NewMoonLuna noua este un moment astral care ne confera energie potentiala din plin, este un moment al renasterii care aduce un impuls benefic noilor inceputuri, in care energia schimbarii este iarasi de partea noastra si de noi depinde daca o vom folosi in favoarea noastra de sau nu.

Aspectul de Luna Noua se formeaza pe data 5 octombrie 2013, ora 3:35, ora Romaniei, pe gradul 11:56 in zodia Balantei. Aceasta inseamna ca cele doua luminarii, Soarele si Luna se intalnesc pe acelasi grad, al aceluiasi semn, formand aspectul de conjunctie perfecta.
Luna noua in Balanta, care este un semn de aer, cardinal, ne indica faptul ca aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, acum avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata (locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie dorim sa mergem in continuare.
Intrebarile pe care ni le aduce aceasta Luna Noua sunt: Ce ne dorim cu adevarat, ce fel de relatii vrem, cum putem aduce mai multa armonie in relatiile noastre, avand o inima deschisa?
Balanta reprezinta casa VII, casa parteneriatului, a relatiilor, dar si a echilibrului si a judecatii.
Cu semnul Balantei incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Efectul acestui echilibru pe care il resimtim, face ca tot ceea ce este valoros sa fie pastrat si tot ceea ce este lipsit de valoare sa fie aruncat.

Zodia Balantei este totodata si semnul Justitiei, legilor, sexului si banilor. Nu este o intamplare faptul ca Saturn este exaltat in Balanta deoarece Saturn este unul din cei patru Lorzi ai Karmei care supravegheaza Legea Karmei –Legea cauza –efect. O femeie legata la ochi este simbolul Balantei, ea nu vede lumea exterioara ci se bazeaza pe vederea intuitiva interioara conectata la drepatea divina. Incalcarea acestor legi divine sunt considerate pacate si inregistrate in registrul Karmic.Nu este o intamplare faptul ca Saturn se gaseste exaltat in Balanta deoarece Saturn este unul din cei patru Lorzi ai Karmei care supravegheaza Legea Karmei –Legea cauza –efect.

Cu ascendentul in semnul regal al Leului, la 28:33 de grade, vorbim de un ascendent de foc, caracterizat de incredere in sine, curaj, demnitate, inclinatia catre dramatism dar si orgoliu, si nevoia de “ovatii” din partea celorlalti. Exista in aceasta energie un interes foarte puternic fata de putere iar in domeniul iubirii se va dori doar partea “cea mai stralucitare” a acesteia.
Luna noua in Balanta formeaza cu Uranus in Berbec, Pluto in Capricorn si Lilith in Rac o Crucea Cosmica cardinala, aceasta Cruce Cosmica cardinala poate fi privita ca o intersectie cu patru directii, dar fiecare directie ne atrage si respinge in acelasi timp datorita problemelor existentiale, iar folosirea defectuasa a energiilor personale ne pot conduce la despartiri, divorturi, sau probleme in parteneriate.
Chiar daca aceasta Luna Noua in Balanta este destul de tensionata, il avem de partea noastra pe Mercur (Mesagerul) in Scorpion in conjuctie cu Nodul Nord (sau calea de urmat) tot in Scorpion, care reprezinta ghidul sufletelor noastre, deci trebuie sa fim atenti la mesajele pe care le primim, deoarece ele ne pot stabiliza si echilibra vietile intr-un mod neasteptat.

Simbolul Sabian pentru gradul 12 Balanta , gradul Lunii Noi este: Mineri ies dintr-o adanca mina de carbuni.
Semnificatie posibila: A fost necesar sa sapi adinc inlauntrul tau pentru a gasi raspunsurile la situatia ta. Dar nu e suficient sa gasesti mesajul. Trebuie sa aduci la lumina zilei ce ai invatat, ca sa poti beneficia de acest episod si sa respiri usurat. E timpul sa incetezi de a mai opera in intuneric. (Eliberare de munca grea, dezvaluirea recompenselor. A iesi la lumina, transformat.)
Negativ: A avea o viziune sumbra asupra vietii. A nu vedea lumina din potentialul propriei tale fiinte.

Sa nu uitam ca ca noaptea care precede fenomenul de Luna Noua, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri, sau noaptea transcendentei divine a lui Shiva, moment care genereaza un efect de maxima purificare ce se manifesta atat in fiinta umana cat si in natura inconjuratoare. In aceasta perioada este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam importante progrese spirituale.