Pentru a se manifesta are nevoie de stimulent iar adeseori se poate angaja in intreprinderi care sunt prea vaste pentru posibilitatile sale proprii si exista posibilitatea de a nu-si savarsi operele incepute. Berbecul reprezinta initiativa, el este pionerul, cel ce preia conducerea unei miscari, dar si acela ce actioneaza printr-o lovitura de cap. El reprezinta pe liderul innascut dar si pe individul incapatanat si este un cuceritor prin excelenta.

Cuvintele cheie ale acestei energii sunt: impuls, actiune, precipitare, energie, trezire, elan, entuziam, ardoare, curaj, combatitivitate, nerabdare, autoritate, constiinta.

Toata aceasta miscare de forte se desfasoara in casa a X-a a acestui moment astral, casa naturala a Capricornului. Este casa demnitatii, este legata de profesie, ocupatie sau meserie si de asemenea ii reprezinta pe cei care comanda, sefi , directori, etc. Onoarea, prestigiul, reputatia, avansarea, tot ceea ce isi doreste individul sa atinga in viata sau in cariera – pozitia lui in lume. Este ceea ce vrem sa manifestam in afara, in comunitate sau fructele muncii noastre. Ea reprezinta maturitatea, constiinta de sine si propria expresie si este in analogie cu scheletul, genunchii si pielea.

Aceasta Luna Noua “gazduita” de Casa X ne aduce aminte faptul ca in ciuda tuturor acumularilor noastre indiferent de natura lor, trebuie sa tinem cont de implinirea noastra spirituala iar acum este momentul sa  cautam acel drum profesional, sa urmam acea”menire” care este in deplin acord cu sufletul noastru. Aceasta cautare nu va fii neaparat una usoara intrucat insasi guvernatorul traditional al casei X, respectiv Saturn tensioneaza momentan acest demers printr-un careu. Acest aspect de careu ne va pune fata in fata cu ceea ce trebuie sa depasim pentru a merge mai departe, este un aspect care ne obliga la “reformulare”, la analiza propriilor idei pentru a intelege experientele prin care trecem dar in acelasi timp este un aspect necesar evolutiei armonioase a fiecarui individ deoarece ne indica faptul ca o energie poate fi descarcata intr-un fel anume pentru a construi o noua structura.

Saturn poate aduce intarzieri, amanari, obstacole, poate induce teama, rusine sau neputinta de a actiona, ne poate face sa ne indoim de noi sau de abilitatile noastre, ne poate lasa senzatia ca ceea ce cunoastem este intotdeauna mai usor de manevrat si ca zona de confort este mult mai confortabila si totusi, privite din alta perspectiva, exact astfel de momente devin cruciale in existenta noastra daca stim sa ne intoarcem privirea catre interior. Neptun, guvernatorul casei X in harta acestui moment este conjunct cu Mercur in casa IX in Pesti, o casa a credintei si care ne indeamna catre o intelegere mai buna a propriilor noastre decizii dar nu oricum, ci o intelegere care vine prin rugaciune, prin meditatie, prin accesarea sinelui nostru Divin.

Suntem ajutati sa ne regasim (“Eu sunt” specific Berbecului )prin cautarea menirii noastre personale in aceasta viata (“Eu devin” specific casei X), menire care sta la baza fundatiei noastre ca fiinte umane si pe care o putem accesa doar in liniste deplina atunci cand suntem pregatiti sa ne ascultam cu adevarat sufletul.

Pentru urmatoarele luni suntem invitati sa ne redescoperim propria identitate, sa ne regasim pe noi insine, este o invitatie la Devenire iar aceasta invitatie o putem onora daca vom fi sinceri si autentici cu noi insine, daca vom cauta acea menire care ne inflacareaza cu adevarat, care reda sens vietii noastre, care ne implineste sufletul si ne transforma in lideri. Atunci cand actiunile noastre pe pamant sunt divin integrate si servesc unui scop inalt, atunci putem considera ca onoram darurile care ne-au fost incredintate de Dumnezeu.

“Ceea ce esti este darul lui Dumnezeu pentru tine, ceea ce devii este darul tau pentru Dumnezeu.”  (Hans Urs von Balthasar – “Rugaciune”)

Virginia Olteanu