LUNA NOUA IN BALANTA –

9 Octombrie 2018, ORA 6:47, ORA ROMANIEI

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp al initierii, Universul ne binecuvanteaza cu “noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  6:37  şi  6:57.

Cum medităm: 

aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 8   spre 9 iunie  2018, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de  Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice

Luna Noua din 9 Octombrie 2018, ora 6:47, ora Romaniei se formeaza prin fuziunea dintre Luna si Soare pe gradul 15.48 Balanta si evidentiaza casa I in harta acestui moment astral. Este momentul propice pentru realizarea lucrurilor inscrise in sectorul casei I, moment astral care va ajuta fiinta noastra sa se deschida catre noi intelesuri, noi proiecte, noi intentii si scopuri.

Momentul propice pentru a incepe, pentru a initia, pentru a debuta va fi atunci este atunci cand Luna Noua “cade” in Casa I. Oricare alt proiect inceput in alte momente este posibil sa nu se bucure de aceleasi sanse ca cel sustinut de casa I.

Casa I este Casa Vietii, a Sanatatii si a Vitalitatii , casa Experientei lui “A Fii”. Reprezinta punctul focar al personalitatii individului si modul sau de expresie. Aceste domenii vor fii cele mai energizate in aceasta perioada. In acest moment astral Soare si Luna pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia dintre noi, pentru descoperirea propriei noastre identitati iar aceasta identitate ni se dezvaluie prin intermediul Balantei. Acest “inceput” se caracterizeaza prin dorinta de echilibru si de armonie in viata personala.

Balanta fiind cu precadere semnul uniunii, al legaturilor, angajamentelor, al casatoriei, al asociatiilor si al contractelor, acestea sunt sectoarele in care trebuie sa ne gasim un sens al propriei identitati. In aceasta perioada va trebui sa cautam permanent echilibrul intre a darui si a primi sau de a ajunge la o intelegere cu orice pret, deoarece catre acest echilibru nazuieste fiinta noastra in aceasta perioada. Insa – atentie ! – acul Balantei este foarte sensibil ca si viata noastra interioara, a carui echilibru poate fi perturbat la cea mai mica atingere, de aceea este indicat ca in acesta perioada sa incercam sa ramanem cat mai centrati pe interiorul nostru, cat mai focalizati pe tot ce sacru in fiinta noastra.

O Lună  Nouă  este asociată  tot timpul cu un pas nou, o idee nouă, un  cuvânt  nou,ambiţii  şi obiective noi iar în semnul de aer mutabil al Balantei, noutatea se propagă  prin relatii,  justitie si dreptate, armonie, pace, asocieri si contracte, echilibru, diplomatie, estetism, pace, seductie, complementaritate, colaborare.

Balanta ne invata cum sa devenim maestrul propriilor noastre relatii doar ca maiestria incepe cu noi, prin propria noastra dezvoltare, crestere si permanenta munca cu noi insine pentru a ne afla valoarea si cum am putea sa ne descoperim valoarea decat intorcandu-ne privirea catre “cerul” din noi!?

Suntem “invitati”sa accesam esenta fiintei noastre prin relatiile din jurul nostru.

Aceasta Luna Noua ne cheama ca intr-o sala de judecata, dar este judecata propriului nostru suflet, nimeni nu ne impune aceasta judecata, o facem noi insine. Acum suntem nevoiti sa ne afirmam propria personalitate, sa ne vedem asa cum suntem intr-un mod just si corect, sa vedem cine suntem noi in relatiile in care ne agrenam, la ce aspecte din noi trebuie sa lucram pentru a fi autentici, care sunt relatiile toxice la care trebuie sa renuntam si ce trebuie schimbat sau vindecat in fiinta noastra pentru a ne gasi cu adevarat echilibrul?

Simbolul sabian al acestei Luni Noi in Balanta la 16 grade este in deplina concordanta cu ceea ce se cere de la noi in acest moment: Dupa o Furtuna, un Santier naval are nevoie de reconstructie.

In viata au loc, uneori, furtuni emotionale. Ele nu sunt menite sa ne raneasca, ci mai ales sa ne determine sa cugetam adanc si sa ne remodelam atitudinea fata de cei din jur si fata de ceea ce traim. In general, ele ne ajuta sa progresam, sa devenim mai intelepti daca nu ne lasam coplesiti de sentimentul nenorocirii si stim sa mergem mai departe cu lectia invatata. Dupa asemenea furtuni, este bine sa ne construim o atitudine noua, sa abordam altfel problemele si relatiile noastre pentru a le da un echilibru care sa nu mai poata fi afectat de furtuni.”

Aceasta luna noua este provocata printr-un careu de Pluton in Capricorn, aspect care va putea genera crize si drame in jurul nostru, fortandu-ne la transformare. Este posibil sa ni sa ceara sa “taiem raul din radacina”, sa iesim din zona de comfort cu care am fost obisnuti si sa facem schimbarile necesare, doar ca pentru ele ne trebuie curaj si determinare. Renuntarile la ceva ce nu ne mai foloseste nu sunt niciodata usoare dar sunt extrem de benefice pentru cresterea noastra.

Si totusi de undeva de Sus primim sustinerea necesara sa ne implinim menirea, acest moment astral se bucura de sustinerea Punctului de Noroc sau Pars Fortunae. El este “ un grad in care fericirea ne zambeste, norocul ne tine de mana , bogatia vine la noi”, Pars Fortunae reprezinta un “ loc norocos” in harta natala in care ne intalnim cu oportunitati prin care ne putem realiza dorintele noastre dar trebuie sa stim ca fara efort in   directia obiectivelor noastre, acest punct ramane ceva abstract. 

Acest punct de noroc este conjunct perfect cu Ascendentul acestui moment astral, avem sustinere divina sa ne definim rolul si identitatea in cadrul relatiilor noastre, sa ne revelam autenticitatea, de Sus ne este trimis exact ce avem nevoie, depinde de noi sa ne facem partea.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi. Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand luna este noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Alegeti intotdeauna o zi cu Luna Noua ca punct de pornire pentru o “noua viata”. Acum este momentul sa ne autodepasim, sa devenim un “Nou Eu”in deplin acord cu Voia Divina.

Biografie:

Colectia Horus – “Astrologia Lunara”

Johanna Paungger si Thomas Poppe – “Puterea Lunii”

Colectia Astrologia Initiatica – AdiM – “Simbolurile Sabiene”