Asset 1

Luna Noua in Berbec – 28 martie 2017, ora 05:57 – semnificatii astrologice

Luna Noua este un moment astral favorabil noilor inceputuri, de care putem profita acum,  plantand noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Faza de Luna Noua este mesagerul noilor inceputuri, ea ne ofera posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi si de a incepe un nou ciclu in acord cu vibratia Berbecului, iar aceste “inceputuri” trebuie sa ofere dinamismul si energia care aduce natura la viata, specifice semnului de foc al Berbecului.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 05;47 si 06:07.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc ocasatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Prin starea de constienta cultivata prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. In afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune ca destinul oamenilor este scris in stele si este foarte dificil pentru omul obisnuit sa manifeste liberul arbitru, independent de influentele corpurilor ceresti.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 27 martie spre 28 martie 2017 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

 Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 28 martie 2017, ora 05:57, ora Romaniei, pe  gradul 07:37, in zodia Berbecului, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Berbec pe gradul 7 cei nascuti in jurul datei de 28 (plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului  8  din orice semn zodiacal.

Venus, planeta iubirii se afla inca in mers retrograd in semnul Berbecului pe gradul 3:17, devenind martorul cheie al acestei lunatii. Venus retrograd strica intr-un fel aceasta nunta cosmica, complica noile obiectivele, amplifica comportamentul scandalos si indecent, dragostea pare ca scrie romane de buzuna iar banii complica lucrurile.

Aceasta combinatie, Luna Noua (noi inceputuri) cu Venus retrograd ( reparari, transformari karmice ) induce  o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua sau care necesita o transformare, o regenerare.

Berbecul care mai este numit si “copilul” zodiacului, aduce destula inocenta si speranta ca experientele vietii sunt usoare si intr-un fel la fel de simple chiar daca viata demonstreaza contrariul.

Cu Luna Noua in Berbec, exista o nerabdare inerenta, viata se grabeste, capriciile de moment au prioritate,la fel ca si propriile nevoi emotionale, netinand cont de nimic altceva.

Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, da a merge inainte chiar daca momentan pare ca trecem printr-un tunel intunecat. Berbecul stie ca la capatul tunelului exista lumina, deci el aduce un indemn cosmic catre speranta, incredere, lupta. Negativ, Berbecul  poate fi impulsiv, insistent, incapatanat  iar proverbul  “ graba strica treaba “  pare a fi inventat pentru acest semn de foc nerabdator, grabit si neascultator.

Este destul de greu pentru cel care este condus de aceste emotii sa vada pe termen lung deoarece pe cat de repede se aprinde pe atat de repede se stinge. Berbecul ne invata sa luptam pentru dorintele noastre amintindu-ne in permanenta ca viata aici pe pamant este o lupta. Aceasta energie nu este renumita pentru relatii de durata, aici rutina devine o otrava iar berbecul poate reactiona destul de rapid si distructiv cu daune imense in relatii, partener de viata, copii, prieteni, munca.

Berbecul anunta primavara, fiind un simbol al renasterii naturii dar si al omului; impreuna cu Luna Noua se contureaza noi inceputuri, noi oportunitati atat la nivel de experienta personala cat si la nivel de initiere si regenerare spirituala. 

Sursa:http://adriana-astro.com

Asset 1