NewMoonLuna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vrem sa schimbam sau la ceea ce vrem sa aducem nou in viata voastra. Este un suflu astral ce ne invaluie pe toti si asta in functie de locul in care zodia Berbecului se afla in harta noastra natala sau ce planeta avem pe gradul Lunii Noi din Berbec.

Datorita conjunctiei dintre cele doua luminarii, Soarele si Luna, cand cele doua astre se suprapun, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar manifestand o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura. Rezultatul este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment de hiatus sau de suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, in cazul nostru noaptea de 29 spre 30 martie,  este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem  ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca  aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 …………………………

 Aspecte specifice

 Aspectul de Luna Noua se formeaza pe data de 30 martie 2014, ora 20:45, ora Romaniei, pe gradul 21:25 in zodia Berbecului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

Cu Luna Noua in Berbec pe gradul 21, cei nascuti in jurul datei de 30 martie, iunie, septembrie, si decembrie din zodiile Berbec, Rac, Balanta, Capricorn vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Berbecului, ne aduce curaj, spontaneitate, vitalitate si curaj in toate actiunile noastre. Soarele in Berbec este in semnul lui de exaltare castigand in putere, stralucire, este o energie ce stie sa domine intunericul dand putere luminii, astfel, ziua incepe incet sa creasca dominand noaptea.

Berbecul este primul semn cardinal si vesteste primavara, este asociat cu noi inceputuri, ganduri de reinnoire, noi sperante pentru un viitor mai bun, o noua viata care incolteste in pamant. Astrologic vorbind, cosmosul incurajeaza proiectele noi, calatoriile, aventurile, viata noua, rezolvarea problemelor din trecut, stabilirea unor noi obiective.

Luna Noua in Berbec, se afla in conjunctie cu Uranus, cel deschizator de drumuri si indraznet, care cu siguranta ne va surprinde prin aparitia unui element inedit; el este cel care pune viitorul inaintea prezentului si care revolutioneaza totul in cale. In acelasi timp Luna Noua in conjunctie cu Urans face o cuadratura cu Pluton si Jupiter care ne va scoate un pic din zona de confort si dependenta, si ne va impinge sa ne castigam autonomia launtrica si sa ne exprimam individualitatea.

 Totodata este momentul propice pentru a ne accepta asa cum suntem, dar si pentru a schimba toate acele laturi din noi care ne impiedica sa ne bucuram de viata din plin; doar eliberandu-ne de vechi putem imbratisa din tot sufletul ceva nou, iar Soarele in Berbec ne spune ca ne poate asista in aceasta directie daca vom putea sa ne controlam trecutul, pierderile, si ceea ce lasam sa ne hraneasca sufletul.