download-2Luna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al plantarii de noi ”seminte” in planul ideilor, seminte care vor creste si vor germina fiind sustinute de energia lunara aflata in crestere.

Pentru a benefcia din plin de acest aspect astrologic este indicat sa  realizam o scurta meditatie de circa 20 de minute, in perioada de sa de maximum, cu 10 minute inainte si 10 minute dupa ce acesta are loc, adica intre 03:00 si 03:20. Acest inverval de timp, chiar daca este situat in mijlocul noptii, are semnificatii spirituale profunde, deoarece atunci cand meditam in aceasta perioada, beneficiem de mai multa liniste si de o atmosfera mai curata, potrivita pentru a ne incarca cu energii pozitive.

Cum meditam: asezati pe un scaun cu spatele drept si cu mainile odihnindu-se pe coapse cu palmele in jos, urmarim sa ne relaxam complet corpul, in special muschii fetei. Este necesar sa ne simtim corpul fizic abandonat si imobil. Dupa ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne indreptam atentia in interiorul corpului, in mijlocul pieptului si ne imaginam ca ne aflam adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditatiei, urmarim sa simtim influenta complexa a acestui moment astral, de Luna Noua, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Noua reprezinta momentul cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, putem supne ca are loc o casatorie cosmica” care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare  cand energia lunara se afla la minimum, permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Prin starea de constienta cultivata prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. In afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune ca destinul oamenilor este scris in stele si este foarte dificil pentru omul obisnuit sa manifeste liberul arbitru, independent de influentele corpurilor ceresti.

 

Shiva Ratri

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 30 septembrie spre 1 octombrie 2016 , este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratri. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

 

libra-zodiac-symbol-daniel-eskridge-759x500Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 1 octombrie 2016, ora 03:12, ora Romaniei, pe  gradul  08:15 , in Balanta, un semn masculin, de aer, pozitiv, cardinal, guvernat de planeta Venus.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul cardinal si de aer al Balantei , aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata (locul in care apare semnul Balantei in harta noastra natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce fel relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre de cuplu, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul.

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare  semnul Balantei in harta natala a fiecaruia.

 Cu Luna Noua in Balanta pe gradul 8 , cei nascuti in jurul datei de 1  (plus, minus trei zile) din semnele cardinale (Balanta, Capricorn, Berbec, Rac)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 16 din orice semn zodiacal.

Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi ) energizeaza casa II, o casa naturala de pamant ce defineste valoarea. Aici, verbul “ a avea” este cantarit  si ne poate arata ceea ce este cu adevarat valoros in viata noastra. Datoria este de asemenea o parte din limbajul acestei energii, cum privim banii, cum achizitionam averi, valori, proprietati. Dar Luna Noua in Balanta pe gradul 8:15 atinge si pragul casei III in Balanta care incepe pe gradul 8:50, astfel, mesajul acestei lunatii se leaga si de comunicare, scris, studii, rude, comert, cuvinte magice, calatorii. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre iar aceasta Luna Noua ne ajuta sa gasim anumite raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat. Aceasta Luna Noua ne spune clar si raspicat ca “suntem, devenim, ceea ce gandim”.

 

Sursa: http://adriana-astro.com/