luna-nAspectul de luna noua se formeaza in aceasta saptamana, pe data de 10 Aprilie 2013 la ora 12:34, ora Romaniei, si coincide cu intalnirea dintre cele doua luminarii, Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru. Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni,luarii unor decizii importante, este un timp in care energia schimbarii este iarasi de partea noastra, doar de noi depinde daca o vom folosi intr-un mod favorabil sau nu.

Acum este momentul cel mai bun pentru a reflecta la ceea ce ne dorim, sau la ceea ce vrem sa schimbam sau sa aducem nou in viata noastra.

Aceasta luna noua se formeaza in Semnul Berbecului, un semn cardinal, de foc, masculin, guvernat de planeta Marte, care aduce forta, dinamismul si actiunea oricarui inceput. Energia de foc a Berbecului, actioneaza “acuma si aici “, este o energie lipsita de rabdare dar plina de viata, care dinamizeaza totul in jurul ei; este activa, curajoasa, ambitioasa , intreprinzatoare.  Ea ne impinge sa ne intrebam  ”cine suntem noi, cu adevarat?”, sa ne testam limitele , si nu in ultimul rand sa incalcam regulile.

Verbul caracteristic Berbecului “ a fi “ este conjugat in acest moment cu ajutorul lui Marte ( actiunea necesara indeplinirii dorintelor ) si cu Venus ( relatii, placere , gustul placerii , valori , romantism ) care se afla in acest moment in aceasta zodie, ele ne pot aduce un nou inceput, sau start pentru o situatie de viata ce pana acuma parea ca nu are rezolvare.

Simbolul Sabian pentru aceasta Luna Noua, se formeaza la gradul 21 in Berbec, si are urmatoarea semnificatie:” Un pugilist infierbantat de putere , intra in ring “. Putem defini boxul ca “ arta de a lovi un adversar fara ca tu sa primesti loviturile acestuia “. Boxul este un sport care cere rapiditate in miscari, respectul regulilor, curaj, inteligenta tactica, capacitate de aparare si viteza de reactie. Mesajul pe care ni-l aduce aceasta Luna Noua poate fi acela ca trebuie sa nu incepem nimic, daca nu cunoastem si daca nu respectam intocmai regulile jocului, sau daca nu stim cum sa ne aparam de posibilii adversari. Ringul de box, locul desfasurarii actiunii in acest moment astral ofera totusi posibilitati limitate. Intr-un fel este vorba de lupta pentru supravietuire, cel puternic hotareste aceasta, iar victoria poate aduce puterea, faima sau invida. Totusi, cei doi luptatori Soarele – Yang, masculin si Luna Yin, feminin, ne arata ca victoria este intotdeauna temporara in lumea duala a polaritatilor.