Luna Nouă în Berbec – 12 Aprilie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard


Luni, 12 Aprilie 2021
marcheaza un moment de inceput benefic demararii de noi planuri, ganduri sau idei.
E momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni care au cu adevarat semnificatie pentru noi. Aceasta noua calatorie o facem sub auspiciile semnului zodiacal Berbec, un semn al inceputului si al actiunii.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent...

prin gandurile si proiectele pe care ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate...

cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  05:21 şi 05:41.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 11 spre 12 Aprilie 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile

  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Luni, 12 Aprilie 2021 – ora 05:31 – marcheaza momentul de Luna Nouă in Berbec prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Berbec la gradul 22:25. Este dinamizata casa I a acestui moment astral si anume casa propriei mele identitati, casa vietii, a vitalitatii si a sanatatii.

O Luna Noua in Berbec ne amplifica:

curajul, initiativa, elanul, vointa de a demara acele actiuni sau proiecte care „asteapta” sa fie puse in actiune.
Berbecul este primul semn zodiacal, primul semn cardinal si in acelasi timp, primul element de foc. Cu el incepe un nou ciclu de viata. Forta generata de focul Berbecului este indreptata spre exterior, acesta dorindu-si in permanenta sa-si faca simtita prezenta, sa-si prezinte personalitatea si sa influenteze mediul in care actioneaza.
Berbecul simbolizeaza inceputul, este practic un generator de energie si pare ca nimic nu-l poate impiedica sa-si atinga scopurile. De asemenea, este considerat a fi initiatorul noilor proiecte, proiecte pe care cauta sa le realizeze printr-o actiune foarte rapida si inflacarata.

Oriunde avem in harta natala amprenta Berbecului acela va fi domeniul de viata unde vom simti nevoia unei noi aventuri

unde suntem dornici sa actionam cat mai rapid si mai dinamic. Este un teritoriu pe care simtim nevoia sa-l cucerim. Ne simtim mai curajosi decat in mod obisnuit. Avem mai multa initiativa si autoritate. Suntem mai ambitiosi si mai dornici de a ne pune in practica ideile si planurile. De data aceasta, ce conteaza cel mai mult este momentul prezent, suntem prea entuziasmati pentru a mai privi in trecut sau viitor.

Cuvintele cheie ale acestei perioade sunt:

initiativa, vitalitate, actiune, intrerprindere, vointa , conducere, precipitare, aventura, trezire, elan, nerabdare, agresivitate, impulsivitate, inflacarare, entuziasm.
Toate acestea vor fi dinamizate in fiinta noastra la diferite grade de intensitate, in functie de fiecare persoana in parte.

La ce sa fim atenti in aceasta perioada?

Este bine sa constientizam ca ni se poate amplifica foarte usor propriul ego, prin dinamizarea focului interior. Un foc care poate sa (ne) arda daca nu avem puterea sa-l controlam.
Este indicat sa evitam agresivitatea atat in cuvinte cat si in fapte, sa nu ne lasam invinsi de nerabdare si impinsi in actiuni impulsive si neinspirate.
Sa nu ne aruncam cu capul inainte in actiuni riscante fara nici un fel de asigurare.
Sa nu devenim excesiv de combativi transformand interactiunile cu ceilalti intr-o lupta pe care trebuie sa o castigam cu orice pret.
Sa evitam violenta, impulsivitatea, autoritatea manifestata abuziv si inconstienta.

In schimb, calitatile acestui semn al Berbecului...

ne sustin si ne incurajeaza in depasirea propriilor limite si iesirea din zona de comfort. Avem curajul si ambitia sa ne asumam acel „inceput” in acel domeniu al vietii noastre in care simtim nevoia de noi resurse. Un inceput in acord cu propria noastra identitate.
Ne este amplificata ambitia si dorinta de a inainta. Avem mai multe incredere in fortele proprii si tindem sa ne angajam in actiuni care sa ne redea controlul a ceea ce vrem sa facem cu viata noastra. Insa nu vom reusi sa facem aceste lucruri intr-un mod constructiv daca nu cautam mai intai sa “simtim” ce trebuie facut.

Aceasta energie se poate asemui cu trezirea „luptatorului” din noi

dar este bine sa stim in slujba cui luptam si daca scopul si mijloacele sunt intr-adevar nobile si pure. Este indicat sa cautam sa actionam dintr-o stare de centrare si de echilibru interior. Sa ne angajam doar in acele actiuni care servesc sufletului si nu ego-ului nostru deoarece exista riscul sa gresim. Cu alte cuvinte, este bine sa-l rugam pe Dumnezeu sa actioneze prin noi si sa cautam ca actiunile noastre sa fie integrate in ordinea divina.

