Faza de Lună Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Balanței, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului cardinal, de aer al Balanței.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 22:02 și 22:22.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să gasim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabileÎn afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 18 spre 19 octombrie 2017, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva RatriNoaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 19 octombrie 2017, ora 22:12, ora României, pe gradul 26:35, în zodia Balanței și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

Această nuntă cosmică dintre lumină (Soare) și întuneric(Lună) aduce daruri noi pentru cei nă

scuți în jurul datei de 19 în semnele cardinale: Balanță, Berbec, Rac, Capricorn dar și asupra celor care au planete pe gradul 26 în orice semn zodiacal.

Luna nouă în Balanță ( echilibru, relații, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viața în doi, echilibru, cântar, se cântaresc fructele ) activează casa V, o casă ce vorbește despre iubire, copii, școală, plăceri de toate felurile. Aici, noile începuturi( luna nouă) lasă urme în viață, societate, fie că vorbim de nașterea unui copil, nașterea unei mari iubiri, nașterea unei lucrări de artă, literatură, instituție culturală, o mare invenție, o realizare notabilă a unui copil. În casa V, Luna Nouă în Balanță combină verbul “ a echilibra  “ cu “ a voi”  punând un accent deosebit pe relația cu noi înșine dar și cu ceilalți. Testul principal al casei aV-a este “puritatea motivului” iar Luna Noua aici este benefică acțiunilor pure care pot pune în lumină unicitatea noastră, care exteriorizează natura noastră divină, care ne ajută să ne îndeplinim Dharma . Această Lună Nouă aduce simplitate, inocență, povești de dragoste, complicații sentimentale, distracții, un copil, o creație personală regală, favorizează speculațiile sau jocurile de noroc.

Chiron care se află în Pești în mișcare retrogradă ne cere să privim înapoi pentru a realiza ce am adaugat în viața noastră, în cariera noastră, și care acum ne dezechilibrează. Din acest motiv, acest moment astral intensifică vulnerabilitațile, durerile emoționale.

Saturn în Săgetător sprijină în mod benefic această Lună Nouă în Balanță și pune un accent deosebit pe angajamentele de durată, pe familie, iubire, copii, planuri reale, sănătate, să nu ignorăm detaliile unei situații, unei crize existențiale. Într-un fel, Saturn este cel care linistește lucrurile în acest moment și ne spune pe un ton rece dar prietenesc că lucrurile pot fi rezolvate lent, ordonat și cu mare atenție.

Fiecare Lună Nouă “muncește “ pentru viitorul nostru iar în semnul Balanței, entitățile spirituale solare și lunare pun un accent deosebit pe relații, asocieri, creativitate, frumusețea sufletului, corectitudine. Provocarea acestei lunații ține de tendința Balanței spre echivoc, iar datorită cardinalității semnului, ar trebuie să fim atenți să nu dezechilibram și mai tare “cântarul relațiiilor  noastre”.

sursa: http://adriana-astro.com