Semnul zodiacal de pamant al Fecioarei este cel care gazduieste momentul de Luna Noua de Joi, 17 Septembrie 2020 marcand pentru fiecare dintre noi un nou inceput, noi proiecte, ganduri si idei amprentate de un simt puternic al datoriei, al responsabilitatii si al perfectiunii.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Este momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni in care ne regasim cu adevarat.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi.

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor. De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 16 spre 17 Septembrie 2020, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  13:50 şi 14:10.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. 

În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Aspecte astrologice specifice

Joi, 17 Septembrie 2020 – ora 14:00 – marcheaza momentul de Luna Noua in Fecioara prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Fecioara la gradul 25:01 dinamizand casa IX a acestui moment astral si anume casa religiei si a spiritualitatii.

Gradul acestei lunatii, respectiv gradul lunar 25, este un grad solar, guvernat de Raphael, fata solara a Lunii. Acest grad imprima Luna Noua cu multa claritate, constientul se afla aproape de inconstient, facilitand regasirea a tot ce-a fost pierdut sau ratacit, tot ce-a fost deviat poate fi acum rezolvat. Calitatea acestui grad este reprezentata de echilibrul spiritual pe care il aduce, fiind un moment prielnic pentru ca fiecare dintre noi sa-si stabileasca prioritatile urmand legile spirituale si nu cele dictate de mintea umana. Tot ceea ce ne propunem sa incepem odata cu aceasta Luna Noua este indicat sa urmeze regulilor ordinii cosmice care cere de la noi recucerirea unitatii fiintei noastre prin distrugerea tuturor tendintelor negative.

Aceasta unitate la care aspiram ne este acum accesibila

prin descoperirea acelei parti sau aspect din noi insine pe care integrandu-l, ne vom simti completi, iar aceasta reintegrare tine de acel domeniu din harta proprie unde avem gradul 25 in semnul zodiacal Fecioara. Autoeducarea, prin propria vointa pusa in serviciul Ordinii Divine va aduce fiecaruia dintre noi “recunoasterea”de care sufletul nostru avea nevoie in procesul sau de evolutie.

O Luna Noua in semnul zodiacal Fecioara ne va accentua cu siguranta latura noastra practica

amplificand de asemenea si simtul datoriei, astfel incat fiecare dintre noi va cauta sa faca sau sa fie cat mai “bun” cu putinta in ceea ce face, perfectionismul fiind una dintre temele pregnante ale acestui semn marcat de multe ori de neliniste.

Fecioara fiind un semn guvernat de Mercur ne face extrem de cerebrali

analitici si atenti la detalii, ne ajuta sa cream o simbioza intre materie si intelect, observand aspecte care altadata ne puteau scapa cu usurinta si pe care acum le putem analiza cu mai multa precizie, si chiar cu mai mult echilibru si diplomatie as spune, intrucat guvernatorul Lunii Noi, Mercur este acum in Balanta. Ni se amplifica puterea de discernamant si putem intui ce anume trebuie eliminat si ce trebuie pastrat in acel domeniu unde avem Fecioara in harta natala, simtim ca avem nevoie de ordine sau de o “reordonare” a acelor aspecte care nu contribuie la sanatatea fiintei noastre. Fecioara este un semn al muncii si al datoriei, este un semn al celui care se poate pune in slujba unui ideal pe care il va urma pana la sfarsit daca considera ca este unul pretios. Poate odata cu aceasta lunatie in semnul Fecioarei a venit momentul sa vedem cu claritate in slujba cui ne-am pus pana acum si daca dorim sa continuam in acest fel.

Poate fi o relatie, indiferent de natura ei, un loc de munca, un proiect, o dieta sau obicei alimentar, rutina noastra zilnica, unde suntem nevoiti acum sa facem curatenie. In acest loc fie ne-am sacrificat, uitand de nevoile si dorintele noastre mai profunde, fie ne-am folosit abuziv de acel lucru pentru a capata anumite avantaje. Indiferent de actiunile noastre trecute, a venit momentul sa culegem ce am semanat, momentul constientizarii si evaluarii, moment care precede un nou inceput in acel domeniu.

