Abheda Yoga Academy > Astrologie  > Luna Noua din 1 martie 2014 – semnificatii astrologice

Luna Noua din 1 martie 2014 – semnificatii astrologice

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  luna noua(1)Luna Noua este un moment  al renasterii, este un moment de echilibru a celor doua energii contrare dar si un moment in care energia necesara schimbarii este iarasi la noi. Fiecare moment de luna noua ofera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor, asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

  Perioada de timp in care se simte influenta majora a Lunii Noi ( plus, minus optsprezece ore fata de momentul maxim ) este insotita de energii  foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, pot avea loc fel  de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

  Datorita conjunctiei dintre cele doua luminarii, Soarele si Luna, cand cele doua astre se suprapun, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar manifestand o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura. Rezultatul este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

  Acest moment de hiatus sau de suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), face sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

  Daca atunci urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

  Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, in care, perioada cu putin inainte de maximul de Luna Noua este cunoscuta sub numele de Shiva Ratri, sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare ” Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

  …………………..

  Aspecte specifice

  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vrem sa schimbam sau la ceea ce vrem sa aducem nou in viata noastra. Este un suflu astral ce ne invaluie pe toti si asta in functie de locul in care semnul Pestilor  se gaseste in harta natala sau ce planeta avem pe gradul Lunii Noi in Pesti.

  Aspectul de Luna Noua se formeaza pe data de 1 martie 2014, la ora 10:00, ora Romaniei, pe gradul 10:39, in zodia Pestilor, moment in care Soarele si Luna se intalnesc pe acelasi grad, fuzionandu-si energiile intr-un minunat joc cosmic.

  Aceasta Luna Noua in Pesti induce o credulitate extrema ce poate conduce in permanenta la dezamagiri, dar sensibilitatea imensa si  mila ne vor da puterea de a ierta aproape totul, devenind in acelasi timp foarte usor de ranit.  Este o energie ce ne poate face de cele mai multe ori sa confundam visele cu realitatea. Luna Noua in Pesti energizeaza casa XI, o casa naturala de aer ce poate crea adevarate furtuni emotionale.

  In casa a XI sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri,  puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor. Tot in casa XI, ne intalnim cu codurile sociale ce leaga un grup, o societate,  aici, obiectivele colective, guvernul, parlamentul, idealurile politice, darurile de la presedinte sunt in vizorul astrelor. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. O Luna Noua in casa XI este adesea insotita de speranta, optimism, credinta , ambitie si excentrictate,

  Casa XI este guvernata de Uranus si Saturn. Daca Uranus este stapanul cerului, vorbeste despre inovatii, progres, revolutie, inspiratie  geniala, indrazneala, Saturn stie atat de bine sa taie ( Uranus a fost taiat de Saturn in mitologie) idealurile inalte, sa le dea limite pamantesti, sa ne pedepseasca. Cu Luna Noua in Pesti, inceputurile  vor sa fie mai mari decat viata, iluzia creeaza un film al carui sfarsit este cu totul altceva decat s-a crezut la inceput.

  Cum semnul Pesti este dual( simbolul pestilor  sunt doi pesti legati ce inoata in directii opuse; unul se indreapta spre marginea universului iar celalalt coboara pe fundul marii), ne putem intalni cu fidelitatea sau falsitatea unor prieteni, unor asa zisi binefacatori, cu favoruri false din partea unui presedinte, a unui sef.

  Luna Noua in Pesti  pe gradul 10:39 si in casa XI este sustinuta de Chiron in Pesti, Jupiter retrograd in Rac si de Pluto in Capricorn.

  Chiron aflat in conjuctie stransa cu aceasta Luna Noua in Pesti, reprezinta o oportunitate pentru vindecare, pentru trezire spirituala, pentru a invata sa ne iubim pe noi dar si vietile noastre, pentru compasiune, iertare. Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma, este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau )  in calatoria noastra de vindecare.

  Pluto in sextil cu Luna in Pesti alunga teama si ne indeamna sa ne ascultam intuitia. In casa IX, Pluto ne da putere prin cunoastere, prin gasirea raspunsurilor la unele intrebari despre viata si moarte, despre legile care guverneaza viata. In urmatoarea perioada, supravietuirea noastra depinde de nevoia disperata de a gasi un nou sens pentru viata noastra in acord deplin cu legile universale. Cautarea unei noi viziuni devine o obsesie. Tot aici, Pluto in aspect benefic cu Luna Noua pune un accent deosebit si pe educatie, calatorii, instante superioare, lupte juridice, religie.

  Jupiter in Rac sprijina  aceasta Luna Noua in Pesti. Totusi, Jupiter este retrograd  pe gradul 10:29 Rac si face referire la perioada 10-15 august 2013 cand a trecut peste acest grad in mers direct. Acuma, in aspect cu Luna Noua in Pesti  poate fi o reformulare a unor situatii din acea perioada. In mers aparent retrograd, Jupiter  ne  ajuta sa vedem acele lucruri care nu trebuie sa ia amploare, ne arata calea buna daca cumva ne-am pierdut, ne ajuta sa definim bogatia in termenii corecti. Mersul retrograd  al lui Jupiter ofera posibilitatea de a trece peste niste experiente de viata inca o data, este o a doua sansa, este re-evaluarea unei probleme in termeni concreti. Acuma, Jupiter se refera la familie, prieteni, aliante politice, parlament, guvern, valori si ceea ce facem pentru a crea valori.

  sursa: adriana-astro.com

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail