Asset 1

Luna Nouă în Gemeni – 13 iunie 2018, ora 21:43 – ne invită să ne transformăn cunoaşterea în înţelepciune

Luna Nouă este mesagerul noilor începuturi, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Gemenilor, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului mutabil, de aer al Gemenilor.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 21:33 și 21:53.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 12  spre13 iunie 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 13 iunie, ora 21:43, ora României, pe gradul 22:44, în zodia Gemenilor și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

O Lună Nouă este asociată tot timpul cu un pas nou, o idee nouă, un cuvânt nou, ambiţii şi obiective noi iar în semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propagă prin cuvânt, gând, mişcare, rude, mediul apropiat, studii, documente, comunicare, şmecherii, inteligenţă practică.

Semnul Gemeni guvernează gândurile şi percepţiile noastre; acestea ne pot întemniţa sau ne pot elibera. Numarul II roman simbolizează semnul Gemeni arătând capacitatea acestui semn de a vedea ambele părţi ale unei idei, poveşti, experienţe, etc. 

Gemenii vor să rezolve totul cu mintea lor ignorând vocea înţeleaptă a inimii. Ei sunt foarte dinamici, versatili, volubili, iritabili, inteligenţi; vieţile lor sunt pline de succese şi eşecuri şi au un curaj nebun.

Această Lună Nouă în Gemeni are o influenţă deosebita asupra mentalului nostru, ne ajută să stabilim anumite limite, să examinam cu atenţie modul în care lucrăm cu informaţiile, cum le folosim, cum le lăsăm să ne afecteze viaţa. Abilitatea noastră de a ne folosi de idei, de gânduri dar şi de a învaţa, sunt maxime. Luna Nouă în Gemeni ne face destul de flexibili, sociabili, dornici de mişcare şi pune accentul pe minte, pe informaţii de tot felul, pe cunoaştere,  pe gestionarea mai bună a vieţii de zi cu zi, pe remedieri, negocieri, rude, veşti deosebite. Există întotdeauna două laturi ale semnului Gemeni iar adevarata provocare aici este să găsim echilibrul între partea întunecată şi partea luminoasă din noi, din deciziile noastre, din acţiunile noastre. Este cea mai bună perioadă în care mintea noastră poate fi deschisă pentru o gamă foarte largă de idei dar care să  includă generozitate, înţelepciune, responsabilitate, veridicitate.

Indecizia poate fi un factor perturbator în relaţii. Venus se află acum pe gradul 29 Rac. Ultimul grad din orice semn este declarat a fi critic şi încărcat cu multă energie. Ceva este gata să se încheie, ceva este gata să înceapă. Asta înseamnă că ne putem confrunta cu un proces de finalitate şi reorientare în relaţiile noastre.

Semnul Gemeni reprezintă sufletul şi trupul, aspectele muritoare şi nemuritoare care trebuiesc unificate. Înţelepciunea aparţine sufletului care de multe ori ne atentionează dar noi nu ascultăm nimic în schimb ascultăm de alţii care ne pot conduce pe un drum opus drumului nostru. De aceea, este benefic să repetăm cât de des putem ” Sunt conectat/conectată în permanen la înţelepciunea eternă şi divină a subconştientului meu care mă ajuta să rezolv orice problema, mă las ghidat/ghidată de înţelepciunea subconştientului meu, pot face orice cu ajutorul giganticii forţe a subconştientului meu.”

Asadar, semnul Gemeni are o importanţă deosebita în conştientizarea  controlului treptat al sufletului prin propriile noastre eforturi, prin propriile noastre acţiuni şi gânduri, prin dezvoltarea cunoaşterii iar în final, prin recunoaşterea înţelepciunii eterne şi divine a sufletului nostru. Pământul este locul unde învăţăm din experienţele personale, este locul unde cunoaşterea este câştigată şi unde această cunoaştere trebuie transformată în înţelepciune.

Sursa: https://adriana-astro.com

Asset 1