In schimb, trebuie sa fim atenti astfel incat sa nu dezvoltam latura mult prea critica a Fecioarei

sa nu cadem in extrema analizei obsesive si inutile, sa nu dam vina pe ceilalti pentru neputinta noastra, sa nu ranim prin “analizele” noastre ci sa cautam doar sa restabilim armonia si curatenia, sa nu devenim sclavii mintii noastre ci sa cautam sa fim centrati in suflet astfel incat sa urmam principiile si chemarea Lui in orice dorim sa “curatam” in acest moment. Un alt aspect important este sa nu ne criticam pe noi insine, sa nu ne invinovatim, sa nu fim aspri cu noi in privinta propriilor neputinte, dar sa fim fermi si perseverenti in corectarea lor. Sa nu uitam ca in fiecare moment din viata noastra am facut tot ce-am stiut mai bine conform cu nivelul de evolutie de la acel moment.

Este important sa ne asumam tot ce tine de noi in acest moment si sa facem curat in fiinta noastra la toate nivelurile

mental, emotional, fizic si in cel mai important dintre ele, cel spiritual. Impuritatile de natura spirituala sunt cele care ne impiedica cel mai mult evolutia si este bine sa avem grija sa ne mentinem mereu puritatea si igiena mentala, sufleteasca si fizica.

Conceptul de “Adevar” este o chestiune foarte delicata la care trebuie sa fim atenti momentan

deoarece fiecare tinde sa apere propriul adevar fara sa tina cont ca exista un singur Adevar Suprem la care, de cele mai multe ori, nu avem acces. Sa ne abtinem de la tendinta de a-l critica pe celalalt, de a-l judeca sau corecta conform gandirii proprii, sa ne abtinem de a-l abuza pe celalalt cu adevarul nostru care poate sa fie unul total incorect, si mai mult decat atat, sa renuntam la rolul de judecator pentru cel de vindecator, mult mai necesar si mai benefic in conditiile de fata.

Luna Noua in Fecioara este gazduita de casa IX, o casa asociata mentalului superior si studiilor inalte

o casa care ne ajuta acum in a dobandi o perspectiva mai inalta asupra a ceea ce vrem sa curatam si sa eliminam din viata noastra. Este casa spiritualitatii, a marilor calatorii, intreprinse fizic sau mental, strainatatea, tot aici fiind inscrise si dorinta de explorare, vizionarismul, tot ce tine de evolutia si schimbarile fiintei. Vechii egipteni se refereau la aceasta casa ca fiind casa geniului bun, pentru ca ea reprezenta domeniul ghidului spiritual si al Gratiei Divine.

Saturn in Capricorn, stapanul Timpului este cel care sustine acum noile noastre inceputuri

conferindu-le rezistenta, capacitate de a persevera, hotarare si sanse de realizare a lor in timp dar cu mult efort si asumare din partea noastra. Acolo unde se alatura Saturn, experientele te maturizeaza, te responsabilizeaza dar cel mai important te fac mai intelept, iti aduc acea cunoastere a omului care a capatat experienta necesara de a percepe realitatea la un nivel superior, indiferent de renuntarile prin care a fost nevoit sa treaca.

Casa a IX ne ofera mediul cel mai prielnic pentru a face curatenie si a ordona propriile noastre principii sau filozofii de viata

ne reconecteaza la aspecte mult mai inalte ale fiintei noastre, reamindu-ne de rolul si menirea noastra aici, de credinta in Divinitate care ne poate aduce cea mai profunda vindecare si purificare atata timp cat suntem sinceri si smeriti. Nu in ultimul rand, ne putem folosi de calitatea de nepretuit a semnului Fecioara, de a ne pune neconditionat in slujba cuiva sau a ceva, iar daca chiar ne dorim sa aducem valoare acestei vieti, ni se reaminteste acum ca ne putem pune in slujba Divinului, prin fiecare relatie pe care o pastram, prin fiecare loc de munca care rezoneaza cu talentul si inzestrea fiecaruia, prin hrana pe care ne-o oferim, atat fizica cat si mentala caci adevarata puritate si curatenie pe care le cautam vin din conexiunea cu Sinele Divin.

Virginia Olteanu – astrolog