Un nou inceput se asterne in fata noastra odata cu momentul de Luna Noua de Marti, 24 Martie, noi proiecte, ganduri si planuri se contureaza pentru fiecare dintre noi, toate acestea puternic amprentate de energia semnului zodiacal Berbec, un semn de Foc, masculin, el fiind initiatorul noilor proiecte.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  11:18 şi 11:38.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 23 spre 24 Martie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specific

Marti, 24 Martie – ora 11:28 – marcheaza momentul de Luna Noua in Berbec prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Berbec la gradul 4:12 in casa X a acestui moment astral, Casa Demnitatii, ea fiind legata de profesie, ocupatie, de cei care care comanda – sefi, directori;onoarea, prestigiul, avansarea, tot ceea ce isi doreste individul sa atinga in viata sau in profesia sa, pozitia lui in lume sunt reprezentative pentru aceasta casa.

Energia cu care vom fi impregnati acum este o energie de foc, plina de combativitate si cu dorinta mare de intreprindere insa ea poate usor degenera in impulsivitate, agresivitate si actiuni gresite din nerabdare sau lipsa de atentie. Berbecul este un generator de energie si nimic nu-l impiedica sa isi atinga scopul, de obicei actioneaza foarte rapid si de multe ori  realizeaza doar ulterior ca s-a cam pripit in hotararile sale.

Ne confruntam cu o energie indreptata foarte mult spre exterior, o energie care doreste in permanenta sa-si faca simtita prezenta si care vrea sa influenteze mediul in care se manifesta; cautam acum o directie in care sa ne indreptam eforturile si cautarile iar acest demers este plin de initiativa, nerabdare, elan dar si multa precipitare.

Suntem manati de dorinta de a ne depasi limitele, cautam curajul si ambitia sa inaintam, vrem sa simtim mai multa incredere in propriile forte si tindem sa ne angajam in actiuni care sa ne redea controlul a ceea ce vrem sa facem cu viata noastra insa, nu vom reusi sa facem aceste lucruri intr-un mod constructiv daca nu cautam mai intai sa “simtim” ce trebuie facut.

Ascendentul acestui moment de Luna Noua este in Rac ceea ce ne face extrem de vulnerabili si ne amplifica sensibilitatea la toate evenimentele exterioare

ne determina sa ne uitam in interiorul nostru, sa ne intoarcem la sursa, sa ne cautam radacinile, tara, sa cautam pacea si linistea interioara, sa ne accesam sufletul.

Insa, guvernatorul ascendentului este Luna care este acum dinamizata de energia mult prea agresiva a semnului Berbec care o face extrem de nelinistita si instabila, generand o personalitate activa, militanta, puternica si provocatoare cu sentimente colerice si greu de disciplinat, mult prea indreptata in exterior pentru a mai putea sa fie conectata la propriul sine.

Ca sa putem alatura “A Fi” specific Berbecului cu “A Simti” specific Racului trebuie mai intai sa fim pregatiti sa ne infruntam propriile frici si temeri, atat ale noastre cat si cele mostenite, ale familiei in care ne-am nascut dar cu care am rezonat, si limitarile personale la toate nivelurile, trebuie sa ne dam voie sa ne accesam emotiile si sentimentele pentru a le putea constientiza si apoi transforma intr-un potential care sa ne ajute sa evoluam in fiinte tot mai constiente.

Luna Noua in Berbec in casa X ne proiecteaza in mijlocul actiunii, in mijlocul oamenilor si al evenimentelor in care suntem implicati

cu sau fara voia noastra, ne simtim impulsionati sa ne cautam “calea”, menirea sau misiunea noastra aici si acum, iar rezultatele acestui proces ni se vor releva in octombrie cand vom avea momentul de Luna Plina in Berbec.

Modul in care suntem perceputi sau evaluati din punct de vedere profesional, contributia si rostul nostru in societate, recunoasterea sau meritele primite, imaginea sau impresia pe care am lasat-o prin activitatea si implicarea noastra profesionala de pana acum, toate aceste aspecte vor fi scoase la lumina si vom fi invitati la evaluare. Concluziile pe care le tragem vor face loc unui nou inceput, vor pregati terenul pentru o noua directie, pentru ceea ce ne propunem sa facem pe viitor cu noi insine.

Tinand cont de faptul ca aceasta Luna Noua in Berbec este in careu cu axa nodurilor lunare pe Rac – Capricorn, axa structurala a fiintei, ne face sa realizam ca traversam un moment de cotitura al vietii noastre

ale carui rezultate ne vor impacta puternic destinul pe viitor determinand pentru fiecare dintre noi o rearanjare a propriilor sisteme si a principiilor de viata.

Saturn, impregnat cu suflul nou si atat de nonconformist al Varsatorului, semn in care tocmai a intrat pe 22 martie, sustine acest inceput generat de Luna Noua din Berbec, aducand parca cu el intelepciunea si ghidarea unui maestru, venind cu cunoasterea si maturitatea de care avem nevoie pentru a constientiza semnificatia evenimentelor pe care le traversam atat la nivel individual cat si social.

In acelasi timp, Luna Noua este in conjunctie cu asteroidul Chiron, “vindecatorul ranit” ceea ce semnifica faptul ca inceputurile pe care ni le asumam in prezent cu mult curaj si initiativa au rolul de a crea un puternic potential de vindecare pe termen lung

deoarece Chiron in Berbec ne invita sa lasam agresivitatea si ego-ul la o parte si sa facem pace cu cine suntem, deci cu Sinele nostru. Cu cat vom manifesta mai mult curaj, mai multa onestitate si autenticitate  fata de noi insine si in privinta lucrurilor sau aspectelor la care trebuie sa renuntam, fie ele iluzii, proiectii sau ganduri toxice legate de munca sau serviciul nostru, de imaginea noastra sau rolul nostru in lume, de relatiile personale sau sociale pe care le avem, cu atat mai mult vom constientiza profunzimea ranilor si a traumelor pe care le avem capatand cea mai bun perceptie asupra posibilitatilor de vindecare.

Prezenta lunii negre, a lui Lilith in conjunctie cu Chiron si cu Luna Noua in Berbec va ingreuna acest proces de constientizare si ne va provoca cu siguranta pe fiecare dintre noi punand degetul pe rana, generand multa agresivitate, violenta, competitie intelegand prin asta ca ego-ul nu va lasa usor garda jos.

Si totusi,sa nu uitam ca orice proces de vindecare si eliberare de iluzii necesita curaj si determinare pe de o parte cat si multa compasiune si smerenie de cealalta parte iar provocarea acestui moment astral este o provocare a noastra cu noi insine, caci doar dand la o parte ce nu suntem putem accesa cel mai inalt adevar al sufletului nostru.

Potentialul acestui moment astral atat de intens si atat de dinamizant in exterior va putea fi cu adevarat utilizat constructiv doar daca vom fi pregatiti cu adevarat sa facem liniste in fiinta noastra, renuntand intr-un mod autentic la tendintele egotice si rugandu-ne cu smerenie sa ni se arate “calea” si “misiunea”de indeplinit pentru fiecare dintre noi.

Am venit să te scot din tine şi să te iau în inima Mea. Am venit să-ţi arăt frumusetea pe care niciodată nu ai ştiut c-o ai şi să te ridic ca pe o rugăciune la cer. Dacă nimeni nu te recunoaşte, Eu o fac pentru că tu eşti Viaţa şi Sufletul meu. Nu fugi, acceptă-ţi rănile şi lasă curajul să-ţi fie scut. Sunt necesare o sută de etape pentru ca o fiinţă ideală să evolueze. La fiecare pas pe care-l faci pe cale sunt lângă tine şi nu te voi abandona niciodată.”

Rumi

Virginia Olteanu – astrolog