Luna Nouă în Fecioara – 7 Septembrie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Marti, 7 Septembrie 2021 este un moment prielnic setarii de noi intentii, planuri sau idei. E un moment de insamantare si de demarare a acelor actiuni cu adevarat semnificative pentru noi. E bine sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv in concordanta cu valorile cele mai inalte ale sufletului nostru si sa avem incredere in realizarea lor. Orice inceput se afla acum sub auspiciile semnului zodiacal Fecioara, un semn al datoriei, al muncii si al devotamentului.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent,

prin gandurile si proiectele pe ni le facem. Totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi.

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

 

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste.

De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine,

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum (03:52 – ora Romaniei), cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  03:42 şi 04:08.

 

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 5 spre 6 Septembrie 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile.  În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Marti, 7 Septembrie 2021 – ora 03:52 – suntem invitati la „o nunta cosmica” la care participa Soarele si Luna in semnul Fecioarei la gradul 14’38 ocupand casa II a acestui moment astral - casa bunurilor proprii, a veniturilor, a talentelor native si a valorii.

 

Cu ce asociem aceasta energie de pamant a Fecioarei?

O asociem cu munca, serviciul in slujba cuiva sau a unei cauze semnificative pentru noi, cu ordinea, curatenia, sanatatea si obiceiurile noastre zilnice in materie de munca si sanatate. Ea reprezinta cel mai potrivit subaltern, este un executant excelent care va face tot ce-i sta in putinta pentru a-si indeplini sarcinile, avand simtul datoriei in sange.

Fecioara ne dezvaluie utilitatea lucrurilor si a obiectelor

care ne inconjoara si ne invata cum sa beneficiem de acestea, cum sa le folosim intr-un mod cat mai organizat si mai eficient posibil. Energia tipica Fecioarei este o energie de tip practic, analitic, chiar mergand spre minutiozitate. Are o mare atentie la detalii si necesitatea de a masura sau cuantifica totul. Este adepta practicii mai mult decat a aspectului teoretic. Verbul caracteristic Fecioarei este „a analiza”, eventual „a critica”.

 

Care este atmosfera acestei perioade? 

Suntem impregnati cu o energie tipica elementului pamant.  Accentul cade pe latura practica si pragmatica a vietii noastre. Suntem ancorati in realitate, suntem cerebrali si extrem de analitici la tot ce se afla in jurul nostru. Încercăm sa intelegem foarte bine ce avem de facut inainte de a ne apuca de treaba.
Insa, odata ce ne-am asumat o sarcina vom face tot posibilul sa o ducem la capat intr-un mod rapid, eficient si cu cat mai bune rezultate.

Acordam mai multa atentie...

sanatatii, corpului fizic, nevoilor sale, fie incercam sa gasim o metoda de alimentatie cat mai pura si mai sanatoasa. Tindem spre o aranjare, ordonare, gestionare a mediului interior cat si exterior. Nu ne pierdem vremea visand ci investindu-ne eforturile si energia cat mai cumpatat si mai organizat posibil. Fiecare minut conteaza iar noi ii dam valoare prin ceea ce facem.

 

Ce ne caracterizeaza in aceasta perioada?

Nevoia de a avea ordine si disciplina in viata noastra.
Nevoia de a avea claritate si de a fi obiectivi cu resursele noastre, analizand minutios atat plusurile cat si minusurile.
De a ne implica cu toata fiinta in munca pe care o facem intr-un mod cat mai constiincios cu putinta, de a trai intr-un mod cat mai sanatos posibil.

 

Cand manifestam aceasta energie intr-un mod dizarmonios

tindem sa devenim mult prea cerebrali, prea analitici pierzand din vedere imaginea de ansamblu. Devenim critici atat cu noi cat si cu cei din jurul nostru.
Ne sacrificam timpul si energia, dar nu intr-un mod total neconditionat. Avem asteptari, constiente sau nu, ca si ceilalti sa recunoasca valoarea sacrificiului nostru si eventual sa faca acelasi lucru ca si noi, atunci cand noi vom avea nevoie. Traim permanent o stare de neliniste, desi ea va fi bine mascata de o personalitate extrem de muncitoare si devotata, dornica de a fi cat mai perfecta in ceea ce realizeaza.

Aceasta Luna Noua in Fecioara vine cu instrumentele necesare astfel incat noi sa folosim atat cat ne este util din potentialul acestei energii, fiind indicat sa o folosim intr-un mod cat mai echilibrat posibil. Orice inceput care se poate ivi acum in viata noastra, fie el un proiect, o idee, o relatie are nevoie de un mediu cat mai curat si mai pur. Semintele pe care le punem acum au nevoie de un sol fertil si curatat de orice fel de „buruieni” pentru a se prinde.

Avem nevoie sa fim mai atenti la corpul si la sanatatea noastra, la obiceiurile alimentare, la modul in care muncim sau ne suprasolicitam organismul.

Poate tindem sa fim prea critici sau exigenti cu noi in anumite domenii ale vietii noastre asa incat nu stim sa ne relaxam. Sau, dimpotriva gasim tot felul de pretexte, ne eschivam in a ne asuma orice fel de sarcina sau responsabilitate punand-o pe umerii altora.

Poate ne complacem intr-un loc de munca sau o relatie de colaborare in care nu ne simtim nici apreciati nici valorizati ci dimpotriva, sau ne multumim cu o relatie de cuplu bazata pe implinirea nevoilor si nu pe experimentarea plenara a iubirii sau a comuniunii sufletesti.

Oriunde avem in harta natala gradul 14’38 Fecioara reprezinta acel sector din viata noastra unde avem nevoie sa facem curatenie, sa eliminam acele ganduri, tipare, idei sau comportamente care ne ingreuneaza sau ne impiedica cresterea. Lasam astfel terenul curat pentru noi seminte, fie ele ganduri noi, persoane noi, sarcini noi sau proiecte noi.

 

Insa, este bine sa ca acest proces de curatenie...

sa fie facut nu doar dintr-o perspectiva mentala, logica. Riscam sa devenim sclavii propriei minti ale carei resurse pot fi infinite in descoperirea greselilor. Este intelept sa cautam sa fim permanent conectati cu sufletul nostru, sa ne lasam ghidati de Divinitate in a elimina tot ce nu ne mai foloseste cu adevarat. Este nevoie de multa iubire si acceptare din partea noastra, eliminand critica pe cat posibil. Avem nevoie sa nu ne invinovatim, sa nu fim prea asprii cu noi sau cu ceilalti. Sa nu judecam cu mintea noastra ci pur si simplu sa ne abandonam Vointei Divine rugand-o sa elimine din fiinta sau viata noastra tot ce are nevoie sa fie eliminat, curatat, vindecat.

Acest proces de curatare si vindecare la care suntem invitati prin intermediul Lunii Noi in Fecioara este gazduit de casa II a acestui moment astral, respectiv o casa a resurselor proprii, a veniturilor, a comportamentului fata de bani si a talentelor native. Casa II este tot o casa specifica elementului de pamant, astfel incat se pune acum accent din plin pe latura practica, materiala a resurselor noastre si pe modalitatile cele mai eficiente de a utiliza aceste resurse. Notiunile de „al meu” sau „imi apartine” sunt elemente cheie ale acestei case.

 

Aceasta Luna in Fecioara in casa II poate aduce acum in viata noastra noi oportunitati

de natura practica si materiala, noi surse de venit, noi metode de a ne valorifica un talent nativ, o abilitate innascuta, sau pur si simplu avem acces la o noua perspectiva asupra banilor, a resurselor astfel incat sa ne putem pune mai bine in valoare.

Avem sustinere astrala din partea lui Uranus, o planeta care aduce un aer tare si proaspat in viata noastra in materie de resurse

vine cu noutate, senzational si surprize din plin. Ceea ce aduce el este ceva extrem de nou in viata noastra. Nu ne putem pregati pentru el, putem doar sa fim deschisi la schimbarile cu care vine. Acum aceste schimbari sunt de natura profesionala, tin de cariera si profesia noastra, de imaginea noastra sociala.
Poate fi ceva care ne-ar scoate total din zona de confort sau ceva cu care nu suntem deloc familiarizati. Dar sansa acestui moment tine de abilitatea noastra de a calca pe taramuri noi, de a ne asuma riscuri si de a experimenta.

Daca Uranus ne sustine, Neptun din Pesti in schimb ne poate pune in dificultate. El se afla in opozitie cu Luna noua din Fecioara, presarand cu multa incertitudine, nesiguranta, confuzie, vulnerabilitate.

 

Suntem cu adevarat dispusi (pregatiti) sa renuntam la ce cunoastem, sa ne vindecam, sa ne acceptam, sa facem curatenie interioara, sa ne valorizam?!

sunt intrebarile pe care Neptun ni le adreseaza transformandu-le in teste pentru noi. Rostul lui nu este de a ne impiedica ci de a ne testa credinta si a vedea daca suntem autentici in gandurile si actiunile noastre.

 

Mesajul Lunii Noi in Fecioara in casa II

tine de constientizarea valorii proprii. De asemenea, de modalitatea cat mai eficienta de a ne folosi resursele, atat interioare cat si exterioare, pentru a ne pune in valoare dar intr-un mod curat, pur, cat mai natural posibil.

Dintr-o perspectiva spirituala, ne putem pune in slujba propriului suflet, in slujba Divinitatii cu tot devotamentul de care acest semn al Fecioarei este capabil. Putem servi valorilor divine cu toata fiinta noastra, fiind siguri ca atunci cand il punem pe Dumnezeu pe primul loc in viata noastra, restul va veni de la sine oglindind miracolul din interiorul nostru.

Valoarea omului nu este determinată de personalitatea sa, ci de faptul că este picătură din Dumnezeu” – Paramahansa Yogananda

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross