new moonnLuna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al planificarilor pe termen lung, mai ales ca incepand cu data de 9 octombrie Mercur  aflat  in semnul Balantei a intrat in mers direct (aproape 3 saptamani s-a aflat in mers aparent regrograd).  Mercur este energia care ne ghideaza mentalitatea, gandirea noastra dar si toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, comert, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile.

Faptul ca Mercur se afla acum in mers direct inseamna ca mintea noastra se deschide catre nou, informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor, mintea este clara si capabila sa inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni..

Aspectul de Luna Noua reprezinta uniunea energiilor lunare cu cele solare, si aducerea lor intr-un echilibru perfect.

Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

 

  Shiva Ratari

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 12 spre 13 octmbrie 2015, este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

Aspecte specifice

 libra_teraziLuna noua se formeaza la data de 13 octmbrie 2015 ora 03:05, ora Romaniei, pe  gradul  19:20, in zodia Balantei, si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.

 Cu Luna Noua in Balanta pe gradul 19, cei nascuti in jurul datei de 13 (plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Balanta, Capricorn, Berbec, Rac)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 19 din orice semn zodiacal.

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”.

  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de aer al Balantei, semn cardinal (spirit intreprinzator), masculin (extrovertit), dominat de planeta Venus aflata in propriul domiciliu, aceste noi inceputuri sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim  anumite situatii de viata (locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Aceasta Luna Noua ne intreaba: ce vrem, ce  relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul.

 Luna Noua in Balanta  ne vorbeste despre  echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate si viata in doi. Ea energizeaza casa a III-a, iar aceasta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, comert, cuvinte magice, calatorii. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul.

Cu semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Balanta forteaza totul spre echilibru: ceea ce este valoros este pastrat, ceea ce este lipsit de valoare este aruncat. Efectul acestui echilibru este  armonia , dezvoltarea capacitatilor de discriminare, echilibrul celor doua fete ale dualitatii acestui semn de aer.

 

sursa: http://adriana-astro.com