Casa care gazduieste acum acest moment de Luna Noua este chiar casa naturala a Berbecului, adica casa I

fapt care amplifica si mai mult importanta intelegerii corecte a naturii acestui semn martian.
Casa I vorbeste despre cine suntem, care este identitatea noastra de baza dincolo de toate rolurile pe care alegem sa le jucam in viata si cum vrem sa ne exprimam aceasta identitate de baza in raport cu tot ceea ce ne inconjoara.
Ea ne indica tipul de experienta prin care noi vom descoperi cel mai bine cine suntem ca indivizi unici si ne indica modalitatea cea mai potrivita pentru a elibera acel set de potentialitati care ne caracterizeaza ca si indivizi si prin care Divinul poate actiona prin noi. Deci face parte din misiunea fiecaruia sa vada cine este si ce poate sa faca cu ce i s-a dat pentru a servi unui scop mai inalt decat propria-i persoana.

Cu aceasta Luna Noua in casa I suntem invitati la exercitiul intitulat auto-descoperire.
Suntem sustinuti din plin pentru a ne gasi curajul si initiativa de a demara toate acele idei, planuri sau proiecte care rezoneaza cu noi. Avem ocazia de a vedea daca ne placem asa cum suntem sau daca vrem sa schimbam ceva la noi si care sunt acele actiuni care ne pun in valoare.
Nu mai asteptam nici validarea si nici acceptul exterior.
Nu mai suntem dependenti de parerea, opinia sau judecata celorlalti deoarece suntem dispusi sa fim autentici, sa fim exact asa cum suntem.
Nu mai acceptam sa ni spuna cum sa fim ca sa fie bine si nici sa ni se incalce granitele. Pe masura descoperirii interioare ne creste si gradul de incredere si respect fata de noi insine.
A venit momentul sa credem mai mult in noi, in ceea ce ne face unici, in talentele si abilitatile noastre, care sunt daruri pe care le putem pune pe altarul sufletului nostru si al propriilor noastre aspiratii.

Cine suntem” merita din plin iubirea si aprecierea noastra, sopteste Venus in Berbec in conjunctie cu aceasta Luna Noua

a venit momentul sa parasim zona de comfort si sa devenim eroii propriilor noastre vieti. Sa ne iubim, sa ne acceptam dar, in acelasi timp, sa fim fermi cu noi si sa ne motivam permanent. Sa crestem si sa ducem la nivel de excelenta toate abilitatile si talentele noastre. Venus simbolizeaza si valoarea noastra. In conjunctie cu Luna Noua, ne impulsioneaza sa ne crestem valoarea prin toate acele actiuni, idei, proiecte, parteneriate care ne sustin propria independenta.

De asemenea, Luna Noua este focarul unui triunghi minor format din Jupiter in Varsator si Marte in Gemeni...

triunghi care permite exprimarea calitatilor noastre creatoare aducand concretizarea si materializarea lor. Jupiter aduce sansa, optimismul si puterea de realizare,indepartand posibilele obstacole. In timp ce Marte vine cu initiativa, curajul si increderea de care avem nevoie.
Sunt favorizate calatoriile, actiunile sau intrepreprinderile de natura educationala sau intelectuala, fizica si chiar cele care tin de propria noastra sanatate.

Norocul va fi de partea celor care cred in indeplinirea propriilor vise!

Mesajul gradului sabian al Lunii Noi in Berbec (22 Berbec) este mai mult decat semnificativ:
„Poarta spre gradina implinirii tuturor dorintelor – in viata fiecaruia exista o poarta spre fericire. Dar fiecare trebuie, sa o recunoasca, sa o deschida si sa intre prin ea. Nimeni nu te poate impinge cu forta catre ceea ce te face fericit, tu insuti trebuie sa faci ceea ce trebuie pentru a ajunge la implinirea idealurilor tale.” (Adim – Simboluri sabiene)

In concluzie, sa ne asumam curajul de a fi exact asa cum suntem, cea mai buna varianta a noastra. Sa iesim din umbra propriilor temeri sau incertitudini si sa beneficiem din plin de acel „inceput” perfect pentru fiecare dintre noi, in deplina concordanta cu misiunea si scopul sufletului sau.

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross